返回列表 發帖
曲詞編監唱都100分!
呢杯美酒kenneth就乾咗佢先啦!
kenneth 發表於 2022-5-24 00:54

同你飲勝!!! 非常之好!!!
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

上一次覺得千千有好歌已經係最好的債 七年後終於有首好嘅 迦迦同林若寧交好貨唔在講

因為aga交咗靚曲畀千嬅!
而呢首歌嘅成熟美遺憾味
亦明顯更適合由千嬅演繹 ...
kenneth 發表於 2022-5-24 01:02

無人可以再話佢交倉底貨俾人喇

高音好刺耳呀
比翻江小姐唱?
Kenny 發表於 2022-5-24 12:23

好想聽迦迦獨唱版喔

人瑞宜家啲咬字好核突,唔睇歌詞唔知佢唱密
“得起”和“撇脫那運氣”啲音好怪好出戲
雖然係錄音室版,但聽 ...
btvfans 發表於 2022-5-24 14:34

Everyday真係好好聽

最想知道呢首歌係香港錄?
我等我在 發表於 2022-5-24 13:58

唔知係咪好似容小姐咁視像錄音呢

好似得 東京人瑞 係視線錄音的?
btvfans 發表於 2022-5-24 14:55

咁都係有做過呢件事吖

當然我理解為什麼部份網民會對楊千嬅、林二汶、周柏豪、Supper Moment有負面觀感,但不能認同。

這是一個 ...
wkjay 發表於 2022-5-24 11:02

十分客觀!!

你知唔知運氣都係實力的一種,好多香港歌手就算留港、北上甚至乎台灣搵食都依然係浮浮沉沉紅唔起。

好彩 ...
米色蘇 發表於 2022-5-24 20:06

所以都係客觀啲聽歌算

回復  hissorhk

我上面留言有寫
上善如水係造清酒嘅頂尖酒廠
做到嘅境界同技巧都係頂尖
就同千嬅目前 ...
kenneth 發表於 2022-5-25 12:46

佢明顯唔識啦  識就唔會叫首歌懂飲酒的人啦

傷台真係首播之後1次都冇播過!估計1週都唔打算上
chj0928 發表於 2022-5-29 00:04

真係要靠華納課金同神績

天怒人怨!
kenneth 發表於 2022-5-29 11:52

好聽嘅又唔播 激死人喇

要睇吓唱片公司乜嘢取態,如果想上榜應該起碼要搵千嬅做個叱咤樂壇訪問。
參考林峯嘅成績,第一隻歌都係 ...
Serendipity 發表於 2022-5-29 13:36

咁呢首可以執笠喇 佢而家做緊聲生點會特登返嚟吖

佢可以遙距live或錄音訪問
嗰時美祖都係IG live 叱咤樂壇宣傳,但嘉姐冇預告過,似乎華納冇打算安排。 ...
Serendipity 發表於 2022-5-29 15:59

機會實在渺茫

而且已經有多於10000view數
最新派台歌中最高
(再之前最高係剛好 已過期但都係1萬多少少)
Btw 預出mv ...
kenneth 發表於 2022-6-3 18:07

仲未出MV係咩玩法

其實有冇拍
冇嘅話連tvb都上唔到榜
GaracyTan 發表於 2022-6-4 11:53

TMR 2.0

華納想hea到幾時?
喂! 個mv剪到無咗吖?
kenneth 發表於 2022-6-12 22:26