返回列表 發帖
Thanks for your information,原來專輯可以咁解讀,都幾好,起碼個flow算順,唔似上一隻IOTBS咁係single  ...
ambrose121 發表於 2022-5-25 02:03

Janice出道咁耐有邊隻碟係有flow
在這畢生不滅 無極的狀態

losyes 發表於 2022-5-25 22:39

In His Name 有啲 underrated

呢首愈聽愈覺得好聽
Janice唱得超正 戴headphone聽簡直耳仔懷孕
感情處理好細膩 好有feel
當然Serrini嘅曲詞都唔差啦
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

呢首愈聽愈覺得好聽
Janice唱得超正 戴headphone聽簡直耳仔懷孕
感情處理好細膩 好有feel
當然Serrini嘅曲 ...
an_kp_on_edge 發表於 2022-5-25 22:46

個YouTube 版本音質好差。。聲音時大時細。。

In His Name 有啲 underrated
WZA111 發表於 2022-5-25 22:42

不用喊。。抱抱。。
In His Name拎左新城大碟獎。。

個YouTube 版本音質好差。。聲音時大時細。。
kk8733 發表於 2022-5-25 23:42

我用Apple Music聽
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

我用Apple Music聽
an_kp_on_edge 發表於 2022-5-25 23:54

我聽收音機版本都好聽過YOUTUBE版本。。

do u know
serving you
Imagine
呢幾隻K碟個flow都幾舒服
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

風靡係禁歌。。你睇RTHK 。。CCTVB  唔會上榜。。
kk8733 發表於 2022-5-24 01:14

比Gin陀衰哂
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

愛風靡多D 可惜風靡成績好差
要放開你 才隨時能掛念你

do u know
serving you
Imagine
John 發表於 2022-5-26 00:25

Morning都好正。。

比Gin陀衰哂
John 發表於 2022-5-26 00:26
風靡一出。。公司俾人照肺啦。。

敏感歌詞唔好再填啦。。唔想蘭B  俾國安局拉。。

愛風靡多D 可惜風靡成績好差
Gary 發表於 2022-5-26 00:28

我一早估到。。呵呵。。

風靡歌詞有咩問題?  唔係自我審查到呢個地步吧

do u know
serving you
Imagine

serving you 聽14首歌好似聽1首歌咁, 所以唔存在flow 唔flow

do u know
serving you
Imagine

所以同Dear Secret一樣好聽

評分人數

powerful 發表於 2022-5-26 11:42

港台一次都唔敢播。。搞到宣傳都唔敢。。
老一輩覺有問題就有問題。。

serving you 聽14首歌好似聽1首歌咁, 所以唔存在flow 唔flow
people 發表於 2022-5-26 12:16

你覺首首歌一樣?

powerful 發表於 2022-5-26 11:42

Hardly surprising
美麗新香港

Hardly surprising
美麗新香港
bagfgfcde 發表於 2022-5-26 12:56

華納下次搵人填歌詞要小心些。。

衛蘭去過大陸開SHOW。。一定有人打俾華納高層提醒。。

明明華納IG小編好興奮講風靡依首歌。話LMJ五台冠後好快有新歌。點知一出街。。就俾人問話。。所有宣傳無哂。。MV都唔見左。。

新香港。。

華納下次搵人填歌詞要小心些。。

衛蘭去過大陸開SHOW。。一定有人打俾華納高層提醒。。

明明華納IG小編 ...
kk8733 發表於 2022-5-26 14:15

其實點解兔兔咁肯定風靡係因為詞被冷落嘅?係唔係有啲inside news?其實好多近期上榜歌我個人認為都直白過風靡好多....(like 到時見、風月)

其實點解兔兔咁肯定風靡係因為詞被冷落嘅?係唔係有啲inside news?其實好多近期上榜歌我個人認為都 ...
liwaynejason 發表於 2022-5-26 14:56

同問,風靡啲詞有乜問題?唔明

people 發表於 2022-5-26 12:16

退唔同吖! 忘記你等於救贖我

Btw 暫時三首
我最鍾意LMJ(最好loop同埋夠cute)
風靡較慢熱但藝術性高 聽耐咗會有感覺
反而暫時聽Serrini呢首比較悶

本身以為Serrini俾Janice嘅會係先哭為敬嗰類食糊大歌 但係點知係樹呢類嘅作品

其實點解兔兔咁肯定風靡係因為詞被冷落嘅?係唔係有啲inside news?其實好多近期上榜歌我個人認為都 ...
liwaynejason 發表於 2022-5-26 14:56

衛蘭將來仍會去內地做Show  。。其他人可以回內地開show???

Serendipity 發表於 2022-5-26 15:05

多點留意國情。。你就會明白。。

衛蘭將來仍會去內地做Show  。。其他人可以回內地開show???
kk8733 發表於 2022-5-26 15:24

華納男歌手有林峯,女歌手有Fiona、人瑞(而其實我覺得豹如果有機會佢都會想返上去行轉)

回復 55# kk8733

當年好多人燈運動詩歌十大,結果死位都無。
   最鍾意 家門,Janice同Jay好夾
Life was a willow and it bent right to your wind.

多點留意國情。。你就會明白。。
kk8733 發表於 2022-5-26 15:37

咁講黃妍以後派啲歌咪首首都會被banned?

Morning隻英文碟好清新
但999破壞咗個flow?

回復  kk8733

當年好多人燈運動詩歌十大,結果死位都無。
   最鍾意 家門,Janice同Jay好夾 ...
babyshark 發表於 2022-5-27 02:16

好慘。。食白果。。

kenneth 發表於 2022-5-27 05:05

只針對去過大陸開show 的人。。

其實衛蘭新碟個concept都正,由小朋友開始講到年老
Little Miss Janice: 小朋友出發
風靡: 年少氣盛尋覓新 ...
one3one4loveyou 發表於 2022-5-25 01:57

There will be 岑寧兒??

妍妹幾時出歌,好掛住佢

妍妹幾時出歌,好掛住佢
快劍俠 發表於 2022-5-27 09:49

聽講就快,下首好似係歌詞好密嘅快歌黎,應該無得俾K會員話悶
講開妍妹,唔知呢隻碟會唔會有佢份呢?
另外出左三首都未輪到自己公司女創作人出手,到底Jude/豹/姿會唔會參與?
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

老一輩會問。。佢係邊個。。

妍妹幾時出歌,好掛住佢
快劍俠 發表於 2022-5-27 09:49

點解會講到佢。。驚。。

點解會講到佢。。驚。。
kk8733 發表於 2022-5-27 11:47

因為王樂儀係阿妍御用填詞人

Btw我覺得兔兔可能諗多咗喇 之前聽過有會員suggest過幾乎ban風靡係因為903想等其他女歌手出手先 可能製造懸念或者唔想Janice咁快領先曬全部女歌手(當然都唔排除最後今年成績變到好似2020年咁)

低半度        1
她整晚在寫信        20
帶走你的垃圾        3
低級趣味        2

Btw我覺得兔兔可能諗多咗喇 之前聽過有會員suggest過幾乎ban風靡係因為903想等其他女歌手出手先 可能製造懸 ...
liwaynejason 發表於 2022-5-27 14:16

點解港台會唔播。。

呢首歌應該係慢熱歌,要聽多幾次才能掌握旋律,唔太上口,偏悶,3分。

非常好
我很喜歡它
我喜歡輕柔的歌聲
https://music.163.com/album?id=148680504

有趣,但一去到戀愛就了無生氣咁
風靡死得好慘
jcbartleby 發表於 2022-5-25 13:59

你形容得好好

支持女金

有質素新歌

再見了棄將
1分
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

It's OK To Be Sad聽落幾順架喎
最差應該係Love And Other Things同Love Diaries

Serendipity 發表於 2022-5-26 15:05

同銀河修理員一樣,聽者覺得有問題變咗禁歌

幾時有MV。。

同銀河修理員一樣,聽者覺得有問題變咗禁歌
hkwilliamsiu 發表於 2022-6-1 11:05

風靡一睇就覺有問題啦。。

簽名被屏蔽