返回列表 發帖
比一個朋友聽完,佢比左個比喻形容我覺得幾貼切,雖然少少三級但都想分享下
一個未發育既細路女偷偷地戴阿媽 ...
kevin2011 發表於 2022-6-13 14:29

咁呢個朋友有前設就係阿媽都係大胸 可能人地阿媽係平胸呢

咁呢個朋友有前設就係阿媽都係大胸 可能人地阿媽係平胸呢
Thomas 發表於 2022-6-14 16:48

好似kay咁通常生完會大咗

聽咗好幾次之後,終於可以評分,今次的確有進步,起碼唔係慢同悶,但不夠硬朗,可以更好,編曲其實救左首歌,4分。

首歌比起上幾首好好多,但好似見到鹽唔係好hold度,但至少方向正確,有返啲期望
連game theory 都唔識,已經化為塵土.·´¯`(>▂<)´¯`·.

糖妹咩公司 鹽妹又咩公司呀 呢啲你都攞黎講 不如正正經經反佢啦
一日到黑扮低b講埋啲白痴野 ...
kevin2011 發表於 2022-6-14 01:57

鹽妹個名有啲少少咸嘅淫邪Feel

聽咗好幾次之後,終於可以評分,今次的確有進步,起碼唔係慢同悶,但不夠硬朗,可以更好,編曲其實救左首歌 ...
ambrose121 發表於 14/6/2022 21:25
其實小人已經係咁

其實小人已經係咁
kwanie 發表於 2022-6-15 14:44

咁小人首歌又好似唔硬都得 反正都悶到點唱都唔會好聽
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

幾鐘意黃妍,支持
KK

真係要有力爆到上去 成首歌就會襟聽好多,啲高音而家好雞仔聲,anyway 5FUN比首歌
期待有好嘅cover可以聽到首歌應有嘅質素
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

真係要有力爆到上去 成首歌就會襟聽好多,啲高音而家好雞仔聲,anyway 5FUN比首歌
期待有好嘅cover可以聽到 ...
MCmatt 發表於 2022-6-15 17:42

關心妍講過有時係特登留力唔錄得咁好
費事被人抽秤live唱唔返啫
有唱過歌都知黃妍留咗力

有唱過歌都知黃妍留咗力 ...
kenneth 發表於 2022-6-15 17:47

真係用心良苦了~~
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

有唱過歌都知黃妍留咗力 ...
kenneth 發表於 2022-6-15 17:47

反而覺得係小妍唔想每次唱live都被誤以為係行走CD,所以用另一種唱法
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

反而覺得係小妍唔想每次唱live都被誤以為係行走CD,所以用另一種唱法 ...
on07111 發表於 2022-6-15 18:44

小妍嘅live好正㗎真係!

小妍嘅live好正㗎真係!
kenneth 發表於 2022-6-15 18:46

記憶棉好心摺埋啦 又降key又唔敢唱難果個高音位
太陽花 純真柔弱

反而覺得係小妍唔想每次唱live都被誤以為係行走CD,所以用另一種唱法 ...
on07111 發表於 2022-6-15 18:44

迪迪lovestory2唱live都會變行走CD

>>小人
就崩^^^^~~~潰^^^^~~~~ 妍妍啲喘息好好聽
重新做翻妍粉了

>>小人
就崩^^^^~~~潰^^^^~~~~ 妍妍啲喘息好好聽
重新做翻妍粉了
WZA111 發表於 2022-6-15 20:33

聽一次笑一次

聽一次笑一次
kel_kelvin 發表於 2022-6-16 01:02

唔知佢大字形攤喺度果陣係咪都會發出呢種聲音呢
太陽花 純真柔弱

聽一次笑一次
kel_kelvin 發表於 2022-6-16 01:02

(Haters)就崩潰
kenneth 發表於 2022-6-13 02:59

kenneth 發表於 2022-6-16 17:55
zpecial長期無歌出接近休團狀態就係你成日曲線假膠最大既報應
太陽花 純真柔弱

zpecial長期無歌出接近休團狀態就係你成日曲線假膠最大既報應
kevin2011 發表於 17/6/2022 03:40
又唔好咁黑心 ..

kevin2011 發表於 2022-6-17 03:40

又唔見我鍾意個啲歌手死曬

每晚瞓著也驚慌 怕又聽到佢的歌
太陽花 純真柔弱

每晚瞓著也驚慌 怕又聽到佢的歌
kevin2011 發表於 2022-6-17 18:20

聽你咒罵太囉嗦 黃妍偏偏更加快樂

或男或女 全家聽到發火
太陽花 純真柔弱

或男或女 全家聽到發火
kevin2011 發表於 2022-6-17 18:59

可以like 拋棄所有枷鎖 可以hate 失去所有taste 乾脆俐落

4 Fun,縈繞的女音,訴說著飛鳥集的故事。黃鹽總是在不合適的時候為我們帶來一點點剛剛好的支持和鼓勵,不多也不少,猶如潤物細無聲浪一般,衝向所有人
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

呢首真係有驚喜 上幾首都覺得悶

就崩~潰~
呢首唔計vocal係可以一聽

就崩~潰~
呢首唔計vocal係可以一聽
mamakin 發表於 2022-6-19 00:37

係計個曲啦,唔係個曲叫幾出色,晨早可以追住個結構黎插
第二段主歌食左個副歌直接變奏入bridge又玩顛覆,我其實好憎,如果呢首又係雙月小人果啲悶野我一定追住黎鬧
係今次曲風有啲新try先放佢一馬
太陽花 純真柔弱

有驚喜 幾鐘意個曲
不過佢vocal 真係有待改善

覺得首歌幾好聽 編曲幾正
只不過啱啱搵個mv
真係唔係太頂得順
佢著住條類似背心吊帶裙嘅物體
要扣翻分 4fun
那陣時不知道 置身的日子都發亮

誇~張放著,live要練下,幾唔穩定
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

記憶棉好心摺埋啦 又降key又唔敢唱難果個高音位
kevin2011 發表於 2022-6-15 18:56

聽到佢有個音破左 0.0

kelvinho726 發表於 2022-6-22 09:27

又降key又整慢晒都唱唔掂 呢個女人仲有面目留在樂壇
太陽花 純真柔弱

kelvinho726 發表於 2022-6-22 09:27

呢啲叫自己Style,上年佢個online show唱幾個鐘人地歌都未走過音

呢啲叫自己Style,上年佢個online show唱幾個鐘人地歌都未走過音
Thomas 發表於 2022-6-22 10:38

佢唱今年終於一個回家好聽過原唱聽得出個份既脆弱又堅強的複雜情感
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Thomas 發表於 2022-6-22 10:38

佢真係好唱得! 求其都可以唱到高水準

曲係好聽 但係演繹真係零分

不如作比其他女歌手算啦

又唔見我鍾意個啲歌手死曬
Thomas 發表於 2022-6-17 17:53

你頭像嗰個
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

曲係好聽 但係演繹真係零分

不如作比其他女歌手算啦
jamjam 發表於 2022-6-25 17:02

想聽真妹、mag唱、欣宜都ok,把聲爆得起~

Remind me of this song. Mischa without any backup dancer 都 KO 呢條女

回復 91# MCmatt

Who is 真妹?

回復  MCmatt

Who is 真妹?
jamjam 發表於 2022-6-27 04:56

點解阿鹽仲未破3頁說好的CM新一姐呢?

你頭像嗰個
leroyjaime 發表於 2022-6-26 10:09

OH SORRY 我開始唔鍾意佢了,佢唔出歌,我係廢事轉頭像先唔轉,唔好懶醒PLS

俾歌女震攝到 5fun
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

OH SORRY 我開始唔鍾意佢了,佢唔出歌,我係廢事轉頭像先唔轉,唔好懶醒PLS ...
Thomas 發表於 2022-6-27 12:58

Thomas會員要走kelvin路線diss自己最愛嘅歌手?

Thomas會員要走kelvin路線diss自己最愛嘅歌手?
kenneth 發表於 2022-6-28 00:38

kelvin都diss得幾成功呀,成功令黃妍變紅妍

kelvin都diss得幾成功呀,成功令黃妍變紅妍
Thomas 發表於 28/6/2022 11:01
變黑咁滯