返回列表 發帖

Tomorrow - AGA

單選投票, 共有 132 人參與投票
68.18% (90)
12.88% (17)
4.55% (6)
3.03% (4)
11.36% (15)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 07/02/2022

詞:林若寧   
作曲:AGA江海迦
編曲:Johnny Yim
監製:舒文@Zoo Music

起點很遠回顧已輾轉千百轉
時光渺渺你預算可如願
終點都太遠離理想總相差半吋
長路再冷微笑尚暖

世界已天黑你怕你走不到太遠
停泊那一間總可觀賞得到日出旅店
遙遠的星星如常頑強為你生存
從不會間斷繁星照見一顆眼淚會閃

So don't you let go 'cause there's always tomorrow
You can be your own hero
你與你跟孤獨華麗地跳舞
Oh don't you let go 'cause there's always tomorrow
最遠處順自然遇到美好明晨今晚你未看到

那怕更孤單向每個背影講再見
時間似輕煙開始不敢相信甚麼永遠
如舊每一天遙遙無期為愛糾纑
祈許每個願繁星可否聽得到為我閃

So don't you let go 'cause there's always tomorrow
你與你跟孤獨華麗地跳舞
Oh don't you let go 'cause there's always tomorrow
最遠處順自然遇到美好明晨今晚你未看到

你會哭尚算做有力量還是活著即使很勉強
尚有運氣拼命地嘆氣懂得欣賞
這還是幸福的哀傷

So don't you let go, there's always tomorrow
你看你多孤獨還是在跳舞

最遠處沒任何定數
帶走銀河並非一個孤島
又新一個清早

好聽,不過佢地呢個組合好悶
AGA可以考慮下同其他創作人合作
I talk a lot of BS.

5分
佢嘅曲又進步咗 十大level
越嚟越襟聽

希望練好啲live

每晚臨瞓前必聽
聽完一定瞓得著 一醒就係 Tomorrow 開心

好聽,希望鼓勵到聽眾之餘,都鼓勵到佢自己
真昼間の月に僕は種を植えに行くんだ

無曬啲adlib 但好好聽 5分
無得開演唱會反而令我對首歌加左唔少分

full版係咪用錯vocal

teaser版vocal清超多喎

我覺得麻麻地
上年果首好聽d

唔錯
但係可唔可以唔好首首都中英夾雜

我覺得迦迦駕馭得幾好 聽到個心好溫暖的歌
5分!
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

真心值十大呀呢首 迦油 聽完真係感動到個心

5 fun

希望呢首唔會俾球記壇嘢搞到成績唔好啦

我迦好叻呀 首歌好好聽 十大PLS

aga作曲好好聽

幾好聽,作曲進步左,有種令人感動的感覺,今日過去就係Tomorrow,唔開心嘅時候聽到這首歌就重燃希望,一天好容易過去,5分。

起點很遠回顧已輾轉千百轉
時光渺渺你預算可如願
終點都太遠離理想總相差半吋
長路再冷微笑尚暖

1. 第一段好悶,但係aga風格通常第一段都係比較悶
2. 歌詞令我諗起無期
3. 應該會出piano version
4. 睇下903會唔會厚待唱作女歌手

Grammar啱晒,恭喜晒
「你與你跟孤獨華麗地跳舞」個flat 6啲AGA味走晒出嚟
編曲太努力營造磅礴,有啲過火

唔錯
但係可唔可以唔好首首都中英夾雜
jasonscy 發表於 2022-2-12 07:41

應該係demo句hookline係英文
所以填詞果陣尊登留番

雖然理性AK與任性AK之間好聽啲
不過都夠比5分

好好聽
支持AGA

副歌差d
不過都係5分
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

支持迦迦 會一直等到開紅館個日
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好多句d尾音都短得好突然

想知有咩特別意思
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我比較鍾意理性與任性之間,但呢首都好聽,希望佢快啲開到演唱會係紅館唱

我開始每首AGA既歌都聞到m記既味道 。。。。

好多句d尾音都短得好突然

想知有咩特別意思
John 發表於 2022-2-13 05:29

沒明日的恐懼
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

曲唔錯,但迦姐唱live幾時先會有進步

又来一首英文名中文歌
而且入邊有英文
唔該AK放埋個英文demo出來
估計一定好聽過呢個原版
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

繼續一貫AGA慢歌風格, not bad
Follow my IG: @delightcantopop

又来一首英文名中文歌
而且入邊有英文
唔該AK放埋個英文demo出來
估計一定好聽過呢個原版 ...
Kenny 發表於 2022-2-14 08:49

你要嘅demo

呢首算係佢近呢2年最正嘅
5分!

悶到差少少瞓咗 thx

迦啲曲開始悶

JF都係首首有英文啲人就話正,AGA啲歌有英文就話悶,it doesn't seem fair

JF都係首首有英文啲人就話正,AGA啲歌有英文就話悶,it doesn't seem fair
Thomas 發表於 2022-2-16 09:46

係個曲悶,好拖好慢
唔關有英文事呀嘛...

係個曲悶,好拖好慢
唔關有英文事呀嘛...
Lewis 發表於 2022-2-16 10:16

都好多人講又係英文詞

Thomas 發表於 2022-2-16 09:46

Scarlet Witch
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Scarlet Witch
JasOh103 發表於 2022-2-16 11:59

好適用

支持迦式悶歌
不過可唔可以出返Citypop個類 想睇迦迦係台上跳舞
Week 13
冠軍歌:李幸倪 - DIff.

支持迦式悶歌
不過可唔可以出返Citypop個類 想睇迦迦係台上跳舞
Daabinlo 發表於 2022-2-17 08:21

我鐘意Mad嗰啲多啲 出嗰啲都可以

我鐘意Mad嗰啲多啲 出嗰啲都可以
leroyjaime 發表於 2022-2-17 08:27

我都鍾意Mad
佢出慢歌都ok 但學Jace咁一年一首K歌咪算
佢宜家呢個位其實做咩歌都得啦
Week 13
冠軍歌:李幸倪 - DIff.

支持AGA作曲
雖然開始有D悶
希望下次嘗試唔同曲風

回復 31# 賴爽

真係唔係難聽 但真係好悶 毫無特別我情願聽 I know

回復 38# Daabinlo

Agger

我都鍾意Mad
佢出慢歌都ok 但學Jace咁一年一首K歌咪算
佢宜家呢個位其實做咩歌都得啦 ...
Daabinlo 發表於 2022-2-17 08:57

都想見到佢試多啲唔同嘅曲風嘅

回復 39# leroyjaime

同意Mad真係最好聽
佢呢首有d悶

看「到」、 孤「島」嘅咬字好做作
弦樂編曲唔夠入耳
但依然好好聽

回復  leroyjaime

同意Mad真係最好聽
佢呢首有d悶
huskyfafa 發表於 2022-2-21 17:13

希望佢快啲趁未上紅館出多首有beat啲啦 咁就多一首歌俾佢喺紅館台上唱住做動作

勁舞medley - 小問題/ Citypop/ 3AM/ MAD / IDK  

新一代跳唱天后  ...
nicknicknick 發表於 2022-2-21 19:24

仲有能說不的秘密

好聽但認唔到首歌,有少悶

其實呢首做咩仲未出MV