返回列表 發帖

我覺得yt dislike個數唔合理...
有冇咁多人特登去聽再比dislike呀
就算首歌有幾多人唔中意都唔會咁樣法

megahit 13m views 86k like 5.9k dislike
mr.s 11m views 73k/3.1k
kk 2.7m views 8k/271k

你話多左haters都好啦, 我都係覺得個比例唔合理
如果咁多人dislike個views數都會多d啦 (我知你可能話比完dislike就走)
所以我覺得係買dislike數仲有就係新聞出完又有班人會走入去睇+跟風dislike

btw中意呢首多過mr stranger...

生生啲歌就真係有band sound啦
an_kp_on_edge 發表於 2022-6-14 18:48

佢由「黑之呼吸」呢首歌開始就好似脫胎換骨,唔錯

咩加hit之後愈嚟愈差

簽名被屏蔽

megahit 13m views 8k like 5.9k dislike

mr.s 11m views 73k/3.1k
kk 2.7m views 8k/271k
WING- 發表於 2022-6-18 14:42

咁你係咪暗指 Mr. S 買 like?

lorbat 發表於 2022-6-18 20:37

其實MEGAHIT 13M VIEW,但只有8K LIKE ,點解甘少GE ?

lorbat 發表於 2022-6-18 20:37

其實MEGAHIT 13M VIEW,但只有8K LIKE ,點解甘少GE ?
hkbaby 發表於 2022-6-19 00:13

我諗上邊位會員係打錯字
Megahit同King Kong都係80幾K like
AL之前啲歌都係只有兩三千dislike
今次幾十萬咁多,其實一睇就知有問題

我諗上邊位會員係打錯字
Megahit同King Kong都係80幾K like
AL之前啲歌都係只有兩三千dislike
今次幾 ...
pekopoko 發表於 2022-6-19 00:38

其實你哋班教徒有冇諗過首歌真係好X難聽
而AL啲歌一首比一首差
不正常人類推介榜 2024 Week 13
1. 無傷大雅 - 林峯 2. 一個眼神 - my little airport 3. 無答案 - 林家謙

其實你哋班教徒有冇諗過首歌真係好X難聽
而AL啲歌一首比一首差
荷蘭番茄 發表於 2022-6-19 10:13

各人口味不同,AL一早講咗今年會試不同元素嘅跳唱歌
有人覺得唔好聽無問題,但唔代表要接受一啲買bot害對手嘅惡意競爭手法   
同埋你呢個post咁落力,覆嚟覆去都係不停踩難聽,如果無乜音樂建設性討論,不如唔好再reply我了

各人口味不同,AL一早講咗今年會試不同元素嘅跳唱歌
有人覺得唔好聽無問題,但唔代表要接受一啲買bot害對 ...
pekopoko 發表於 2022-6-19 10:30

話首歌難聽有咩問題?一定要讚好聽?
你自己咪又係不斷強調 YouTube dislike 問題
係討論音樂咩?
仲有,你憑乜叫我唔好再出聲
1. 無傷大雅 - 林峯 2. 一個眼神 - my little airport 3. 無答案 - 林家謙

話首歌難聽有咩問題?一定要讚好聽?
你自己咪又係不斷強調 YouTube dislike 問題
係討論音樂咩?
仲有, ...
荷蘭番茄 發表於 2022-6-19 10:48

其實佢話dislike 數異常我會認同,大家話首歌難聽多人吾鐘意我都可以認同。
但dislike 數有異常就等於惡意買bot 我就完全吾認同。 3樣野根本冇直接關係,只係fans 自己推測。

學佢地甘講,炎明X 甚至 Justin Biber 都好高view,都好多dislike。所以全部都係hater 惡意買bot俾dislike ?

fans 冷靜少少先啦 我都明白係突然好難接受

Who cares 點解咁多 dislikes? 幾多 dislikes 都改變唔到 AL 而家係紅嘅事實. 過幾年可能佢繼續紅, 又可能係其他人紅. 一時光輝不是永恆

其實 d 人浪費精力金錢去做 haters (click 定係買 dislikes), 不如留翻用正能量去撐自己鐘意嘅人重實際. 講真 d 實力派非跳唱歌手好似手機陳、廣偉定偉、大張生同細張生都無可能駕馭到呢首歌. 音樂白痴可以聽下專業音樂人解釋下首歌有幾難唱 (https://www.youtube.com/watch?v=-s665oIrJVw). 消化唔到廣東詞配歐美曲風可以去聽手機陳 d 陳年情歌 K 歌, 唔好聽 AL d 跳唱快歌.

我自己鐘意 EGO 多 d (EGO > Megahit > King Kong > Mr. Stranger). 呢首 d 中文歌詞 OK (我一向覺得 AL 寫英文 rap 詞能力低), 曲真係麻麻, 編曲太嘈太大聲, 下半部有 d 歌詞聽唔清楚. Megahit d 詞其實密過呢首都聽到.

Who cares 點解咁多 dislikes? 幾多 dislikes 都改變唔到 AL 而家係紅嘅事實. 過幾年可能佢繼續紅, 又可能 ...
boy4dudes 發表於 2022-6-19 14:42

未click條link都知係邊條片啦
某啲所謂音樂人都係算數啦
奶鏡係為咗博點擊率咋
唔明點解首歌咁唔掂都可以有一班網絡垃圾吹奏
之後盲粉又拎住嗰d片嚟打飛機
咁樣對歌手真係好咩
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

班盲粉聽到有人話首歌唔掂就屈人接受唔到新事物
講真啦 呢啲歐美style有EDM同rap元素嘅歌 喺香港市場一早都出現過
人哋仲要做得高質好多 例如有下面嚟首
https://youtu.be/q8hIVkMq-KM

唔好再用非主流嚟做籍口啦 好嗎
前人踏過足跡

Who cares 點解咁多 dislikes? 幾多 dislikes 都改變唔到 AL 而家係紅嘅事實. 過幾年可能佢繼續紅, 又可能 ...

幸兒唱應該會變左膠歌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

加油啊King Kong
an_kp_on_edge 發表於 2022-6-16 00:34

契契好勁
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

隨便睇咗下,冇認真check,最近啲鏡歌最多1分嘅,應該係姜濤首作品的喃嘸,113個1分睇嚟AL有望反 ...
alison1225 發表於 2022-6-15 22:41

打和啦super! 一齊有113個1分
前人踏過足跡

好似呢度從來只係鏡粉最care dislikes 吾講話咩買BOT , haters 買dislike 呢D 野,真係吾會甘多人留言笑鏡粉/鬧交,俾位人入

已經115個1分了。AL已經超越姜濤!

ambrose121 發表於 2022-6-19 23:44

除左恭喜之外都唔知講咩好
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

ambrose121 發表於 2022-6-19 23:44

笑左 講dislikes 講唔接受新事物講左8日
明明可以用兩個字: 難聽 兩個字conclude成件事都可以講足百幾個replies
lmao
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

明明可以用兩個字: 難聽 兩個字conclude成件事都可以講足百幾個rep ...
Nicholas 發表於 2022-6-20 07:20

有會員唔肯接受現實吖嘛

明明可以用兩個字: 難聽 兩個字conclude成件事都可以講足百幾個rep ...
Nicholas 發表於 2022-6-20 07:20

呢首都係新事物?聽開外國果d 係米即係發現新大陸?認真評論,呢首歌吾適合佢,將佢聲底弱,薄,  "唱功吾夠上盛” 表露無遺。 不過就未算超難聽,同隊人其他人仲差過佢。

呢首都係新事物?聽開外國果d 係米即係發現新大陸?認真評論,呢首歌吾適合佢,將佢聲底弱,薄,  ...
hkbaby 發表於 2022-6-20 08:21

建議睇清留言再覆
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

有會員唔肯接受現實吖嘛
荷蘭番茄 發表於 2022-6-20 08:06

笑4 擺到明就偶像派 都唔知點解又要話首歌好聽

建議睇清留言再覆
Nicholas 發表於 2022-6-20 09:13

我REPLY 錯人

想佢揾下陳星瀚同埋一定要轉監製

dance version簡單舒服,又好睇AL同班dancer朋友跳得好整齊,好有氣勢

佢今年啲歌真係…. 無一首可以聽到尾
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

dance version簡單舒服,又好睇AL同班dancer朋友跳得好整齊,好有氣勢
NobodyElse 發表於 2022-6-26 20:19

仲好過本身個MV

想佢揾下陳星瀚同埋一定要轉監製
hkaddoil 發表於 2022-6-22 19:29

我覺得Edward都係求其監佢
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

呢首難聽

漏咗留言,很難聽的Bad Sound
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

我覺得Edward都係求其監佢
MCmatt 發表於 2022-6-29 09:37

都唔止佢啦 成個鏡佢邊有用心監
不過都有機會係班仔俾佢嘅時間唔夠,錄得兩三個session

基本功都搞唔掂

好和壞
當然狂野和不同
https://music.163.com/album?id=148680504

其實首歌點解叫 king kong
如果只係求 arm 音嘅話可以叫 ding dong
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

b01091018 發表於 2022-7-22 20:16

Kong = Anson Kong
King Kong = Anson Kong is a king!

Anson = King
Anson Kong = King Kong

呢首係anson表示效忠team AK的歌
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

真心mamaday
Lobe

回復 190# bagfgfcde

回復 191# on07111

I'm my Doctor Kong
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

903 快啲落榜唔好再播

在壯大在壯大咪即係KING KONG咁勁囉 應該係咁

Kong = Anson Kong
King Kong = Anson Kong is a king!
bagfgfcde 發表於 2022-7-22 21:05

一早都估到佢暗戀ak

Anson = King
Anson Kong = King Kong

呢首係anson表示效忠team AK的歌
on07111 發表於 2022-7-22 21:09

呢排奶team ak嘅歌仲多過奶共歌
仲有首AK副業廣告歌九(尾狐)
在這畢生不滅 無極的狀態

聽完演唱會version之後覺得幾好聽
唔覺意loop左成日
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

真係吾得,由其播完MEGAHIT 再聽呢首。 好似聽到一PAT 嘈音甘

其實五緊要,過多少少時間就知係米。Fans 會覺得係,但呢一刻可能一般人覺得冇異樣。 ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 20:20

hello你好,只係想講下,隔咗一個月
《king kong》而家dislike數係5萬幾(之前20幾萬好多假)
神徒email過youtube,所以應該系統幫手清走假dislike
再睇返其他鏡仔MV嘅dislike數相差唔算大,比較正路