返回列表 發帖
初時聽呢首歌,都覺得唔入耳,比較歐美曲風
但睇完Anson Lo去做欣宜嘉賓嘅live,又覺得首歌ok

其實都幾佩服教主,以佢嘅人氣,明明可以出D大路情歌就好吸粉
明知呢條路香港人未必buy,但佢都仲係好敢去做
以後會唔會真係令樂壇多啲不同音樂方向,就暫時未知

好難聽, YT dislikes 破記錄
lkjhg 發表於 2022-6-13 23:30

關於dislike呢度有詳細嘅數據分析:
https://www.instagram.com/p/Cew-TsAvLlA/?utm_source=ig_web_copy_link

三更半夜,點會有幾千人咁得閒唔瞓覺,短短2分鐘內多咗幾千個dislike
仲要一直保持12%嘅黃金比例,點睇都係用錢買或者故意用bot先做到咁,唔會係真人dislike啦

嘩,第一次見識,人地Youtube dislike 就係做假。
但YouTube  like 就一定係真,呢d fans 真係好愛 ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 16:16

唔鍾意佢還唔鍾意,但個dislike一睇就知好假,半夜急升,又keep住12%比例
網上大把dislike同bot有得買,幾蚊就有幾百個,想做死競爭對手好易
計呢啲無咩意義,得閒聽多啲歌算

解釋即係掩飾,
果日連登有幾個posts 講佢嘅新歌, 連登幾十萬會員, 咁多連登仔憎佢, 200K+ dislik ...
lkjhg 發表於 2022-6-14 16:51

正苦post仲多啲片吹雞完都無1/10嘅dislike數啦
唔買bot根本無可能做到keep住一直12%嘅比例,要唔信嘅點講都無用

其實cc 果次佢拎年度歌曲,而且Mirror 佔左一半十大,好多人都開始吾鐘意。  可能你係fans 群入面 ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 16:56

明白嘅,點都一定會有人反鏡,不過身邊都真係多鏡粉,香港樂壇好耐無咁熱鬧,多人討論都係好事嚟

你是咪傻? dislike 同 views 數一樣都唔係實時update㗎啦, 數據去到一定比例咪update一次 ...
lkjhg 發表於 2022-6-14 17:56

其實無意爭論,有留意下其他片嘅升幅,就知道AL個dislike係唔正常

的確AL出啲歌唔係大路嘅風格,有人唔鍾意係預咗,但唔代表啲數就無問題
只係理性分析,你唔同意就算,唔會勉強

係咪要開個論文topic講何謂band sound
佢係講有少少band sound原素… (可能因為d guitar?)
冇講 ...
polarbearbear 發表於 2022-6-14 19:16

睇到都覺得好笑,總之唔理咁多,係AL嘅嘢就要踩咗先,踩唔死佢唔收手

哈哈哈,咩都壞人係惡意攻擊,有人唔肯接受現實
荷蘭番茄 發表於 2022-6-14 19:30

唯有多謝你唔鍾意都要咁留意佢

如果夾硬要話人地買like /dislike 都仲有其他可能性,例如: 見多左人dislike, 所以就俾反甘多個like 去 ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 19:27

佢個比例唔係睇 like/dislike,係base on首歌嘅views數嚟計
即係首歌無論加幾多views,個dislike數都跟住升一樣嘅比例
每多100views,就多12個dislike唔買bot,用人手點做到

(而like/dislike或者like/views嘅比例都係一直有變化,只有dislike先係一直跟住12%嘅比例走)

我吾覺得係買dislike ,佢係有跳動,如果真係有得買,haters就會買好多,吾會係12.5%甘少。
同埋你睇真d  ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 20:03

有心要做嘅一定買到,網上隨便search都有好多bot
你宜家再去睇都仲係keep住12%個數
以前睇過韓團啲fans都會咁樣買bot、買dislike嚟搞競爭對手
只係無諗到連香港追星都變成咁癡線

甘你覺得係邊d fans 買?
hkbaby 發表於 2022-6-14 20:17

唔知咩人買,但總有某啲fans鍾意自己對號入座(心虛?)
如果以前四大天王時期網絡發達啲,應該仲多呢啲花生食

dance version簡單舒服,又好睇AL同班dancer朋友跳得好整齊,好有氣勢

其實五緊要,過多少少時間就知係米。Fans 會覺得係,但呢一刻可能一般人覺得冇異樣。 ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 20:20

hello你好,只係想講下,隔咗一個月
《king kong》而家dislike數係5萬幾(之前20幾萬好多假)
神徒email過youtube,所以應該系統幫手清走假dislike
再睇返其他鏡仔MV嘅dislike數相差唔算大,比較正路