返回列表 發帖

[Jan/22/2022] “ONE & ALL” LIVE 2021 - Mirror (2 Blu-ray)

歌手:Mirror
唱片名稱:“ONE & ALL” LIVE 2021
唱片封面:

推出日期:2022-01-17
唱片類型 :2 Blu-Ray

Track List:
BLU-RAY DISC A
1. 序
2. ASAP
3. WARRIOR
4. 黑之呼吸 (Anson Kong)
5. B.M.G. (Anson Lo / 姜濤 / Edan / Stanley / Jeremy)
6. LADY KILLA (Edan / Stanley / 姜濤 / Jeremy / Anson Lo)
7. 查理 (Ian)
8. DWBF (Ian)
9. 另一個諾貝爾 x 亞特蘭提斯 (Ian / 姜濤)
10. 鐵幕誘惑 x 有效日期 (Lokman / Frankie / Alton / Tiger / Anson Kong)
11. E先生連環不幸事件 (Edan)
12. 香港地… (Edan / Lokman)
13. 天台飛人 (Lokman)
14. 迴光物語 (Jer / Anson Lo / 姜濤 / Ian / Anson Kong)
15. 蝸牛 (Anson Kong / Ian / 姜濤 / Jer / Anson Lo)
16. 鯨落 (Ian / Anson Lo / Jer / Anson Kong / 姜濤)
17. 蒙著嘴說愛你 (姜濤 / Anson Lo / Anson Kong / Jer / Ian)
18. 神隊友 (Anson Lo / Anson Kong / Jer / Ian / 姜濤)
19. 裙下之臣 (Stanley)
20. 白玫瑰 (Frankie)
21. MONSTER (Jeremy)
22. 大熱 (Tiger)
23. 24個比利 (Anson Lo)
24. EGO (Anson Lo)
25. 水刑物語 (Jer)
26. 狂人日記 (Jer)

BLU-RAY DISC B
1. 給自己的信
2. 我們都是這樣長大的
3. 幸福之歌
4. 一秒間
5. 精舞門 (姜濤)
6. MASTER CLASS (姜濤)
7. 二五仔 (棟篤笑) (Alton)
8. REFLECTION
9. IGNITED
10. MK POP MEDLEY: 選擇困難 / HAPPY / KISS KISS KISS / SUGAR BABY
11. ONE AND ALL

附加資料﹕
承載不同的領悟
選擇心之所向 蛻變隨即誕生

出處:發記
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

應該印1萬隻都唔夠賣
viutv fatfat
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

售價未公佈?
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

四位數字一隻都肯定大把鏡粉買
支持Viu撈一大筆
利申:唔係鏡粉

有無得好似家謙咁預購
邊夠鏡粉黎
仲要星期六出 分分鐘前一晚排隊

YESASIA出預購
10分鐘已經缺貨
好彩訂到
音樂記錄
don't forget tonight

咁多嘢賣幾錢?

Yesasia 賣 USD74.55 (~HKD580)
在這畢生不滅 無極的狀態

Yesasia 賣 USD74.55 (~HKD580)
losyes 發表於 2022-1-5 22:46

如果係呢個價好良心
兩隻bluray+兩本photobook+13張封面卡咁L多野

係爭在肯唔肯印多啲

幾吸引

好想好想買

YESASIA出預購
10分鐘已經缺貨
好彩訂到
tombus20002000 發表於 2022-1-5 20:48

訂唔到

無理由俾炒家賺差價,希望會盡量印多啲啦

有啲想食花生買埋一份
但呢個價for街客好唔友好都係讓返鏡粉算
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

附加資料Copy薛丁格的貓

幾驚又冇WARRIOR...
淨係呢個可能絕版嘅表演已經值得支持
舊時狂熱過的,一想到便能躍現

warrior未ban
好黃

想買幾隻嚟炒
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

VIU 老早就應該出多D碟
一直唔明點解Fans課金力咁高 都唔出碟吸金 lol

Viu又有得搶下錢
Follow my IG: @delightcantopop

VIU 老早就應該出多D碟
一直唔明點解Fans課金力咁高 都唔出碟吸金 lol
俊仔 發表於 2022-1-6 10:21

根本佢重印返one and all CD兩個edition,每個可能都賣到一萬隻
已經cover到啲鏡仔拍少兩個廣告練多兩日歌

唔知點先可以買到呢,到時候cdwarehouse個網肯定又死server
We stand as one.

附加資料﹕
承載不同的領悟
選擇心之所向 蛻變隨即誕生

What?
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

尋日12點9 WhatsApp 信和已經話冇得訂 好癲
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

Mirror ig post左會同唱片舖搞預訂,留名睇cd warehouse又死server

Sky music今日好似收左一陣預訂又停左

搞限量咁on9 印多啲咩咩金唱片 白金唱片bla bla bla
魂冇影啲歌真係好難聽

預購時間: 1月8日(星期六)08:00am
CD Warehouse 12間門市 和eshop同時預購
*售價: HK$599.00 (每人限購2隻)

會唔會有人依家就衝落去排隊?

搞限量咁on9 印多啲咩咩金唱片 白金唱片bla bla bla
stephybest 發表於 2022-1-6 18:22

應該唔會限量,依家想訂都會訂到
不過要等佢慢慢出貨

過左呢轉死都唔會再加印

stephybest 發表於 2022-1-6 18:22

有話限量咩?

預購時間: 1月8日(星期六)08:00am
CD Warehouse 12間門市 和eshop同時預購
*售價: HK$599.00 (每人限購2 ...
阻住 發表於 2022-1-6 18:24

星期六大把人排隊

有得預訂,三月出貨
wing 發表於 2022-1-6 20:17

暫時停售

鏡粉果然快手
搶閃卡同買碟方面
再將我相信的如煙火般綻放

同衛蘭,陳蕾,林家謙,張天賦一樣,有加印或者keep住印一批批咁樣翻貨

終於 yesasia 訂咗啦 開心死

終於 yesasia 訂咗啦 開心死
Whitestone 發表於 2022-1-7 05:04

最近幾個鈡唔係一直“暫時停售”咩??

根本佢重印返one and all CD兩個edition,每個可能都賣到一萬隻
已經cover到啲鏡仔拍少兩個廣告練多兩日 ...
wing 發表於 2022-1-6 10:41

呢個真 我覺得唔止一萬隻學下韓團抽封面同抽小卡 (12個隨機封面/12張隨機小卡)
鏡粉一定ALL IN⋯ 你睇M記CSL就知係有呢個吸金能力
(撇除風氣道德問題 CD唔應該錯FOC係寫真/周邊Blablabla)

重點係可以帶動下相對少job既幾位

最近幾個鈡唔係一直“暫時停售”咩??
luminar 發表於 2022-1-7 05:41

我諗一批滿咗 一陣又入得 有朋友講又訂到 你再試吓

我諗一批滿咗 一陣又入得 有朋友講又訂到 你再試吓
Whitestone 發表於 2022-1-7 18:26

真幸福,我一直試都冇。。可能我用嘅海外版網站(要加/us/)貨真係少啲

Cd warehouse個網死咗。。。

啲唱片舖應該等緊大國通知下一批加印情況,有機會再開預訂。

網購嘅話,yesasia個server應該會好過cd warehouse,喺外國就睇下撞唔撞得正佢開預售時間啦。星期四yesasia夜晚7點開始賣左3個鐘左右,個網一路都好順

諗住買幾張炒都冇
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

又賣哂

今朝有去排隊的話基本上一定買到,只係爭在係1月/4月/5月前攞貨
在這畢生不滅 無極的狀態

又賣哂
Kft 發表於 2022-1-8 14:18

CD倉門市仲有得訂…

我排第2xx, 應該有排先有得攞
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

通利網有得訂,每人限購一隻,四月貨。

剛剛Tom Lee Website訂左
4月到貨 $580

通利網有得訂,每人限購一隻,四月貨。
rt7077 發表於 2022-1-8 15:51

剛剛Tom Lee Website訂左
4月到貨 $580
阿橋 發表於 2022-1-8 15:54

多謝分享,一隻都訂住先

我們都是這樣長大的
support!!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

諗住買幾張炒都冇
beethoven250 發表於 2022-1-8 14:11

應該易買過林家謙wo
我都買到

瞓晏咗見咁多人無去排