返回列表 發帖
在空中的這一秒完勝余春嬌
愛因斯坦係純音樂
kio0909 發表於 2021-12-3 00:26

林家謙既歌都係由林家謙唱會好好多
唔知佢幾時cover心G科學

+him take嘅轉音正過千嬋好多
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

+him take嘅轉音正過千嬋好多
beethoven250 發表於 3/12/2021 00:39
想知+him識唔識用義氣腔

愛因斯坦係純音樂

以後唔使聽old 嬋

林家謙既歌都係由林家謙唱會好好多
唔知佢幾時cover心G科學
表妹保莉 發表於 2021-12-3 00:29

想聽佢cover 潛水 懸崖花

在空中的這一秒正到

想聽佢cover 潛水 懸崖花
cch 發表於 2021-12-3 00:58

潛水brand yourself唱過啦,懸崖花唱過demo version<沒名字的花>
最愛林家謙❤️

希望加印買到

整體高質
新歌同魔藥全碟最正
會唔會派台㗎

在空中的這一秒(唔完整demo) n年前已經放過上佢自己個 YouTube channel
但後黎較咗 private
下隻碟可能又收埋 demo 放落新碟做「概念大碟」

在空中的這一秒入碟版仲正過demo版,唔知點解,明明demo版更清淡更憂愁,入碟版更繽紛,但係聽入碟版會有種想喊既衝動。

前排係咁loop家謙出道前既demo同cover,見證住佢vocal進步,填詞功力見漲,編曲都開始成熟,成長成一個一碟難求既男歌手,好感動。

對於我嚟講,佢有將一首歌變得好好聽既魔力。
真昼間の月に僕は種を植えに行くんだ

玩曬文字感咁
7步成詩?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

新歌好聽
快d公佈加印消息啦 我未訂到

玩曬文字感咁
7步成詩?
Kenny 發表於 2021-12-3 10:51

相gin何太急
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

希望加印買到

整體高質
新歌同魔藥全碟最正
會唔會派台㗎 ...
Lllch 發表於 2021-12-3 01:47

在空中的這一秒有派

在空中的這一秒各方面都Diu打余春嬌
好好聽
利申:唔係鏡粉

在空中的這一秒好好聽

白色版靚d,定黑色版正d?

成個concept好正,順住flow聼好舒服
We stand as one.

已經買啦

買隻碟都咁困難

好開心海外fans的我有機會訂到,呢度唱片鋪(可能馬來西亞最後一間唱片鋪)通知話訂到,不過要1月頭先會收到。老闆話賣 RM149。兌返港幣係 HKD270咁,不過支持下最後一間唱片鋪都好啦。

但係老闆唔知道呢只album系一張白色定還是一張黑色,定係一套。其實係唔係一套一白一黑咁賣架?

祖兒如果當年識得出隻SIX係咪就係概念碟喇?
JayantL 發表於 2021-12-1 19:34

淨係得k歌呢個範疇出色 佢冇咩資格同人講咩概念碟喇
每張充其量只能稱作single collection 年度精選
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

可以拎唱作金時唱 在空中的這一秒 嗎?
好聽
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

好開心海外fans的我有機會訂到,呢度唱片鋪(可能馬來西亞最後一間唱片鋪)通知話訂到,不過要1月頭先會收 ...
schoe 發表於 2021-12-4 00:05

我海外係minishop訂,老闆話我訂兩套,正常佢會一黑一白咁俾我

我海外係minishop訂,老闆話我訂兩套,正常佢會一黑一白咁俾我
elky 發表於 2021-12-4 12:23 AM

原來minishop接受海外訂購?!我一直以為佢哋只會寄去香港地址
shipping貴唔貴?唔太貴的話我都想喺佢哋度訂

愛因斯坦係純音樂

可以出feat.大中嬅
【This is MC】澳門見

原來minishop接受海外訂購?!我一直以為佢哋只會寄去香港地址
shipping貴唔貴?唔太貴的話我都想喺佢哋 ...
tyli 發表於 2021-12-4 01:32

唔係,我都係寄去朋友屋企,再拜託朋友寄過來。得cd warehouse可以直接送海外(但係想訂時連server都死埋

唔係,我都係寄去朋友屋企,再拜託朋友寄過來。得cd warehouse可以直接送海外(但係想訂時連server都死 ...
elky 發表於 2021-12-4 01:48 AM

原來係咁!喺海外買碟真係辛苦

原來係咁!喺海外買碟真係辛苦
tyli 發表於 2021-12-4 02:35

我打算等家謙加印,cd warehouse有得訂果時再訂一次

我打算等家謙加印,cd warehouse有得訂果時再訂一次
elky 發表於 2021-12-4 02:49 AM

我諗我都會咁 而家喺yesasia訂咗但佢冇得俾我揀顏色 佢哋係隨機抽一款寄出
咁我遲啲可能喺cd warehouse買埋另一款。之前未用過cd warehouse因為唔清楚佢哋寄唔寄海外
你話ok我就可以試下!thank you!!

愛因斯坦係純音樂

在空中的這一秒 好屈機搞到余春嬌個原唱好尷尬

羅森橋係純音樂開頭有少少失望
但成個flow聽發覺佢都幾重要 唔係用黎sip位湊歌數咁簡單
鐘意依隻多過mim 好有畫面 而且與別不同

elky 發表於 2021-12-4 00:23

原來系分開兩隻賣,我都覺得奇怪,無理由一套賣。即係睇你要黑色定白色啦。我念我會prefer白色吧

唔係,我都係寄去朋友屋企,再拜託朋友寄過來。得cd warehouse可以直接送海外(但係想訂時連server都死 ...
elky 發表於 2021-12-4 01:48

其實會唔會用yesasia呢?以前d朋友系介紹用呢個,但係價錢貴好多。非港人,所以想了解下

在空中的這一秒 好屈機搞到余春嬌個原唱好尷尬
hissorhk 發表於 2021-12-4 13:31

滯銷

在空中的這一秒正呀

痴線唔係你哋講我完全醒唔起在空中的這一秒就係余春嬌
話晒我都係老嬋粉但完全醒唔起….
在空中正到無限loop
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

其實係冇新歌
4首派台, 1首remix, 1首純音樂, 1首demo
搞乜咁耐先出碟

其實會唔會用yesasia呢?以前d朋友系介紹用呢個,但係價錢貴好多。非港人,所以想了解下 ...
schoe 發表於 2021-12-4 14:06

我用過yesasia買過其他專輯,但係上次係果度買唔到MIM,所以今次都先入為主覺得唔得,就去其他地方訂啦。

其實係冇新歌
4首派台, 1首remix, 1首純音樂, 1首demo
搞乜咁耐先出碟
lorbat 發表於 2021-12-4 22:06

原本打算暑假出,種種原因推遲咗

我用過yesasia買過其他專輯,但係上次係果度買唔到MIM,所以今次都先入為主覺得唔得,就去其他地方訂啦 ...
elky 發表於 2021-12-4 11:34 PM

你上次喺yesasia訂MIM係成功preorder咗但最後冇貨定係preorder唔到?我依家preorder咗但驚最後佢會cancel話無貨

你上次喺yesasia訂MIM係成功preorder咗但最後冇貨定係preorder唔到?我依家preorder咗但驚最後佢會cance ...
tyli 發表於 2021-12-5 00:28

我上次係連係佢個網站都搵唔到MIM你preorder咗應該ok既,聽聞今次發行係cd warehouse,再由佢分配到大大小小唱片舖,yesasia應該會有quota既

你上次喺yesasia訂MIM係成功preorder咗但最後冇貨定係preorder唔到?我依家preorder咗但驚最後佢會cance ...
tyli 發表於 2021-12-5 00:28
我上次係連係佢個網站都搵唔到MIM你preorder咗應該ok既,聽聞今次發行係cd warehouse,再由佢 ...
elky 發表於 2021-12-5 03:12
溫馨提示: 我係海外, 以前時時喺 yesasia 買 CD, 但係近幾年好多時 d 特別產品 pre-order 最後冇貨, 佢地 quota 好似好少
買唔到 Panther 隻 1029 so9sad

原來係demo我仲以為係特登永續d自己嘅音樂

在空中的這一秒正到
Sancho

證明家謙人氣仲係好高...但都係入唔到五強
tlam 發表於 2021-12-2 12:22

因為鏡勢力真係好勁

在空中的這一秒呢首真係loop唔停手

支持家謙
Sancho

在空中份詞仲填得好過wyman 意境好太多
想當年睇完套戲loop過余春嬌