返回列表 發帖

[Aug/2022]KKLIVE PLUS | Cath x per se:詩的吶喊音樂會

【KKLIVE PLUS | Cath x per se:詩的吶喊音樂會】
演出時間|2022年8月6-7日 (六-日) 20:15
演出地點|旺角麥花臣場館
門票價格|HKD$680 / $580

7月4日 11AM | KKBOX付費會員優先訂購
7月8日 11AM | KKTIX 公開發售

source - per se IG
不正常人類推介榜 2024 Week 17
1. 無答案 - 林家謙 2. 撞到正 - 泳兒 3. 超微型探險 - FOOLYA

究竟邊一方嘅vocal好聽啲
魂冇影啲歌真係好難聽

stephybest 發表於 27/6/2022 12:15
SANDY 最好就梗架啦

期待黃妍靚爆VOCAL!!!

好難得有live比鏡仲差嘅組合
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

嘩....欣賞per se音樂.....
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

期待黃妍靚爆VOCAL!!!
Thomas 發表於 2022-6-27 12:57

曲出馬腳啦
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

曲出馬腳啦
kevin2011 發表於 2022-6-27 13:36

PLS唔好誣蔑我對阿妍既真心

Poster靚到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

唔知啜姐會唔會趕到返黎做嘉賓 三重唱

唔知啜姐會唔會趕到返黎做嘉賓 三重唱
mamakin 發表於 27/6/2022 15:17
屯門公路日常

poster由左至右:Kay、Gin Lee、Endy

希望可以請到Karen同Liza
五人合唱原來甚麼都有可能
DM多仔多到覆唔哂

有啲想睇Perse 又唔想睇另外果個

poster由左至右:Kay、Gin Lee、Endy
Kfmusic 發表於 27/6/2022 17:16
三小侮辱

WonGIN,兩場,仲要係同per se一齊先開
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

stephybest 發表於 2022-6-27 12:15

好問題

想聽Stephen唱兩個月亮

Sandy會唱歌女嗎
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

2 邊LIVE 都不相伯仲
THE POSTER REMINDS ME AUGUST GIRL

2 邊LIVE 都不相伯仲
THE POSTER REMINDS ME AUGUST GIRL
快劍俠 發表於 2022-6-28 09:46

其實per se live比你想像中好的,起碼有CD嘅7-8成
你本身唔鍾意Stephen個唱腔就另一回事

至於Cath,睇返佢OP場show個post,似乎佢大型售票show嘅水準都俾到驚喜大家喎
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=19169&extra=page%3D4
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

屎的吶喊 live
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

要投訴POSTER完全見唔到阿妍個靚樣

曲出馬腳啦
kevin2011 發表於 2022-6-27 13:36

妍妹嘅轉音又真係天下無敵
曲得好靚吖真係

要投訴POSTER完全見唔到阿妍個靚樣
mychart- 發表於 2022-6-28 21:14

腸做海報設計,沿用九道含漬個封面style,將要展示既人物無限細化,焦點完全睇唔到
太陽花 純真柔弱

曲得好靚吖真係
kenneth 發表於 28/6/2022 21:21
時速300公里炒埋牆喎轉咗去邊

我想聽黃妍同啜姐同葉巧琳三暗星合唱
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

拎完女銀之後都仲係無人識都敢開真係好有大志喎 融E一場麥花臣都滯銷 佢仲要兩場 睇佢點死
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

拎完女銀之後都仲係無人識都敢開真係好有大志喎 融E一場麥花臣都滯銷 佢仲要兩場 睇佢點死 ...
leroyjaime 發表於 2022-6-30 04:30

唔會死
per se 舊年已經開到三場麥花臣,仲要賣得好好

曲得好靚吖真係
kenneth 發表於 2022-6-28 21:21

轉音係謙b標誌嚟㗎…

拎完女銀之後都仲係無人識都敢開真係好有大志喎 融E一場麥花臣都滯銷 佢仲要兩場 睇佢點死 ...
leroyjaime 發表於 2022-6-30 04:30

有per se 頂住嘛

下,我覺得要搶飛喎

融e已經full house wor
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

沒人去乎?

Dark有去睇

原來唱咗Mi
由負100分變負10分
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

尾場歌單

20:31開場
1. per se & Cath - 親愛的瑪嘉烈 (per se齋唱無彈樂器)

2. per se & Cath - 杜松樹之鳥
3. per se & Cath - 遲起的烏兒有蟲吃
4. per se & Cath - 波雅斯
5. per se & Cath - 粉碎糖果屋
6. per se - 無窮
7. Cath - 牆身有裂

8. per se - 家變
9. Sandy & Cath - 傾城
10. Stephen feat. Sandy - 消失的人 (齋唱無彈樂器)
11. per se & Cath - 我心中尚未崩壞的部份
12. Cath - 不日之約

13. Cath - 兩個月亮 (hirsk Remix)
14. Cath - 刮骨
15. per se & Cath - Little People (per se齋唱無彈樂器)
16. per se - 旋渦 (齋唱無彈樂器)
17. Cath - 薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉
18. Cath - 世界以痛吻我而我歌唱
19. per se & Cath - 純孩兒
20. per se - wander across the...
21. per se - Wonderline
22. per se - 孤獨之塔
Talk by per se
23. per se - 閃念
24-25. per se & Cath - 天光塌下前 (天空塌下前 + 天光前)
Talk
26. per se & Cath - 輕盈

一安
27. per se & Cath - 竊竊詩
Talk (致謝各單位)
28. per se & Cath - 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix)
Talk
29. per se & Cath - 我沒有歌

二安
Talk (Stephen宣佈per se 12月第一個禮拜係九龍灣某場地開演唱會. 接受點唱, 聽到親愛的幽靈但不受理, 話12月會唱返)
30. per se & Cath - 純孩兒
31-32. per se & Cath - 天光塌下前 (天空塌下前 + 天光前)

23:06完場

第一次聽牙妍live,其實比想像中好,雖然頭幾首唔太穩定但後面係好聽
不過某啲fans舉曬燈牌真係好令人反感,懷疑其中一個係k會員嚟
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

第一次聽牙妍live,其實比想像中好,雖然頭幾首唔太穩定但後面係好聽
不過某啲fans舉曬燈牌真係好令人反感 ...
sampras625 發表於 2022-8-8 03:09

你幫我打官司我就借針卡入去睇啦
太陽花 純真柔弱

個SHOW好睇喎,兩個單位既live都好唔錯,係有時一入歌會細聲左,唔知係推唔切mic定歌手聽唔到ear mon (因為我留意到入歌佢地會搞個耳機

不過某啲fans舉曬燈牌真係好令人反感 ...
sampras625 發表於 2022-8-8 03:09

其中一個係我黎

其中一個係我黎
Thomas 發表於 2022-8-8 10:41

呢到竟然有真妍粉

呢到竟然有真妍粉
快劍俠 發表於 2022-8-9 00:50

我都係真明荃之友

無人識 靠per se先爆到場沾沾自喜黃鹽aka汪嫣客席打手全面進場,一系列"哇 估唔到佢原來咁唱得"既不實留言開始在網絡流傳,what a shame
太陽花 純真柔弱

多謝星勤兄詳細介紹整個音樂會
無人識 靠per se先爆到場沾沾自喜黃鹽aka汪嫣客席打手全面進場,一系列"哇 估唔到佢原來咁唱得"既不實留言開 ...
kevin2011 發表於 2022-8-9 22:05

你的才是不實留言
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可