返回列表 發帖
聽左一次 拎女歌手好似有 D 難度唱功唔係特別好 比較淡 唔夠細膩 隻碟都冇咩記憶點
反而想見你果陣真係 ...
hissorhk 發表於 2021-5-12 22:15

真聽左幾次都分唔清邊首打邊首

我都同意 shishi 後半隻幾一般
不過前半隻記憶點明顯多啲嘅
查無此曲啲 jazz piano 好正

好彩無入圍 唔係成為 32 金曲最大笑話
賴爽 發表於 2021-5-13 07:58

其實MV值得入圍
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

CM金曲獎評審團 最後召集
有興趣參加既會員可以起星期五 23:59 之前dm我
我們的總和

留名睇 Hebe 係梁靜菇 2.0
比人吹到係大熱然後落馬 :p

CM金曲獎評審團 最後召集
有興趣參加既會員可以起星期五 23:59 之前dm我
Wonders 發表於 2021-5-13 13:49

俾大家參考下我哋上幾屆揀嘅得獎名單

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17880

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=16239

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=14720

俾大家參考下我哋上幾屆揀嘅得獎名單  

bagfgfcde 發表於 2021-5-13 23:50

冇揀 路
好可惜!

我都鐘意孫盛希前半隻多啲,比較一氣呵成同連貫,尤其鐘意查無此曲一分之二。不過見到大家講冇咩記憶點,我覺得下半隻碟呢方面都還好呀,唔似上半咁注重曲同曲之間嘅coherence,似係刻意做返單曲,特別係三部曲,還不夠幾洗腦;Give It to Me呢種比較本格派嘅R&B都ok(當代R&B好似一定要同情慾扯上關係);潛伏期最接近一般流行曲嘅格式,編曲嘅層次感/電影感對我黎講都有加分。聽左一段時間之後,會下意識咁一係聽曬上半隻,一係齋聽個三部曲,或者淨係聽潛伏期。唔知大家會唔會咁 haha

我都鐘意孫盛希前半隻多啲,比較一氣呵成同連貫,尤其鐘意〈查無此曲〉同〈一分之二〉。不過見到大家講冇咩 ...
koko51018 發表於 2021-5-14 01:15

我覺得 la li la ta 好洗腦

我都鐘意孫盛希前半隻多啲,比較一氣呵成同連貫,尤其鐘意〈查無此曲〉同〈一分之二〉。不過見到大家講冇咩 ...
koko51018 發表於 2021-5-14 01:15

我同你聽法差唔多
後半隻碟冇講到咁差啦 係ShiShi正常發揮 我聽落都幾順暢
出沒地帶係少咗首好似 人樣 嘅climax位姐

文化部今(26)日表示,目前將以防疫為優先,經會同金曲獎相關執行團隊進行專業討論後,考量籌辦時程等因素,原訂6月26日舉辦的第32屆金曲獎頒獎典禮,將延期舉辦,具體時間及舉辦方式等細節,將配合指揮中心相關指引滾動調整後另行公布。文化部影視局林御翔組長表示才剛發布消息,以對外發出的新聞稿為主,暫時還沒有決定金曲獎會延期到何時。

【文化部公告】防疫優先 第32屆金曲獎頒獎延期舉辦

因應中央流行疫情指揮中心昨(25)日發布,延長全國第三級疫情警戒標準及防疫措施至6月14日,文化部今(26)日表示,目前將以防疫為優先,經會同金曲獎相關執行團隊進行專業討論後,考量籌辦時程等因素,原訂6月26日舉辦的第32屆金曲獎頒獎典禮,將延期舉辦,具體時間及舉辦方式等細節,將配合指揮中心相關指引滾動調整後另行公布。

文化部說明,有關延期後的辦理方式,文化部已規劃各種可能方案,將依指揮中心後續各項規定及指引,與執行團隊充分考量場地檔期、籌辦技術與時程等因素後,擇定最適切的時間及辦理方式。

* 第32屆金曲獎後續活動及延期資訊,請持續關注金曲GMA社群
* 文化部公告|https://gma.pse.is/3h9qnn

唔知會唔會轉online無觀眾呢
Cantonpop lover

唔知會唔會轉online無觀眾呢
cantonpoplol 發表於 2021-6-4 20:37

上年好似已經係咁
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

上年好似已經係咁
洗衣王國130 發表於 2021-6-26 14:52

其實唔多唔少都有少少失落Gin Lee攞歌后冇現場觀眾
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

JasOh103 發表於 2021-6-26 15:16

Gin Lee 新碟都 ok

回復 163# cantonpoplol

應該都會online,本土又出來一個delta病毒

Gin Lee 幾時拎歌后?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

文化部今(12)日表示,今年第32屆流行音樂金曲獎預定8月21日(星期六)公布得獎名單,考量防疫優先,為保障社會大眾及典禮參與者之健康安全,典禮將首度以「線上+實體」方式舉辦,希望能精緻呈現頒獎與表演內容,以表彰入圍者的貢獻,並滿足全球喜愛臺灣流行音樂樂迷的期待。至於是否開放觀眾入場、典禮地點及相關防疫配套措施,文化部表示將依據疫情發展及中央流行疫情指揮中心之防疫指引,隨時做滾動式調整。

支持漂流出口

支持曹雅雯成為當晚大贏家

Gin兒最想聽到觀眾歡呼聲
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

仲有一個月
希望順順利利

頒獎典禮主持人-  Lulu 黃路梓茵
星光大道主持人-瑪麗&鼓鼓 呂思緯

2021.08.21(Sat.)臺北流行音樂中心
17:00 星光大道
19:00 頒獎典禮

幾時可以睇到今年嘅cm評審團嘅專業意見呢?琪待
有3個獎唔知估咩好
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

幾時可以睇到今年嘅cm評審團嘅專業意見呢?琪待
有3個獎唔知估咩好
liebe 發表於 2021-8-14 19:38

應該下星期四左右會有
今年討論得最耐嘅應該係 最佳樂團

應該下星期四左右會有
今年討論得最耐嘅應該係 最佳樂團  ...
bagfgfcde 發表於 2021-8-14 19:53

辛苦晒 琪待
樂團水平好接近 難分高下 係咪?
仲以為會係華語專輯最耐添...

集氣聽日華語歌王 Soft Lipa

集氣聽日華語歌后唔係 田馥甄

cm評審幾時會出
btw 台灣有唔少音樂人都上左大陸隔離 肯定會缺席聽日嘅頒獎禮

cm評審幾時會出
btw 台灣有唔少音樂人都上左大陸隔離 肯定會缺席聽日嘅頒獎禮 ...
小伙子. 發表於 2021-8-20 22:15

今晚
我們的總和

集氣聽日台語歌后曹雅雯八獎成為大贏家

WZA111 發表於 2021-8-20 18:24

估最後會係萬芳贏

我們的總和

WZA111 發表於 2021-8-20 18:24

評審明顯唔會鍾意佢
會唔會再度重演7提0中呢?

大家一齊幫 hirsk 集氣!!

集氣聽日台語歌后曹雅雯八獎成為大贏家
weiquan 發表於 2021-8-20 22:47

唔知點解覺得台語歌后唔係佢
有啲似譚維維果個情況
製作好正 但最靚嘅音色喺今張冇咁多展現空間

唔知點解覺得台語歌后唔係佢
有啲似譚維維果個情況
製作好正 但最靚嘅音色喺今張冇咁多展現空間 ...
liebe 發表於 2021-8-21 19:04

我啋過你把口!
雖然係真 我覺得唱得可以再多變化啲

Yeah!!! 海女!!

我啋過你把口!
雖然係真 我覺得唱得可以再多變化啲
weiquan 發表於 2021-8-21 19:28

haha 可能我會估錯

覺得桑布伊會係大贏家

Omg 最佳作詞無人知曉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好fun
恭喜壞特!

support 萬芳!
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

希望鄭宜農可以入圍下屆最佳台語女歌手

自本話咁快就拎左三個獎 !!!
恭喜曹雅雯 !!!

《自本》要做大贏家了

《自本》要做大贏家了
weiquan 發表於 2021-8-21 20:03
出左四個,中左三個,以呢個中獎概率仲有三次台可以上

CM 好燈

Soft Lipa

萬芳