返回列表 發帖
計派台㗎喎
kenneth 發表於 2022-6-4 18:20

派台文案第 1 句已經寫佢 2020 年推出大熱單曲《1973 時光機》喎,真係會幫佢報新人咩?
如果會報新人就應該唔會咁寫啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

支持艾威
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

仲有咩組合未出歌
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

仲有咩組合未出歌
leroyjaime 發表於 2022-6-25 23:03

今年係咪得lab 領 同 6膠係新組咋 求其出一隊都可以有奬喎
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

可能又有新組合 - BF3
https://www.instagram.com/bf3.hk/
造星1 / 敗者重生戰 溫詠傑、溫明龍
另一個BillyC唔清楚
音樂記錄
don't forget tonight

仲有咩組合未出歌
leroyjaime 發表於 2022-6-25 23:03

Strayz 同 Lolly Talk 呢個月都會出第一首派台歌
另外以我所知呢個月仲有一隊新樂隊出歌
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

Strayz 同 Lolly Talk 呢個月都會出第一首派台歌
另外以我所知呢個月仲有一隊新樂隊出歌 ...
星勤 發表於 7/7/2022 05:35
唔係上面講嗰隊?

唔係上面講嗰隊?
kwanie 發表於 2022-7-7 09:43

BF3 唔會係樂隊啦
樂隊其中一位成員來自造星 3
論盡樂迷,敢愛敢恨

太多新人, 香港樂壇邊容納都咁多新人, 上年個批都未消化

iamhei621621 發表於 2022-7-14 17:44

邊會嫌多㗎?今年男新人惟一支持黃明德
有多競爭先更加代表佢突出

iamhei621621 發表於 2022-7-14 17:44

agree, 今年同上年突然太多,個個想好似mirror咁紅,難d
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

agree, 今年同上年突然太多,個個想好似mirror咁紅,難d
joey2009 發表於 2022-7-24 09:50

新人始終冇嘢輸, 好多賺咗知名度先再算

新人始終冇嘢輸, 好多賺咗知名度先再算
hissorhk 發表於 2022-7-24 14:24

但響唱片公司角度,投資新人係最貴都最難回本
論盡樂迷,敢愛敢恨

但響唱片公司角度,投資新人係最貴都最難回本
星勤 發表於 2022-7-24 16:27

所以 K HO 唔簽公司出道
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

Collar 嘅命運....
So Ching 係咪都要解約
再將我相信的如煙火般綻放

回復 117# kaman921

睇嚟都有排處理

麻煩樓主update返新人...THX (唔想再揾啲YouTube可以PM我比晒link你....)

新樂團
匿名事件

新組合
Stray

Lolly Talk

BF3

Lab

男新人
何晉樂

CY陳宗澤

YUTA

黃明德

吳保錡

趙祥誠

黎展峯

洪助昇

以下嘅都係啊可??
何卓彥

馬浩俊

女新人
雲浩影

仲有上面嘅劉君冬 & Jessica Law

重有呢幾兩個女新人:
蘇麗珊,華納,出道歌《不是男孩》
Sophia雅荍,A Music,出道歌《AH-HA》

新組合:
Cozy Syndrome 舒適症候群,Lava Music Entertainment,出道歌《沒遺憾放任》

旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

CY都真係唔錯,唔似一位新人的表現

DARK WONG

好鍾意佢嘅歌路

今年新人鍾意張蔓莎、Cloud

以歌黎講 :
莎 > dark > cloud > jeremy > collar > cy > dez

其他無意見

cloud成個package都好好 一定會紅

回復 126# hhsc

唔知cloud拎新人獎會唔會多謝家燕媽媽。
Life was a willow and it bent right to your wind.

Yumi有冇機會追到?

Yumi有冇機會追到?
Clashofking 發表於 2022-11-6 22:05

no,thx
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

Cloud首首唔同風格都好聽
希望有女新金!

Cloud除咗第一首少少悶  後面幾首都好聽  
男新人睇好CY

男新我就撐罐頭
女就一定係金莎
三個女新團無得揀都係baller.. 其他兩組啲歌其實幾悶, 反而丁band唔錯

只要三甲係莎、9896、cloud,咩色都冇所謂

鹽焗雞首次派台係咪都計新人?

Gchi cloud 女新金

男金  暗
女金  暈

暗同澤新歌都未播起 兩個睇攞咩色啦~
尸兄就已上咗 大國志在必得 比poki仲好啦 希望之後唔好再出歌了

暗同澤新歌都未播起 兩個睇攞咩色啦~
尸兄就已上咗 大國志在必得 比poki仲好啦 希望之後唔好再出 ...
MCmatt 發表於 2022-11-10 17:24

尸兄唔好金就得
太難聽
【This is MC】澳門見

回復 128# Clashofking

佢完全唔入流啦