返回列表 發帖
Congrats!!!!

其實澳洲嗰個一路都係均速
每50 都係28 秒尾
好勁

破咗亞洲紀錄好屈架啦

牙蓓好勁!破亞洲紀錄仲拎埋銀牌

緊接住係 張雁宜+ 鄧俊文 / 謝影雪 + 杜凱琹 出場,繼續 support !!!

恭喜何詩蓓!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

之前睇亞運見到女隊接力拎到獎牌已經好開心,但喺奧運拎到獎牌真係唔容易,好感動  ...
chanchan0909 發表於 2021-7-28 10:06

始終亞運唔同奧運~不過證明香港運動員真係越來越勁~~

何詩蓓訪問中說知道自己是短速型,所以策略是短速先,然後平均速度到衝線時再發輝短速,她知道其他選手大多選擇最後一圈才發力,但她無想太多,祗想用自己最佳方式游,估不到可以攞到獎牌,真的好開心。
恭喜何詩蓓,香港人的驕傲!

羽毛球女子單打小組賽最後一輪,張雁宜 0 比 2 不敵 Sindhu,未能晉級,知道佢已經盡力,加上 Sindhu 高度同力量嘅優勢,希望下屆雁宜再黎過 !

羽毛球混合雙打半準決賽,鄧俊文 / 謝影雪 目前 1 比 0 Marcus Ellis United Kingdom / Lauren Smith

緊接住係 張雁宜+ 鄧俊文 / 謝影雪 + 杜凱琹 出場,繼續 support !!!
chanchan0909 發表於 2021-7-28 10:18

混雙領先第一局杜凱琹都領先緊一局

混雙領先第一局杜凱琹都領先緊一局
表妹保莉 發表於 2021-7-28 11:23
杜凱琹領先 2 : 0,完全無估到,有驚喜 !

杜凱琹領先 2 : 0,完全無估到,有驚喜 !
chanchan0909 發表於 2021-7-28 11:29

希望佢堅持住

希望佢堅持住
表妹保莉 發表於 2021-7-28 11:31
鄧俊文 / 謝影雪 混雙晉級四強 !!!!!!!!
WOW !!!!!!!!!!

鄧俊文 / 謝影雪 混雙晉級四強 !!!!!!!!
WOW !!!!!!!!!!
chanchan0909 發表於 2021-7-28 11:47

第二局一路落後都反超前,恭喜

佢地狀態好好

第二局一路落後都反超前,恭喜
表妹保莉 發表於 2021-7-28 11:48
黎到淘汰賽都放得好開,打得好好 !
雖然跟唔到每一個波,一直好想佢地入四強,但因為死亡之組唔敢講得咁遠,所以一步一步黎,見到入到真係好開心

黎到淘汰賽都放得好開,打得好好 !
雖然跟唔到每一個波,一直好想佢地入四強,但因為死亡之組唔敢講得咁遠 ...
chanchan0909 發表於 2021-7-28 11:55

下場對中国唔知有無奇蹟呢?

下場對中国唔知有無奇蹟呢?
表妹保莉 發表於 2021-7-28 11:57
鄭思維 / 黃雅瓊 係真係勁,呢幾年好多大比賽嘅混雙冠軍都拎齊曬,應該就差奧運冠軍,可能都會少少壓力,但因為咁樣又唔係完全無機會嘅,盡左力就可以 !

乒乓球女子單打半準決賽,杜凱琹 2 比 4 被陳夢逆轉,未能晉級四強,但已經做得好好

鄭思維 / 黃雅瓊 係真係勁,呢幾年好多大比賽嘅混雙冠軍都拎齊曬,應該就差奧運冠軍,可能都會少少壓力,但 ...
chanchan0909 發表於 2021-7-28 12:04

咁希望爭到個銅牌啦

咁希望爭到個銅牌啦
表妹保莉 發表於 2021-7-28 12:18
港隊羽毛球唔差,但奧運一直都未有好亮眼成績,如果混雙有塊牌拎到就好啦 !!!

聽朝8點支持鄧謝羽毛球 俊文好得意

港隊放棄4x200自由泳
轉而比何詩蓓集中游100米自由泳

希望聽朝起到身睇

男子雙人3米彈板跳水,俄羅斯最後一跳炸水得0分,總分包艇
美國男籃第2場分組賽大炒魚腩伊朗120-66出氣

希望聽朝起到身睇
WZA111 發表於 2021-7-28 16:45

我叫醒你咪得 一齊支持港隊

我叫醒你咪得 一齊支持港隊
Yan 發表於 2021-7-28 16:51

你打俾我叫醒我
而家都要支持!

伍家朗落後緊
姓穆條木咀好似對佢真係幾有影響

見佢都幾緊張

好可惜呀 太多比賽以外嘅嘢影響到佢
人群是那麼像羊群

件衫好似著到佢有啲唔舒服

伍家朗意外出局
真係要多謝穆Sir
危地馬拉真係要嘉獎佢

佢之前話黑色嗰件先係着得舒服嘅

條木嘴幾L時死

對面隊要多謝穆嘴
原來穆嘴勾結外國勢力 拉得

聽朝8點支持鄧謝羽毛球 俊文好得意
qwerzx 發表於 2021-7-28 14:16

伍生出左局有點sad
希望佢地加大油爭返啖氣

今晚先 update 返啲野
但見到伍家朗出局真係唔多開心

要著網球衫去打羽毛球
為左政治正確,運動唔正確都得
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

恭喜何詩蓓以全場第2快兼破亞洲紀錄52.7晉身女子100自準決賽
第一澳洲的麥基昂好癲,初賽就打破奧運紀錄

件球衣令佢打得唔好
再將我相信的如煙火般綻放

真係好令人難過呀
四年一度就咁俾個賤人毀咗

田田out咗
好爆下..
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

見到件衫好癡身 又唔吸汗 球手賽前臨時換裝備影響都幾大
佢賽後話球衣事件有影響心態 呢場比賽表現連平時一半水准都冇 真係戥佢好唔抵

見到件衫好癡身 又唔吸汗 球手賽前臨時換裝備影響都幾大
佢賽後話球衣事件有影響心態 呢場比賽表 ...
小伙子. 發表於 2021-7-28 21:37

見到家朗D汗好似倒水咁我都鄧佢辛苦
完全比一句說話就白費左五年既努力
講一百句道歉都無補於事

恭喜何詩蓓以全場第2快兼破亞洲紀錄52.7晉身女子100自準決賽
第一澳洲的麥基昂好癲,初賽就打破奧 ...
酷愛903 發表於 2021-7-28 20:05

完全唔睇好何詩蓓
睇好澳洲嘅McKeon同Campbell

田田out咗
好爆下..
JasOh103 發表於 2021-7-28 21:22

對家朗簡直係雪上加霜 佢本身目標都係八強 入到本來要打桃田
桃田出局 出到線之後嘅籤就變左上上籤
俾班忠誠廢物搞兩搞就無左 好唔抵

對家朗簡直係雪上加霜 佢本身目標都係八強 入到本來要打桃田
桃田出局 出到線之後嘅籤就變左上上籤
俾班忠 ...
242125 發表於 2021-7-28 22:20

總之
今日既伍家朗
係連普通人都見到佢有唔尋常既
都唔似平時睇到既表現
你話無影響就假既
仲要係好大既影響
無論件衫定心情

回復 339# 酷愛903

唔知100米可唔可以再破記綠

何詩蓓聽日幾點鐘?
人群是那麼像羊群

28/07 東京奧運會第八日比賽天 決出 23 面金牌

次序運動項目金牌銀牌銅牌
73賽艇女子雙人雙槳Nicoleta-Ancuta Bodnar / Simona Radis [羅馬尼亞]Brooke Donoghue / Hannah Osborne [紐西蘭]Roos de Jong / Lisa Scheenaard [荷蘭]
74賽艇男子雙人雙槳Hugo Boucheron / Matthieu Androdias [法國]Melvin Twellaar / Stef Broenink [荷蘭]劉治宇 / 張亮 [中國]
75賽艇女子四人單槳Lucy Stephan / Rosemary Popa / Jessica Morrison / Annabelle McIntyre [澳洲]Ellen Hogerwerf / Karolien Florijn / Ymkje Clevering / Veronique Meester [荷蘭]Aifric Keogh / Eimear Lambe / Fiona Murtagh / Emily Hegarty [冰島]
76賽艇男子四人單槳Alexander Purnell / Spencer Turrin / Jack Hargreaves / Alexander Hill [澳洲]Mihaița Vasile Țiganescu / Mugurel Semciuc / Stefan Constantin Berariu / Cosmin Pascari [羅馬尼亞]Matteo Castaldo / Bruno Rosetti / Matteo Lodo / Giuseppe Vicino [意大利]
77賽艇男子四人雙槳Dirk Uittenbogaard / Abe Wiersma / Tone Wieten / Koen Metsemakers [荷蘭]Harry Leask / Angus Groom / Tom Barras / Jack Beaumont [英國]Jack Cleary / Caleb Antill / Cameron Girdlestone / Luke Letcher [澳洲]
78游泳女子200米自由泳Ariarne Titmus [澳洲]何詩蓓 [香港]Penny Oleksiak [加拿大]
79游泳男子200米蝶泳Kristof Milák [匈牙利]本多燈 [日本]Federico Burdisso [意大利]]
80賽艇女子四人雙槳陳雲霞 / 張靈 / 呂揚 / 崔曉桐 [中國]Agnieszka Kobus / Marta Wieliczko / Maria Sajdak / Katarzyna Zillmann [波蘭]Ria Thompson / Rowena Meredith / Harriet Hudson / Caitlin Cronin [澳洲]
81游泳女子200米個人混合泳大橋悠依 [日本]Alex Walsh [美國]Kate Douglass [美國]
82游泳女子1500米自由泳Katie Ledecky [美國]Erica Sullivan [美國]Sarah Kohler [德國]
83游泳男子4×200米自由泳接力Thomas Dean / James Guy / Matthew Richards / Duncan Scoot [英國]Martin Malyutin / Ivan Girev / Evgeny Rylov / Mikhail Dovgalyuk [俄羅斯奧委會]Alexander Graham / Kyle Chalmers / Zac Incerti / Thomas Neill [澳洲]
84單車女子個人計時賽Annemiek van Vleuten [荷蘭]Marlen Reusser [瑞士]Anna van der Breggen [荷蘭]
85跳水男子雙人3米跳板王宗源 / 謝思埸 [中國]Andrew Capobianco / Michael Hixon [美國]Patrick Hausding / Lars Rudiger [德國]
86單車男子個人計時賽Primoz Roglic [斯洛文尼亞]Tom Dumoulin [荷蘭]Rohan Dennis [澳洲]
87七人欖球男子斐濟隊新西蘭隊阿根廷隊
88劍擊男子團體佩劍吳尚旭 / 金俊浩 / 金政煥 / 具本佶 [南韓]Luca Curatoli / Luigi Samele / Enrico Berre / Aldo Montano [意大利]Aron Szilagyi / Andras Szatmari / Tamas Decsi / Csanad Gemesi [匈牙利]
89柔道女子70公斤級新井千鶴 [日本]Michaela Polleres [奧地利]Madina Taimazova [俄羅斯] / Sanne van Dijke [荷蘭]
90柔道男子90公斤級Lasha Bekauri [喬治亞]Eduard Trippel [德國]Davlat Bobonov [烏茲別克] / Krisztian Toth [匈牙利]
91馬術個人盛裝舞步賽Jessica von Bredow-Werndl [德國]Isabell Werth [德國]Charlotte Dujardin [英國]
92舉重男子73公斤級石智勇 [中國]Julio Mayora [委內瑞拉]Rahmat Erwin Abdullah [印尼]
93體操男子個人全能橋本大輝 [日本]肖若騰 [中國]Nikita Nagornyy [俄羅斯奧委會]
94籃球女子3×3Stefanie Dolson / Allisha Gray / Kelsey Plum / Jackie Young [美國]Evgeniia Frolkina / Olga Frolkina / Yulia Kozik / Anastasia Logunova [俄羅斯奧委會]萬濟圓 / 王麗麗 / 楊舒予 / 張芷婷 [中國]
95籃球男子3×3Agnis Cavars / Edgars Kumins / Karlis Lasmanis / Nauris Miezis [拉脫維亞]Ilia Karpenkov / Kirill Pisklov / Stanislav Sharov / Alexander Zuev [俄羅斯奧委會]Dusan Bulut / Dejan Majstorovic / Aleksandar Ratkov / Mihailo Vasic [塞爾維亞]

何詩蓓聽日幾點鐘?
choix 發表於 2021-7-28 23:21

日本時間10:53
應該係9:53
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊