返回列表 發帖

唔再唱悲情歌 曾比特轉玩熱血快歌

環球歌手曾比特(Mike)今日(22日)到觀塘出席中秋活動,講到昨晚中秋節,他透露與家人食月餅慶祝,人月兩團圓,問到何時搵番個女友一齊團圓?

他笑言:「以工作為重。(唔恨拍拖?)想事業衝刺吓先。」他透露很快會推出新歌,曲風跟之前兩首悲情歌不同,是熱血快歌,問到可會跳舞?

他笑言:「之後先啦。(你跳舞唔得?)我對跳舞冇乜信心,要惡補吓先,都希望未來可以好似師姐陳凱詠咁又跳又唱,佢係我嘅努力目標。」

講到他競逐今年新人獎,問到可有信心?他坦言:「信心一定要有,不過冇刻意諗咁多,平常心面對,最緊要係做自己想做嘅嘢,想將唔同style畀大家睇。」

講到他與Edan@MIRROR、張天賦(MC)、ANSONBEAN等競逐新人獎,問到視誰為最大競爭對手?他坦言:「大家都係,大家都係朝住目標奮鬥,係良性競爭,無論我有冇獎或者邊個攞獎都戥佢哋開心,我覺得頒獎禮係大型party,反而覺得enjoy多過攞獎。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0922_00862_001.html

個人感想: 唔想慘歌,唔知MIKE之後有無起色
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

契豆先得1首trash爭咩新人獎

其實幾正
請記得 留住感覺 過渡在人海
我感激 曇花盛放

希望有第二個作曲人幫佢

期待快歌

希望有第二個作曲人幫佢

期待快歌
Lllch 發表於 2021-9-23 01:45

Eric Kwok顛峰時期d熱血快歌其實唔差
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

佢首先要撇甩Eric Kwok先得

係咪師姐讓咗啲快歌畀佢呀?希望佢可以超脫俗世,創造最熱血的美態
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

佢唔係有女朋友嘅咩?

.

佢聲勢都跌得幾快 環球累死佢

好樣衰, 假聲又尖又難聽
Alfeewusy 發表於 2021-9-23 09:52

係喇係喇 你個契仔陳卓賢最靚仔

下,唔係靚仔但又未至於樣衰呱 我覺得幾可愛
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

佢聲勢都跌得幾快 環球累死佢
hissorhk 發表於 2021-9-23 10:04

我不如個陣都好多人睇好佢覺得係ERIC KWOK累左佢

希望呢首有D突破幫到佢啦

好mean 但駁唔到

同意,伊人最靚仔

Eric Kwok顛峰時期d熱血快歌其實唔差
Solomon 發表於 2021-9-23 02:17

次次講起Eric Kwok好歌都要數到起碼10年前

等你出新歌
Gum Leng Lui

.

Alfeewusy 發表於 23/9/2021 09:52

平時唔多留意你讚ian 但今次又非常同意同駁唔到

係喇係喇 你個契仔陳卓賢最靚仔
yellowfoodie 發表於 2021-9-23 10:27

A會員仲痴線過G會員

.

A會員仲痴線過G會員
rickychan0809 發表於 2021-9-23 12:35

其實係咪同一個人
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

其實係咪同一個人
on07111 發表於 2021-9-23 13:27

略嫌唔夠尖銳 只係一味謾罵

其實幾正
lalaland 發表於 2021-9-23 01:23

原來美不如以前嗰look咁似麥包
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

其實係咪同一個人

G會員反契

G會員反契
梨胃言 發表於 2021-9-23 14:56

G會員好熟悉契仔,,,其實係Ianson 終極 fans 嚟㗎

契豆先得1首trash爭咩新人獎
edwardngwy 發表於 2021-9-23 00:27

應該拎到新城勁爆我撐新人

其實係咪同一個人

唔係,去瘋只會攻擊契兄弟,唔會攻擊阿Jer

諗起佢個eric sir之前寫嗰首奧運歌
我有啲擔心

其實幾正
lalaland 發表於 2021-9-23 01:23
唱得幾好, 係 d 動作比較尷尬.
希望首熱血快歌唔係似 Alan Po or SM 個 d.

G會員好熟悉契仔,,,其實係Ianson 終極 fans 嚟㗎
on07111 發表於 2021-9-23 15:17

真係無乜人夠佢熟

michael344 發表於 2021-9-23 16:08

無謂捕風捉影報導 我哋要走出廢癲之亂嘅陰影 move on

佢可唔可以摌咗個爆炸頭先跳舞

Eric Kwok嘅快歌
會唔會有"借過"咁正

.

michael344 發表於 2021-9-23 16:08

想知佢係咪Team AK
好似無提過伊人見伊人愛車腎見車腎載嘅生生

佢可唔可以摌咗個爆炸頭先跳舞
sumtom 發表於 2021-9-23 18:59

咁爆炸頭襯佢d

有快歌??期待!!

又係Eric Kwok?

環球整死佢