返回列表 發帖

演唱會海報好靚,有high res版睇

共4場,約14,000張門票於7月29日(星期四)上午10時起於城市售票網公開發售
每人每次限購最多6張門票。

座位表
Infinity & Eternity

拎左狗零衫醉女成4年才開到仲好意思講
分分鐘取消tim
sexykaren 發表於 2021-7-20 21:17

Cm 穆家駿?
而家人哋開到四場唔知你又想搬咩出黎講?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Cm 穆家駿?
而家人哋開到四場唔知你又想搬咩出黎講?
ricnature 發表於 2021-7-28 21:34

限聚令4場真係多過gin lee
不過開到先算啦

好似幾輕鬆買到

好似幾輕鬆買到
kanxd 發表於 2021-7-29 10:07

你就輕鬆,我而家都仲未入到呀

好似幾輕鬆買到
kanxd 發表於 2021-7-29 10:07

你用咩電腦咩寬頻啊 幾點鐘入啊 我 3 部機完全入唔到WO

你用咩電腦咩寬頻啊 幾點鐘入啊 我 3 部機完全入唔到WO
hissorhk 發表於 2021-7-29 10:11

我網上行,03分買到頭場AE行,仲要入到第二次買埋尾場

kanxd 發表於 2021-7-29 10:15

真替你開心,幸運的事也希望在我身上。

kanxd 發表於 2021-7-29 10:15

你咁易入到? 介唔介意買多幾張轉售畀我 我仲係入唔到....

尾場 380 岩唔岩用(update: 本身又再入到,不過見無人應所以無幫手買到了)

尾場 $580

尾場 380 岩唔岩用(update: 本身又再入到,不過見無人應所以無幫手買到了)
kanxd 發表於 2021-7-29 10:26

ys 2 張?

尾場 780 ❤️

你地幾點開個網GA..?
我真係 9:59 先開=.=

見到除左尾場全部少量,其他場只係得380少量

見到除左尾場全部少量,其他場只係得380少量
joshua 發表於 2021-7-29 12:04

賣左兩個半鐘咋
【This is MC】澳門見

賣左兩個半鐘咋
lemontea1069 發表於 2021-7-29 12:35

依家得26 780同580唔係少量

第一日開賣都未爆曬 已經勁多人話「買錯咗」原價放
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔好再話香港人可以養得起香港藝人
先四場三面都賣唔完
仲要已經係小明呢啲咁icon嘅人物
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

賣左兩個半鐘咋
lemontea1069 發表於 2021-7-29 12:35

基本上第一日爆唔到嘅show最後都會有好多飛放出嚟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

方皓玟根本未夠班開紅館,點會炒得起? 送都唔要

話買錯放出嚟嘅基本上好多都係牛

方皓玟根本未夠班開紅館,點會炒得起? 送都唔要
sexykaren 發表於 2021-7-29 18:09

由開賣三場加到開賣四場就係因為唔飛,你幾時夠班開紅館我嚟支持你。

四場其實都係賣剩少量,大部分單丁位。

第一日開賣都未爆曬 已經勁多人話「買錯咗」原價放
fifty1205 發表於 2021-7-29 16:11

又唔見佢地買錯左太極

由開賣三場加到開賣四場就係因為唔飛,你幾時夠班開紅館我嚟支持你。 ...
gapgipgap 發表於 2021-7-29 18:14

我剛剛開完紅館演唱會,你平行時空?

如果因為小明開到足夠場數而殺得死黃牛根本係一件好事
更何況年頭RB本身都係唔爆,要開咗show有noise後尾兩場先爆

先四場三面都賣唔完
仲要已經係小明呢啲咁icon嘅人物 ...
JayantL 發表於 2021-7-29 17:58

又可以借千粉啲金句

「而家啲人係咁,習非成是,根本佢以前一直都唔會一開賣就掃清,
今次反應係一般但又唔係非常差。  大家係未真係慣左係要秒殺先叫正常開SHOW」

「佢又唔係未試過濟銷,又唔係仲活躍中咁,
都係完成埋畢業工課比我地班FANS」

「佢係flop,但疫情點都有影響,連達明都未full」

「無㩒過入去睇,
剩睇上面個表,唔算賣得衰,至平飛未售罄係有d出奇
都係個句唔秒殺就=滯銷咁二元
咁香港70%演唱會都係滯銷wor,達明都係滯銷喇咁?」

「佢都唔係當紅年青人的一線
TARGET係上左年紀有經濟能力個班」

「我都覺得今次佢真心勁,(?)年嚟最嚴重嘅打擊但佢都繼續向前面對,
可能有咗小朋友所以比較睇得開。」

又可以借千粉啲金句

「而家啲人係咁,習非成是,根本佢以前一直都唔會一開賣就掃清,
今次反應係 ...
losyes 發表於 2021-7-29 23:33

咁千千勁好多(殺黃牛方面)
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

先四場三面都賣唔完
仲要已經係小明呢啲咁icon嘅人物 ...
JayantL 發表於 2021-7-29 17:58

其實靠政治取態都可以開到四場三面台(坐75%?)(即係三場三面台full) 證明有一定市場喎

其實靠政治取態都可以開到四場三面台(坐75%?)(即係三場三面台full) 證明有一定市場喎 ...
kayzzz 發表於 2021-7-30 00:07

之前唔知邊個講過話紅館做三面開兩三場嘅話基本都要蝕(冇講係咪淨係指大製作嗰啲)
咁計嘅話
而家小明開四場仲要間位 其實都只係啱啱填到條數

而且佢就算係靠政治取態先上位
咁第一次攞最女到而家都已經四年 照計都儲到好多fans同同路人街客啩

其實小明幾時有政治表態?佢由10年打後都係講緊差唔多嘅人生價值觀。佢冇改變,轉變左嘅係個社會。我亦都唔覺得佢係靠呢樣野上位,反而覺得佢呢種敢言妨礙咗佢事業發展。聽開小明這嘅人就會明白。

乜撚嘢「靠政治取態」
分手總約在雨天、你是你本身的傳奇、假使世界⋯
佢最Hit呢幾首都唔係政治歌

本身上緊位嘅創作型歌手,佢唔係阮民安

乜撚嘢「靠政治取態」

本身上 ...
amok 發表於 2021-7-30 07:26

算啦
有立場同抽水都未識分
真係靠政治取態上位果幾隻係大灣區呀

之前唔知邊個講過話紅館做三面開兩三場嘅話基本都要蝕(冇講係咪淨係指大製作嗰啲)
咁計嘅話
而家小明開 ...
JayantL 發表於 2021-7-30 01:22

不過樓上話佢係靠創作上位 咁創作型歌手開到三場full紅館已經好叻女

如果只係啱啱填到條數 咁小明創作得再好d咪吸多d觀眾囉

乜撚嘢「靠政治取態」

本身上 ...
amok 發表於 2021-7-30 07:26

依家政治取態行先既環境 大部分紅到既歌手都係靠有關政治取態既事得到大眾支持 其實好正常 唔使咁大反應喎 又唔係話佢抽水

況且又唔見得你quote果d Hit歌當時support到佢開紅館演唱會

同埋明明個post重點係表示 「香港人可以養得起香港藝人」 咁都要咁大反應唔知做乜

係咪你地對佢既叫座力expectation太高?
4場3面台賣成咁咪算幾好, 仲要講緊藍/中立個d都9成唔會睇佢
佢又唔係商業歌手, 本身hit既歌得幾首, 其他已經係較小眾
ivana叫座力夠差啦, SO? 代表你地香港人聽歌好有品味囉

咁計嘅話
而家小明開 ...
JayantL 發表於 2021-7-30 01:22

果個係開兩場,唔係三場  
    仲有,小明又唔係大堆頭大製作
    放心,有賺
   不過,賺都唔會同你講。

而家賣到所有場數票價都得返單丁
大家收貨未?

喜歡玟兒
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

好多人見到原來仲買到而走去幫手掃埋啲貨尾
真心算係咁

【方皓玟演唱會網上直播通行證】小明嘅演唱會由兩場加至四場,門票都一票難求!為咗滿足買唔到飛入場或者喺海外嘅觀眾,8月28及29日兩場演唱會將會網上收費直播!成為第一位喺紅館做網上直播嘅香港歌手,網上直播通行證聽日(13日)公開發售!

《楚撚記大排檔呈獻 方皓玟LOST n FOUND演唱會》網上直播通行證
日期:2021年8月28及29日 (星期六及日)
時間:晚上8時15分 (香港時間 GMT+8)
網上直播通行證每日票價: $380
網上直播通行證購票網址:https://concert.mifashow.com/lostnfound/
網上直播通行證開售日期:2021年8月13日 早上10點

Source: 谷live fb

張海報幾有趣
睇埋個figure

有冇人收到收到優先訂飛嘅飛??
SAMMI 三米

有冇人收到收到優先訂飛嘅飛??
kh23 發表於 2021-8-19 10:46

仲未有聲氣
魂冇影啲歌真係好難聽

仲未有聲氣
stephybest 發表於 2021-8-19 10:52

剛剛收到
SAMMI 三米

又唔見佢地買錯左太極
lemontea1069 發表於 2021-7-29 18:42

太極有ak 無買錯啊..

好似話有唔同形式同其他歌手合作

D紀念品好L貴
隻碟都要480
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒