返回列表 發帖

恭喜千嬅 新曲在國內微博新鮮華語流行榜新上榜NE就上了冠軍
新鲜華語流行歌曲榜
第453期TOP20歌单公布:(*单曲为冠单)

01/.楊千嬅《上善如酒》NEW↑*
02/.Mike曾比特《奔跑吧!》→
03/.A-Lin《摯友》*↓
04/.李承鉉《我爱你就像》↑
05/.周深《彼岸花》→
06/.陳立農《重新選擇》*↓
07/.丁当《 ​​​相近》*
08/.陳曉東《 ​​​是真的
09/. 李佳微 《 ​​​飊》NEW
10/. 張昭涵 《 ​​​飛火*

楊千嬅好慘。。上善如酒已經跌出KKBox 新歌日榜top 50

成績差過“你會愛的人”

輕鬆破6頁

楊千嬅好慘。。上善如酒已經跌出KKBox 新歌日榜top 50

成績差過“你會愛的人” ...
xteve 發表於 2022-6-2 11:37

呢期有幾隻新碟,Alfred Kaho Gareth T 咁多隻歌,都推咗佢出50外
反而我想知點解仲未有MV?

希望聽日有1台會上榜!真係好慘

chj0928 發表於 2022-6-3 17:51

最有機會上榜係tvb,因為聲息的關係。。如果連tvb 都唔上榜,真係冇機會了

chj0928 發表於 2022-6-3 17:51

係咪家下慣性都係啲歌派耐啲先會上榜?

輕鬆破6頁
alison1225 發表於 2022-6-3 12:41

而且已經有多於10000view數
最新派台歌中最高
(再之前最高係剛好 已過期但都係1萬多少少)
Btw 預出mv後再會傾多n版

而且已經有多於10000view數
最新派台歌中最高
(再之前最高係剛好 已過期但都係1萬多少少)
Btw 預出mv ...
kenneth 發表於 2022-6-3 18:07

仲未出MV係咩玩法
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

仲未出MV係咩玩法
leroyjaime 發表於 2022-6-4 11:40

其實有冇拍
冇嘅話連tvb都上唔到榜

其實有冇拍
GaracyTan 發表於 2022-6-4 11:53

TMR 2.0

其實有冇拍
GaracyTan 發表於 2022-6-4 11:53

佢channel唔係有lyrics mv making of 咩?冇理由有making of 但冇成品

爭取新城兩台上榜

佢channel唔係有lyrics mv making of 咩?冇理由有making of 但冇成品
Serendipity 發表於 2022-6-4 12:34

咁都叫making of
或者個MV只係拎住杯酒朗嚟朗去
冇理由咁耐都唔出(前提拍咗)
唔通又要整cg

唔通又 ...
GaracyTan 發表於 2022-6-4 14:14

千嬅交低咗mv
然後華納班人hea做唔記得咗出!
跟住互相以為對方已經出咗

唔通又 ...
GaracyTan 發表於 2022-6-4 14:14

理論上個mv就係making of嗰個setting應該都係咁拎吓酒杯close up 夾口形嗰類
但奇怪地佢叫lyrics mv,通常都只會係冇真人拍先叫lyrics mv?

理論上個mv就係making of嗰個setting應該都係咁拎吓酒杯close up 夾口形嗰類
但奇怪地佢叫lyrics mv,通 ...
Serendipity 發表於 2022-6-4 14:59

Kaho最新嗰5個mv都有真人亦叫lyrics mv

Fanmade 大陸版 MV

Fanmade 大陸版 MV
boy4dudes 發表於 2022-6-4 17:48

上善如酒係咪打算好似tomorrow咁
出完teaser後幾個月先出個唔關事嘅mv?

903 ban ?
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

越聽越上癮
PS:TVB居然唔上,因為冇MV嗎

越聽越上癮
PS:TVB居然唔上,因為冇MV嗎
chj0928 發表於 2022-6-12 22:02

華納想hea到幾時?
喂! 個mv剪到無咗吖?

903 ban ?
steph123 發表於 2022-6-10 08:38

又話至尊歌?
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

突然的高音確實不好聽,難道監製不知道?

另一個fans made mv

無正式mv大家聽住live先

最近咁少新歌,但上善如酒連KKBox 新歌日榜top 50都唔法re entry
好慘

楊千嬋唔介意香港KKBox成績, 國內榜冠軍先係威

華納想hea到幾時?
喂! 個mv剪到無咗吖?
kenneth 發表於 2022-6-12 22:26

係咪要同迦迦一樣要等三個月後先出

係咪要同迦迦一樣要等三個月後先出
leroyjaime 發表於 2022-6-17 07:50

話咁快已經第一個月

對傷台好失望,真係唔播現在就是最後的意願話曬都上過1週啊!!陰功

對傷台好失望,真係唔播現在就是最後的意願話曬都上過1週啊!!陰功 ...
chj0928 發表於 2022-6-18 00:08

嗰時都係Hea播一個星期,純粹因為演唱會主辦電台應酬一下。   
根本自2018年開始佢喺商台成績都非常之差

最近咁少新歌,但上善如酒連KKBox 新歌日榜top 50都唔法re entry
好慘
xteve 發表於 2022-6-16 10:42

但有幾個歌星都出新碟,仲有兩隻真大碟,所以都有好多歌上咗新歌榜  
不過除咗出歌嗰個星期佢都冇宣傳,唔會旨意啲人識搵嚟聽

對傷台好失望,真係唔播現在就是最後的意願話曬都上過1週啊!!陰功 ...

可能好似kowloon k咁好耐之後上一上呢
Nick's Music Selection 2024 (Week 16)
1. Diff. - Gin Lee  2. 善良的我們 - 蔡健雅  3. 低調 - 張天穎

903 對啲0 宣傳嘅OLD SEAFOOD 都算狠
側田唔播美麗嬅唔播美祖唔播

kwanie 發表於 2022-6-20 13:41

因為真係冇俾錢
Nick's Music Selection 2024 (Week 16)
1. Diff. - Gin Lee  2. 善良的我們 - 蔡健雅  3. 低調 - 張天穎

回復 280# chj0928

好似只播左2次,仲慘過不配

拎得太多最女
所以要將佢重奪最女嘅可能性歸0

kwanie 發表於 2022-6-20 13:41

美祖隻歌有冇首播?不過我諗佢純粹因為出國語歌所以蛋記低調啲啫,如果出廣東歌商台都會播到失禁。

點解會越唱越難聽,真係好撚難聽
FIGHT for 陳柏宇

2018年起碼都算係真心撐,象征性上下

嗰時都係Hea播一個星期,純粹因為演唱會主辦電台應酬一下。   
根本自2018年開始佢喺商台成績都非常之差 ...
Serendipity 發表於 2022-6-20 13:08

好似話7月19號先拍mv

拎得太多最女
所以要將佢重奪最女嘅可能性歸0
kenneth 發表於 2022-6-20 14:35

二汶重奪性係0
嬋嬋係要至尊歌,903竟然唔播咁衰
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

好似已經拍好mv
家下應該係剪緊?

好似已經拍好mv
家下應該係剪緊?
kenneth 發表於 2022-7-20 01:11

其實係拍呢隻歌定下一隻歌?呢隻歌拍唔拍都得啦,反正已過咗宣傳期了

小道消息:好似已經返咗HK,唔知係咪隔離緊?可唔可以做下訪問之類或者plug下首?呢首已經凍曬了

係拍緊MV?

冷氣通的足跡遍布全港,包括港九新界連同離島的不同商舖丶政府大樓丶購物商場丶中小學校和住宅物業中央 冷氣等。

覺得E首係佢最好聽ge歌!
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D