返回列表 發帖

[Mar/5/2021] 前面是新的歲月記得走下去 - 關智斌 (EP)

歌手:關智斌
唱片名稱:前面是新的歲月記得走下去
唱片封面:

推出日期:2021/3/5
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 頭頂有角 (feat. SHIMICA)
02. 日月
03. 乾爹
04. 暫定
05. 隱形人
06. 乾爹 (家貓版) 讀白: 白只
07. 暫定 TBC …mix (feat. 顏卓靈)

附加資料:
關智斌2021全新專輯《前面是新的歲月記得走下去》
5段坦誠經歷 一次最親密的自我關係

首批隨碟附送海報一張 送完即止
售價: HK$129

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

喜歡斌兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好長

奇袋隱形人

點解唔收錄埋南昌街王子,八首歌可以扮大碟
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

奇袋隱形人
jasonng 發表於 2021-2-26 16:36

係咪同eric kwok做個首快歌
And軟仔都有首隱形人

哇踏入2021,英皇個個都有碟出?

奇袋隱形人
jasonng 發表於 2021-2-26 16:36

張敬軒嗰首
我估錯這個世界得到教訓

前面新的歲月代表同潘家鏗一齊嘅日子?
乾一罐冰汽水

翻唱美軒side track咁爆?
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

係咪同eric kwok做個首快歌
And軟仔都有首隱形人
steph 發表於 2021-2-26 16:47

唔似快歌
MILK X 篇訪問話係講療傷

唔似快歌
MILK X 篇訪問話係講療傷
jasonng 發表於 2021-2-26 17:20

似係Tim監製個首
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

點解唔收錄埋南昌街王子,八首歌可以扮大碟
fifty1205 發表於 2021-2-26 16:47
已經有白只同顏卓靈一對情侶做bonus tracks, 唔駛要fi阻頭阻勢
Kenny出碟, 近幾日"媒體曝出白只顏卓靈兩人分手的消息", 好巧合
https://zh-hant.hotbak.net/key/%E7%99%BD%E5%8F%AA%E9%A1%8F%E5%8D%93%E9%9D%88%E5%88%86%E6%89%8B%E5%85%A7%E5%B9%95%E5%85%A9%E4%BA%BA%E5%9B%A0%E7%82%BA%E6%84%9F%E6%83%85%E4%B8%8D%E5%92%8C%E8%A2%AB%E6%9B%9D%E5%88%86.html
不過這條消息並沒有得到他們兩人的證實,看來兩人的關係應該還算平穩,大概快到了結婚的階段了吧。

我斌好靚仔啊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

佢條仔係咪會買1000隻

佢條仔係咪會買1000隻
Lewis 發表於 2021-2-26 18:07

隻碟可能係佢條仔公司出
我估錯這個世界得到教訓

已經有白只同顏卓靈一對情侶做bonus tracks, 唔駛要fi阻頭阻勢
Kenny出碟, 近幾日"媒體曝出白只 ...
boy4dudes 發表於 2021-2-26 17:33

《犯罪現場》唔係上咗映十世咩?
old news喎
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

似係Tim監製個首
fifty1205 發表於 2021-2-26 17:24

係喎 之前錄咗一首
應該係嗰首喇

居然有一首未曝光新歌!有誠意!賣大包!
喜歡賓賓,期待女金賓作曲俾菲律賓出世嘅賓賓
舞來舞去 不日內開始錄音。

《犯罪現場》唔係上咗映十世咩?
old news喎
JayantL 發表於 2021-2-26 18:43

係old news啊, 所以用".............", 奇怪search"白只顏卓靈"online, first news item is 6 days ago — 白只顏卓靈分手了嗎?
失望隱形人唔係翻唱Hins.

個碟名想點
諗起盧凱彤隻你的完美有點難懂並不代表世界不能包容

隻碟可能係佢條仔公司出
mrshadowll 發表於 2021-2-26 18:36

其實隻碟名似係暗示邊一點?
1.Like you said, 隻碟可能係Hins公司出 ("新"公司, 新歲月) or 2.Kenny has moved on from Hins (新bf Edwin, 新歲月)

其實隻碟名似係暗示邊一點?
1.Like you said, 隻碟可能係Hins公司出 ("新"公司, 新歲月) or 2.Kenny has m ...
boy4dudes 發表於 2021-2-26 19:55

你唔比係come out嘅新歲月
我估錯這個世界得到教訓

你唔比係come out嘅新歲月
mrshadowll 發表於 2021-2-26 19:56
係就正啦 上一個勇敢come out嘅男歌手好似係Zelos Wong. 香港實在太多hehe男歌手躲在衣櫃

隻碟可能係佢條仔公司出
mrshadowll 發表於 2021-2-26 18:36

我都覺得可能係...Sky music第一個post係tag左佢條仔

我都覺得可能係...Sky music第一個post係tag左佢條仔
choichris 發表於 2021-2-26 20:25

唔係eeg出?

唔係4歌ep
中門大開正

唔係eeg出?
筠筠 發表於 2021-2-26 20:42

唔知呀。。。但sky music無啦啦tag張生。。。除左係飛圖出諗唔到第2個原因

唔知呀。。。但sky music無啦啦tag張生。。。除左係飛圖出諗唔到第2個原因
choichris 發表於 2021-2-26 20:54

唱片資料係英皇嗰邊send出嚟,份pdf仲勁大個英皇logo,Cat No 仲要係 EEG15022V1
點會唔係英皇出呢

咁就唔知喇。。。可能sky music tag錯人掛

係就正啦  上一個勇敢come out嘅男歌手好似係Zelos Wong. 香港實在太多hehe男歌手躲在衣櫃 {:1_4: ...
boy4dudes 發表於 2021-2-26 20:03

躲於衣櫃裡 躲於失落裡
我估錯這個世界得到教訓

想收錄暫定叱吒live版
DM多仔多到覆唔哂

不過佢呢兩年都半出櫃
應該為以後出櫃做準備

呢隻EP個封面係佢所有專輯中最優雅最有藝術美感嘅, 不過我都係唔會買

阿mark 發表於 2021-2-26 16:57

買咗東京人籌有保障

5新歌+2 remix賣呢個價,認真搶錢

牆紙好靚 係咪祖兒贊助 喜歡祖兒

#我隻貓armarm走左
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

乾爹(家貓版)咁似某女歌手隻碟入面既一首主打歌
睇黎都會好悶
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

需要捉緊你原來怕黑
掛住903 live版

呢期成日個腦都會無啦啦諗起暫定同乾爹 lol

係就正啦  上一個勇敢come out嘅男歌手好似係Zelos Wong. 香港實在太多hehe男歌手躲在衣櫃 {:1_4: ...
boy4dudes 發表於 2021-2-26 20:03

Zelos出道前已經come out左,唔算喎

BTW 斌斌好靚仔

阿mark 發表於 2021-2-26 16:57

即係美aiii今年有碟出?

回復 43# sexykaren

最奇怪係美祖一直冇碟出(新歌專輯)

希望買碟送寫真

回復  sexykaren

最奇怪係美祖一直冇碟出(新歌專輯)
阿mark 發表於 2021-2-27 13:07

之前酒店仲話祖祖不續約,結果今年仲谷緊祖祖

2021必買專輯
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

乾爹唔入晒咁多版嘅

Zelos出道前已經come out左,唔算喎
BTW 斌斌好靚仔
Thomas 發表於 2021-2-27 09:54
唔計Zelos, 上一個應該係出道左十幾年嘅小肥啦. 可能真係要等多十幾年先有下一個香港男歌手出櫃
Maybe Anson Lo in 2035

如果送寫真就買⋯