返回列表 發帖
JF是咪要痛哭了
佢可唔可以錄段片多謝CM Support haha

追尋箇中意義

無限大 每秒雖很快但意義亦無窮大
每次也放膽精彩過活到
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

勁過舊制既新城  
睇黎你已經諗住下年freeride
cymusic 發表於 2021-2-6 20:57

keep住帶新鮮感比大家
我們的總和

追尋箇中意義

無限大 每秒雖很快但意義亦無窮
每次也放膽精彩過活到
on07111 發表於 2021-2-6 20:58

支持

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和十大 第四位
李拾壹 - 在尋找什麼 ?

作曲:李拾壹
填詞:李拾壹
編曲:李拾壹
監製:何秉舜

有些人一生勞勞碌碌,為求生計而忙著工作,他們賺到了財富但不感快樂。有些人則為追尋夢想而努力拼搏,甚至在追夢的過程中耗盡積蓄,卻因達成願望而感到喜悅。原來得與失是相對的,當你以為自己得到很多,或許你在追尋的過程中迷失了自己。

〈在尋找什麼?〉以較靜的編曲開始,到後段逐漸變得急促,而最後又回復平靜。這個安排就如在形容人們起初在拼命尋找,但卻因為不清楚自己的目標而變得急躁,到最後才真正認清自己的心願。李拾壹赤裸的演繹令歌曲變得更有意義,使樂迷更能投入這份坦然的感覺。

C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

11 呀呀呀呀

CM 共和十大 第四位
李拾壹 - 在尋找什麼 ?

作曲:李拾壹
填詞:李拾壹
編曲:李 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 20:59

同我既第四位撞
我們的總和

11!!!!!!!

係咪李11第一個CM獎

wowww冇冠都有
感動

喺頒獎臺上跑馬
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

阿茲與海默會唔會至尊歌?
DM多仔多到覆唔哂

三甲睇嚟呼之欲出

恭喜11!

剩番三首都呼之欲出
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

111111!!!!
真係好鍾意後段個編曲

阿茲與海默會唔會至尊歌?
mosesming 發表於 2021-2-6 21:00

喜歡楊(陽)怡(兒)
我們的總和

記得個時有會員問仲可以做咩令李拾壹有冠軍
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

冇金都

估淨低三首:
無力敢

敢情這回事

喜歡楊(陽)怡(兒)
Wonders 發表於 2021-2-6 21:01

喜歡攞女
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

希望Michael陣間上台唔會同同期0冠嘅11講 唔好唔開心啦

第三位:美男子與香gin
第二位:倖福門
至尊歌:敢
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

記得個時有會員問仲可以做咩令李拾壹有冠軍
on07111 發表於 2021-2-6 21:01

唔扮鬼扮馬 認真如此咁唱 咁就得架喇
我們的總和

希望黎曉陽立即出返隻大碟以答謝CM

剩番三首都呼之欲出
帥小寶` 發表於 2021-2-6 21:01

排位尚未明朗

同期11 比灣仔騎住
無窮大就比汪明荃騎住

支持mami掃多首

估三甲:
點解要攬炒
再出發
只想死於李私煙
DM多仔多到覆唔哂

樹 vs JF vs 陽
chachacharlie 發表於 2021-2-6 21:02
JF已經出咗兩首,會唔會咁勁呀

喜歡攞女
JasOh103 發表於 2021-2-6 21:02

攞女屈完你又屈!
我們的總和

我發覺你係咪專登揀啲有人名嘅名言
chanchan0909 發表於 2021-2-6 20:57
我都係隨心
只不過冇人名果啲名言好多都係廢話
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

JF已經出咗兩首,會唔會咁勁呀
PenguinMusic 發表於 2021-2-6 21:03
地球來的人 5WKS No.1 wor

估第三陽兒
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

CM 共和十大 第三位

愛與恨的交纏、善與惡的交錯、思想與行為的衝突 … 人就是這麼矛盾,面對荒謬,理智已經忘記得一乾二淨。

我都係隨心  
只不過冇人名果啲名言好多都係廢話
cymusic 發表於 2021-2-6 21:03

忙到不知幾點,所以廢話少說!
又想tag e_8_7_e_
我們的總和

恨!

恭喜李11

地球來的人 5WKS No.1 wor
KU5249 發表於 2021-2-6 21:04
都要睇大家點投票嘅
三首入年度十大未免太誇張

樹 vs JF vs 陽
敢 vs 痛 vs 恨!

Afraud 成為最大贏家!

係咪到鏗鏗

愛與恨的交纏、善與惡的交錯、思想與行為的衝突 … 人就是這 ...

Negative定恨 無冠十大

五字歌
五字歌
六字歌
?

恨!
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 21:04
恭喜定牙醫先

都要睇大家點投票嘅
PenguinMusic 發表於 2021-2-6 21:05

其實係計分 我地係冇投票的
我們的總和

都要睇大家點投票嘅
PenguinMusic 發表於 2021-2-6 21:05

係計分,唔係投出黎架

呢個tag 同三首熱門歌好似都冇乜關係咁  

網絡汪荃隱患!

Wonders 發表於 2021-2-6 21:06
呀係喎仲係頒緊十大
冇事喇

Wonders 發表於 6/2/2021 21:06
下明明我寄晒D FORM 出去架喎

都要睇大家點投票嘅

試過四次啦 就算真係都唔奇 今年Jay Fung真係值呀嘛