返回列表 發帖
愛過了就好
敍舊沒必要

希望兒登d fans比d品 燈
Wonders 發表於 31/12/2021 20:36
我其實feel 到聽晚其他獎場面會好尷尬

好想回覆大家既留言
但好似好rush咁
JasOh103 發表於 2021-12-31 20:34

早幾日我都同你講左你有機會一路頒一路倒數
我們的總和

錯過mc拎金一刻希望聽晚唔好錯過

我其實feel 到聽晚其他獎場面會好尷尬
kwanie 發表於 2021-12-31 20:37

Annual dinner好難唔尷尬
我們的總和

Annual dinner好難唔尷尬
Wonders 發表於 31/12/2021 20:38
話時話你旋轉兜圈的感覺太逼真拍賣咗未

你都預左頒到出年
kevinlai1621 發表於 2021-12-31 20:35
I'm NOT done with some tags yet LMAO
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

年度作曲人大獎
林家謙

年度填詞人大獎
黃偉文

年度編曲人大獎
何秉舜

Edan 攞:MC唔好唔開心!
MC 攞:Edan 唔好唔開心!

我想俾個擁抱MC
WZA111 發表於 2021-12-31 20:33

下年要ban mc

年度監製大獎
舒文

下年要ban mc
Yan 發表於 2021-12-31 20:41

有人呷醋
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

林生攞完作曲人係咪返得屋企

林生攞完作曲人係咪返得屋企
chachacharlie 發表於 31/12/2021 20:42
總好過白果真心

年度作曲人大獎
林家謙

年度填詞人大獎
黃偉文

年度編曲人大獎
何秉舜

...
JasOh103 發表於 2021-12-31 20:39

上年話林家謙要到2024先再有獎,原來漂漂泊泊又四年
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

年度監製大獎
舒文
JasOh103 發表於 2021-12-31 20:41
AK 少咗粒子彈

年度唱作人

又識寫流暢既旋律,又識寫hookline,
又唱得好聽,上高音唔似得啲人拉褲鏈聲咁,
又高大靚仔,唔似得啲人成個孱弱書生咁,
人又nice講嘢又斯文,唔似得啲人成個八婆心機婊咁,

咁完美既唱作人得唔得㗎?

下年要ban mc
Yan 發表於 2021-12-31 20:41

小器鬼

作曲:MC 張天賦 / GooChan / T-Ma 馬敬恆

G持留下來的人

我刀系孱弱書生...

我刀系孱弱書生...
bagfgfcde 發表於 2021-12-31 20:47

下?

小器鬼
WZA111 發表於 2021-12-31 20:44

已經唔想出街眼冤 點知呢度都要眼冤下

睇到花鼠就想離場
我們的總和

年度唱作人
馮允謙

上榜歌曲: 思念即地獄, 因愛之罪名, 一步一悔過, 遠在眼前, 冬日寂寞考, 冬日寂寞考(Not So Lonely Version), How Many Times (Studio Live)

近幾年已經寫過太多對他的讚賞,有點不懂得再從何說起,
然而他亦沒有令人失望,證明自己是值得被嘉許的,
源源不絕交出一首又一首好歌,再創巔峰。
重生後見證他一步一步踏上更大的舞台,也替他感到非常開心與欣慰。

年度卓越表現歌手
純粹年尾谷唔切首歌但又覺得值得擺入年尾歌單所以造嗰獎俾佢,吹麼?
開多一個獎留嗰後路俾自己,明年冇乜心水又可以刪走佢,呢種就係天生行為最隨機。

年度唱作人
馮允謙

上榜歌曲: 思念即地獄, 因愛之罪名, 一步一悔過, 遠在眼前, 冬日寂寞考, 冬日寂寞考(No ...
JasOh103 發表於 2021-12-31 20:50

支持謙b
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

年度唱作人
馮允謙

上榜歌曲: 思念即地獄, 因愛之罪名, 一步一悔過, 遠在眼前, 冬日寂寞考, 冬日寂寞考(No ...

收聲多謝!
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

年度唱作人
馮允謙

見到呢個謙b就覺得好幸福
我們的總和

恭喜陳凱詠榮獲豬肉獎一個
可以攞埋去送飯

年度卓越表現歌手
陳凱詠

造馬又好,私心又好,
相信陳凱詠今年在音樂上的表現大家都有目共睹,確實擔得起「卓越」二字。
首張大碟推出後便獲得好成績,衝破白金唱片銷量,
再憑夏天快歌勇奪第二首四台冠軍歌,
無論開小型或大型音樂會都有一定的叫座力,且交出充滿壓台感的跳唱表演,
去到年尾更力壓同公司兩位師姐入圍民選的「我最喜愛女歌手五強」,
證明她經已是樂壇裡不容忽視,獨當一面的一位女歌手。
這個獎項,她絕對實至名歸。

年度卓越表現歌手
陳凱詠

造馬又好,私心又好,
相信陳凱詠今年在音樂上的表現大家都有目共睹,確實擔得起 ...
JasOh103 發表於 2021-12-31 20:54

Is this 評審團大獎

力壓同公司兩位師姐
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

年度卓越表現歌手
陳凱詠

造馬又好,私心又好,
相信陳凱詠今年在音樂上的表現大家都有目共睹,確實擔得起 ...

勁爆!!!

年度組合
從喧嘩的街道唱到外太空,再去到宇宙的某個角落裡寄居,
離開,原本是為了要走更長遠的路。
望著自己遙遠的家,多麼不捨與唏噓都好也只能在別個星球上俯瞰。
但當眼見地球開始被妖魔鬼怪吞噬,明知會身犯險境,
都要誓死回歸捍衛,幫助同伴,救得一個得一個。

力壓同公司兩位師姐
John 發表於 2021-12-31 20:55

據消息人士 W_n_ers 透露 Gin Lee會榮獲差一點我會有十大大獎
我們的總和

年度卓越表現歌手
陳凱詠

造馬又好,私心又好,

一姐好勁

年度組合銅獎
石山街

上榜歌曲:
暗戀家, 幻象, 石山派

年度組合銀獎
The Hertz
上榜歌曲: Lay On My Shoulder, 千世書, 漂流號, 天堂100%, 妖

年度組合金獎
C AllStar
上榜歌曲: 集合吧! 地球保衛隊, 留下來的人, 沒明日的恐懼, 還有48小時, 北極熊的遺言, 共同望銀河那時

喜歡美叉

組合金銀真係好正路

年度組合銅獎
石山街

上榜歌曲: 暗戀家, 幻象, 石山派

年度組合銀獎
The Hertz
上榜歌曲: Lay On My S ...
JasOh103 發表於 2021-12-31 21:02

啊,妖唔係太遲派應該可以全滿冠
我們的總和

年度組合銅獎
石山街

上榜歌曲: 暗戀家, 幻象, 石山派

年度組合銀獎
The Hertz
上榜歌曲: Lay On My S ...
JasOh103 發表於 2021-12-31 21:02

參考下先
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

四冠輸俾一冠

MLA is robbed

LOMS 除二真係好唔抵

年度男歌手
見證著這三位男生從唱歌比賽中出身,
慢慢成長,音樂路上漸見成熟,
能否成爲亞洲第一只是其次,最重要的是繼續推出真摯又有質感的廣東歌,
給予默默在背後支持他們的一眾樂迷。

JAYFUNG
MC
仲有邊個

荃力支持阿姜
我們的總和

年度男歌手
見證著這三位男生從唱歌比賽中出身,
慢慢成長,音樂路上漸見成熟,
能否成爲亞洲第一只是其次 ...
JasOh103 發表於 2021-12-31 21:08

姜B MC JF?
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

男銅:Team AK
男銀:Team AK
男金:AK

JAYFUNG
MC
仲有邊個
kwanie 發表於 2021-12-31 21:09

Afraid!!!