返回列表 發帖
呢首編曲似 關心妍《優先訂座》同 容祖兒《與蝶同眠》個仔仔

想整個全女打一人一首暗黑 playlis ...
boy4dudes 發表於 2022-4-18 16:54

李蕙敏 (你沒有)好結果
曾翠如 落踏
車婉婉 不必剎掣
陳文媛 快樂完
蔡卓妍 生還者
楊千嬅 閃靈
鄭秀文 實不相瞞
黎瑞恩 發誓
梁洛施 有鬼
炎明熹 真話的清高
Twins 你不是好情人
廖碧兒 實情
吳若希 炊煙
趙學而 我恨我是女人
盧凱彤 圓謊
方皓玟 666
Ping Pung 殺她死
Serrini 成為
傅穎 花吃了這女孩
鄭希怡 心眼

另外陳慧琳見你揀咗過分 我就推薦中毒太甚
何韻詩就娃鬼回魂
畀住咁多先 不過唔知啱唔啱你心意
唔得我再改過吖 祝你嘅songlist圓滿吖
諗諗下落踏應該有啲難搵 我post埋list畀你

Thank you for the list, I especially like 666 殺她死 落踏
I can't believe I missed Amanda  ...
boy4dudes 發表於 2022-4-18 22:03

係吖 快樂完
我都係諗到乜就寫乜 無特別考核多次個名
Kenneth's fault
你中意呢首嗎? 我都好耐無聽!
重有千嬅首藍與黑都係好黑吖
不過我見閃靈係直接鬼片借喻而且編曲勁dark

唔止唱情歌深入民心MC仲可以駕馭到好多不同嘅曲風
希望呢首歌有十大,好想現場聽下MC點樣演繹最後 ...
alison1225 發表於 2022-4-18 22:46

咁講啦 呢類曲風嚮903好少十大
甚至我唔知有過未 有你講返畀我聽
覺得太普通尤其編曲 突出唔到mc精彩演繹
周杰倫中國風記憶棉續延篇就令kenneth相當期待
不過都同意mc現場演唱呢首更出彩! 期待!
但始終編曲 又輕電子 唔夠圓滿喔

Toby 賤人
Emme 殘忍
keeva 火滾
janickfu 發表於 2022-4-19 10:20

傅佩嘉 幹掉你的胃(如果國語唔得就一夜成名/魘)
黃妍 牆身有裂

首歌幾好 但係MC好似未carry到
jackyso 發表於 2022-4-19 22:18

MC嘅演繹係全首歌最值得讚嘅地方
佢進步好快 你不久將來都會一齊望到㗎!

完全係表演唱功
變左冇咩感情
HHH 發表於 2022-5-12 17:17

感情就有 live再勁啲
問題係詞空洞少做作
曲就更多好似大雜薈 情況有如你是我的病
而嗰首歌人哋林生詞寫得好流暢易明 唱都係無敵
講返MC deserves更好嘅曲詞
不過我覺得呢個唔完全係佢責任
佢只係個出道第2年嘅新人而且好可愛

呢個睇到晒啲表情
好cute