返回列表 發帖
Jay Fung 好勁!

呢首入到 咁一人之境/別來無恙可以再高d?
josey 發表於 2021-2-6 20:28

別來無恙係2015已經拎咗十大

暫時估計
一人之境 第一位
拼命無恙 第四位
時光倒流一句話 第七位

星夢係場外拉banner示威
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和十大 第七位

「默認自己無能,無疑是給失敗製造機會。」人的每一步都在為自己書寫歷史,既然認為自己做得不夠好,何不針對弱項而努力,於新一天重新出發 ?
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我係半文盲! 中文又唔識 英文又唔識
JasOh103 發表於 2021-2-6 20:25

你係中仔?
我係紅姨!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係咪到A New Day啦
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

Jay

重新出發 = 再出發 = 靚泳溝渠!

你係中仔?
我係紅姨!
616.1314 發表於 2021-2-6 20:30

你兩個係咩關係
我們的總和

精彩過別來無恙如遊h

咁快 A New Day???

CM 共和十大 第七位

「默認自己無能,無疑是給失敗製造機會。」人的每一步都在為 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 20:30

又係馮允謙??

在我轉身的以後 再出發!

新一天 聽新一天的音樂

新一天 聽新一天的音樂
weiquan 發表於 2021-2-6 20:31

fail lam不了
我們的總和

感覺第七位要俾幸福門/美男子與香煙比較適合

新一天重新出發:無限大 世界雖不細但志氣亦無窮大
有突破的姿態 有何不可嚮往無人地帶
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

星夢係場外拉banner示威
帥小寶` 發表於 2021-2-6 20:30

見到好多陳秀珠fans
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

fail lam不了
Wonders 發表於 2021-2-6 20:31

金毛fail幾好睇

新一天重新出發:無限大 世界雖不細但志氣亦無窮大
有突破的姿態 有何不可嚮往無人地帶 ...
on07111 發表於 2021-2-6 20:32

齊出手
組個攻勢來堅守
跟我一搏毋退後
轉眼會失守 才必須要拯救!

金毛fail幾好睇
weiquan 發表於 2021-2-6 20:33

你又啱?
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

來賓請留步
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

齊出手
組個攻勢來堅守
跟我一搏毋退後
轉眼會失守 才必須要拯救!
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:33

你好熟Afraid d歌
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

新一天重新出發:Take me high~~~~er!

CM 共和十大 第七位
馮允謙 - A New Day

作曲 : 馮允謙 / JNYBeatz
填詞 : T-Rexx / 馮允謙
Rap 詞 : Jonnic
編曲 : JNYBeatz / 周錫漢 / 馮允謙
監製 : 周錫漢

經歷過幾年未有推出音樂作品的真空期,馮允謙的音樂的確比英皇時期變得成熟。〈A New Day〉對 Jay 而言並不是新事物,早在四年前的〈Keep On, Fight On〉已經製作過相近的作品。但當時仍覺得歌曲的整體感覺較為稚嫩,而〈A New Day〉則明顯聽到歌者的進步,不論在旋律還是演繹方面都比前作稱身。

雖然作爲〈開始倒數〉和〈地球來的人〉的後續作品,但歌曲沒有承接著前兩首作品的灰暗、負面,反而讓大家接觸 Jay 陽光的一面。JNY 的電子音效加上歌者力量型的聲音質感,為聽眾帶來盼望。

C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Jay 好叻叻

金毛fail幾好睇
weiquan 發表於 2021-2-6 20:33

由十分醜升級變咗做醜
都係anson kong令仔d 好似係
我們的總和

有人屈咗
兩首十大起跳

希望第六至第四都係林家謙

謙B第二首

新一天重新出發:Take me high~~~~er!
powerful 發表於 2021-2-6 20:33

支持AGA!

你又啱?
kevinlai1621 發表於 2021-2-6 20:33

幾似 will or

新城留步wow wow wow 模式ON

你好熟Afraid d歌
on07111 發表於 2021-2-6 20:33

afraud stans - bagfgfcde
我們的總和

細眼黑面
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

JF三首十大

有咩歌手同一年有三隻十大?

賴爽 發表於 2021-2-6 20:35

E神

由十分醜升級變咗做醜
都係anson kong令仔d 好似係
Wonders 發表於 2021-2-6 20:34

Mirror 入面 jer 最好樣, ian 第二

Gin Lee 無望了

四大天王年代好興幾個歌手都兩三首十大霸哂
DM多仔多到覆唔哂

jay fung夠唔夠歌唱

千fa??

Mirror 入面 jer 最好樣, ian 第二
josey 發表於 2021-2-6 20:35

唔好啦
我們的總和

同年榮獲三首共和十大的歌手:
  • 陳奕迅(2006年):最佳損友(至尊歌)、裙下之臣、(第四位)、富士山下(第五位)
  • 謝安琪(2008年):囍帖街(至尊歌)、十七度、(第五位)、神奇女俠的退休生活(第六位)
  • 薛凱琪(2012年):All You Need Is Me(至尊歌)、倒刺、(第二位)、9:55pm(第六位)
  • 麥浚龍(2015年):羅生門(至尊歌)、瑕疵(第四位)、念念不忘(第六位)

四大天王年代好興幾個歌手都兩三首十大霸哂
mosesming 發表於 2021-2-6 20:36

好興每個台n周冠添
我們的總和

千fa??
josey 發表於 2021-2-6 20:36

係咪2014?
好不容易、致明日的來生舞、色盲

你又啱?
kevinlai1621 發表於 2021-2-6 20:33

好老 都係算啦

CM 共和十大 第六位

「有心之人,即立志之堅也,志堅則不畏事之不成。」世事難料,但總不會把意志堅定的人難倒。

CM 共和十大 第六位

「有心之人,即立志之堅也,志堅則不畏事之不成。」世事難料 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 20:37

心之科學!!!
DM多仔多到覆唔哂

好興每個台n周冠添
Wonders 發表於 2021-2-6 20:37

2021 變革樂壇