返回列表 發帖
woo 嚟了
近年都可以從入圍名單中聽到啲未hit嘅正嘢 期待

國女相隔咗幾多年出現咁嘅細年?
算唔算常客全體消失?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

28算唔算細少少
雖然比起今年都大好多
WZA111 發表於 2021-5-8 22:08

28算ok呀
22細嘅程度應該同今屆相近? 喺評審做低hebe之後
不過20果種細嘅程度 應該永遠都超越唔到

Lm Hebe又係金曲遺珠
fifty1205 發表於 2021-5-8 15:38

同感 總覺得佢入唔到

畢竟5個定6個定7個名額 要先決定
今年應該5個夠了掛?!
最後投下投下 個名單逐個逐個位填 分分鐘冇佢份

我真係覺得佢個隻碟係低階版my love 加上佢當年唱live好恐怖 CD修音好嚴重下
日常入唔到真係好可惜 ...
fifty1205 發表於 2021-5-9 22:37

姨娘發生咩事 果幾年退步得好嚴重 而家先好返d
認同上面ching講 果張創製作show到佢5-10年有發展潛力 所以吸到票
而家都耐唔耐會撳返首依賴嚟聽聽 懷念下曾經同某人去旅行果種feel

日常係有少少可惜嘅 女歌手冇同男一樣增到7位
不過寫埋佢入嚟都唔會贏到
講返今年 雖然娃娃pass咗件t-shirt畀佢 祝福佢
但佢話不期不待 呢種態度其實係啱嘅

按往年嘅入圍名單公布日子計算
我估19號先有
bagfgfcde 發表於 2021-5-10 00:47

放心大佬 係聽日期待

今年有冇得估吓入圍?!

btw都想知邊個會接主持棒 會唔會係青峰?
佢其實可以一試 雖然近排忙於搞單官司

如果 Hebe 攞女歌手咁建騏BB又推多個女 歌手上歌后了
不過應該唔會  ...
WZA111 發表於 2021-5-11 20:22

可能建騏大神打造嘅 第五位新歌后 係萬芳姐姐呢
跟住「感人度」呢三字評語又再度出現

佢隻碟放今年可能會有得贏
如果金曲要搵一年細年補償返俾佢的話
victor1991415 發表於 2021-5-12 12:22

我都覺得唔會
以前係靜茹Fans 到而家都戥佢好唔抵
但佢嘅作品總係差一啲嘢…
唔知可唔可以咁講 製作物比其他歌手差一啲成熟度

燕姿vs佢果次 作品水平係差唔多
最然雖然係差一票 但假設而家投 我都相信結果都係一樣
怪就只怪 崇拜早咗兩個月出 情歌自己延咗一個月出
珊妮得獎果屆評審講到出口

Hebe年專似乎機會大d
fifty1205 發表於 2021-5-12 14:04

haha 會嗎越級挑戰到呢個程度?!
佢是旦咩獎拎到一個 都要劏豬還神啦
畢竟係槓龜紀錄保持者 入圍大贏家 但7中0

如果gem 今年入圍,會唔會機會大過舊年?
timgoi 發表於 2021-5-12 14:01

咦 覺得呢位唔同茹姐 比較有機會
唔鍾意佢還唔鍾意佢 佢果張又真係做得唔算差

睇入圍數字 今年都幾集中鼓勵
有兩個飆到8項 兩個飆到7項
曹雅雯好似好犀利 要聽吓佢隻碟至得

Btw 2011 寂寞寂寞就好拎過MV獎/LOVE單曲人製作獎
fifty1205 發表於 2021-5-12 15:08

嘩 畀你提一提 原來上一次拎金曲都十年了
唔怪得消極到講不期不待

由s.h.e開始愛佢
自己都漸漸覺得做音樂唔係為咗拎獎而做
尤其係2011年果屆之後 成個樂壇感覺變咗
對手好強 好值得鼓勵
佢自己繼續努力就得

幾時可以睇到今年嘅cm評審團嘅專業意見呢?琪待
有3個獎唔知估咩好

應該下星期四左右會有
今年討論得最耐嘅應該係 最佳樂團  ...
bagfgfcde 發表於 2021-8-14 19:53

辛苦晒 琪待
樂團水平好接近 難分高下 係咪?
仲以為會係華語專輯最耐添...

集氣聽日華語歌后唔係 田馥甄
WZA111 發表於 2021-8-20 18:24

評審明顯唔會鍾意佢
會唔會再度重演7提0中呢?

集氣聽日台語歌后曹雅雯八獎成為大贏家
weiquan 發表於 2021-8-20 22:47

唔知點解覺得台語歌后唔係佢
有啲似譚維維果個情況
製作好正 但最靚嘅音色喺今張冇咁多展現空間

我啋過你把口!
雖然係真 我覺得唱得可以再多變化啲
weiquan 發表於 2021-8-21 19:28

haha 可能我會估錯

覺得桑布伊會係大贏家

睇黎Hebe 個歌后坐定粒六喎
jasonscy 發表於 2021-8-21 20:59

但理論上 除咗主席 評審們唔知投票後結果㗎啵
所以處理評審團獎時 應該係唔知其他獎決出嘅賽果的

同埋仲有shishi爭呀 佢機會好大

年度歌竟然係刻在
會唔會歷年最大路既一首歌?
表妹保莉 發表於 2021-8-21 22:44

都算大路
但大路但又頒得古怪 可能係今天妳要嫁給我?!

omg 開心
今年自己好燈 講親邊個邊個輸 估錯哂

Omggggg 好感動!!Hebe終於拎到歌后
fifty1205 發表於 2021-8-21 23:11

yeah 真係估唔到呢張上到嚟 因為以為評審唔會鼓勵偏流行嘅人
金曲獎真係好難估
今年真心想知啲票點分布

對手咁弱 好難唔拎
萬芳真係唔識欣賞 聽到打冷震
fifty1205 發表於 2021-8-21 23:21

對手唔弱㗎
shishi張唱片好完整㗎 萬芳係贏感人度
但硬係要揀一個得獎 冇辦法 一定要雞蛋裏挑骨頭
前者可能會抽秤佢唱法唔夠多元 後者可能會抽秤佢唱法有瑕疵(但個人認為算瑕疵美
個人睇法 其實hebe真係張四平八穩嘅碟嚟 係幾雅俗共賞嘅
選曲有進步 唱法係有調整到冇渺小果時咁緊 自然咗 但呢點更大係要歸功於製作人

入last round係譚維維同田馥甄喎....
真係好難估

刻在同首果鋼琴曲真係幾似
會點拆呢今鋪...