返回列表 發帖

[Dec/28/2021] Joyce to the World - 鄭欣宜 (CD)

歌手:鄭欣宜
唱片名稱:Joyce to the World
唱片封面:

推出日期:2021-12-28
唱片類型:CD

Track List:
CD
1. @princejoyce
2. 先哭為敬
3. 罰你
4. 最難行的路
5. But I’m not Lonely
6. 有天我會好 (國)
7. 小夜燈
8. @princejoyce (Feat.  ANSONBEAN)
9. 先哭為敬 (尾班車Version) (鄭欣宜 / Serrini)

附加資料﹕

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

WARNER MUSIC??
BTW 原來已經派曬啲廣東歌

原來已經派曬啲廣東歌
Thomas 發表於 2021-12-21 12:25

本來以為有機會出真大碟

女金出碟
Life was a willow and it bent right to your wind.

尾班車 可以抽起唔好入碟
魂冇影啲歌真係好難聽

之前佢話隻碟有8首歌
即系有一首本身抽起吾入碟
但最後確定將果首入埋碟

EP扮大碟
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

WARNER MUSIC??
BTW 原來已經派曬啲廣東歌
Thomas 發表於 2021-12-21 12:25

寰亞D碟不嬲由華納發行
離不開 留不低

But I'm Not Lonely 係唔係肯定係英文歌? 有天我會好 會唔會係 最難行的路 國語版? Cover d 公仔好核突
有埋 Believers 就更正, sadly copyright
https://www.youtube.com/watch?v=pnV9ayp1hrk
https://www.joox.com/hk/single/rbCQFa2Eg6pq20d47SuNuA==

But I'm Not Lonely 係唔係肯定係英文歌? .
boy4dudes 發表於 2021-12-21 13:48

係呀, 頭先叱吒樂壇首播左

but im used to lonely
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

為女金造勢

P到咁瘦

隻碟完全冇排過序咁款

封面玩味重

好似有少少格硬砌隻碟出黎

仲以為會收錄埋“傾城”

女金半大碟
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

呢度的人點解甘obsessed with所謂「真大碟」
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

cathay1996 發表於 2021-12-22 17:58

其實可以出到實體+良心價已經好好啦

其實可以出到實體+良心價已經好好啦
阿mark 發表於 2021-12-22 18:11

同意~ d人仲糾結是不是十首新歌 雞蛋中挑骨
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

隻碟完全冇排過序咁款
powerful 發表於 2021-12-21 18:47

係 頭4首聽到人格分裂
其實上隻碟排序都好差
肥婆馬上收皮

cathay1996 發表於 2021-12-22 17:58

我都唔太明
Follow my IG: @delightcantopop

碟名好有創意!
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

封面好得意 羨慕,唔好學似啲人又貴又苦口苦面咁
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

到時上去攞女金又方便宣傳下
以初心對抗暴雪

碟的次序亂排,完全冇flow,欣宜應該向同公司CAS學習,了解如何排序同埋點樣形成flow

隻碟完全冇排過序咁款
powerful 發表於 2021-12-21 18:47

呢幾年間間公司都唔執序就出碟,排序真係有咁難咩

有天我會好 竟然係 But I'm Not Lonely

首英文歌好得喎
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

有天我會好 竟然係 But I'm Not Lonely
mc) 發表於 2021-12-28 11:28

Tracklist 仲要將兩首放埋一齊… 聽到O哂
隻碟實際上係6+3 EP… 有少少失望
肥婆馬上收皮

隻碟實際上係6+3 EP… 有少少失望 ...
fifty1205 發表於 2021-12-28 13:03

一雞兩尾放埋一齊嚇親X2然後完全無新歌,仲要唔只一隻歌整合唱版
0誠意之作
唔出好過出啦

隻碟實際上係6+3 EP… 有少少失望 ...
fifty1205 發表於 2021-12-28 13:03

拍得住AGA啲碟

*隻碟實物幾靚

一雞兩尾放埋一齊嚇親X2然後完全無新歌,仲要唔只一隻歌整合唱版
0誠意之作
唔出好過出啦 ...
Flambeau 發表於 2021-12-28 21:52
以為 有天我會好 係 最難行的路 國語版, 點知

參考番JAY FUNG 佢入MEDIA ASIA 第一隻碟都係得5隻歌.
可能呢隻碟本身都係得5隻歌

參考番JAY FUNG 佢入MEDIA ASIA 第一隻碟都係得5隻歌.
可能呢隻碟本身都係得5隻歌 ...
快劍俠 發表於 2021-12-30 10:43

JF 隻隻碟都係EP LOL

其實寰亞近年都唔係好肯出大碟
人類世算好好彩

其實寰亞近年都唔係好肯出大碟
人類世算好好彩
kwanie 發表於 2022-1-4 11:49

聽Joyce岩岩咁講,似係留歌今年出

聽Joyce岩岩咁講,似係留歌今年出
Thomas 發表於 2022-1-4 12:05

但以出爐女金黎講,呢隻碟有啲雷聲大雨點小
寰亞真係咁莫財?
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

但以出爐女金黎講,呢隻碟有啲雷聲大雨點小
寰亞真係咁莫財?
sampras625 發表於 2022-1-16 03:36

呢間公司不嬲都係咁