返回列表 發帖

[Jan/19/2021] 未知之知 - 陳健安 (EP)

歌手:陳健安
唱片名稱:未知之知
唱片封面:

推出日期:2021/1/19
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 未知道
02. 廢學
03. 惡夢經
04. 時光邊緣的人
05. 愛裏沒有詛咒
06. 約定的夢幻島

附加資料:
在家中、在夢中、在輪迴中,以音樂繪畫路徑,
繼續往內尋找未知道的夢幻島。

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

未GGG
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 15 (10/4/2021)

1. Leave The World Behind - 陳天翺   2. 今天我不想做嘢 - 張進翹   3. 沒什麼 - 黃凱逸   4. 白眉 - Kendy Suen   5. the Pink Room - 王菀之

唔知 愛裏沒有詛咒 同 約定的夢幻島 派唔派台

#喜歡祖兒 #未知
我諗起答案之書

g持

未知 尚未示意
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

條蘑菇好似。。。

上次買左佢個隻, 聽左兩三次, 唔係咁耐聽
都放左上CAROSELL賣
反而釗峰同JASE的會定期KEEP住聽

呢隻要諗諗

尚未示意
SSN Chart (9 Apr)  ||  鏡榜冠軍: Warrior - MIRROR
1. 悔 過 書 (1 Week No.1) - 陳 柏 宇
2. Warrior (1 Week No.1) - MIRROR
3. 狂 人 日 記 - 柳 應 廷

條蘑菇好似。。。
ksquare 發表於 2021-1-12 14:30

條菇好長

上隻loop到宜家
呢隻plug左既都鍾意 尤其廢學
期待另外兩首
唔知仲會唔會plug

條菇好長
stephybest 發表於 2021-1-12 15:00

個頭都好大

條蘑菇好似。。。
ksquare 發表於 2021-1-12 14:30

扯起左
AGA vs Gin 的時代來了

on愈嚟愈似周華健其實都幾靚仔
今年衝唱作金 好嗎?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實C All Star單飛都唔錯 但係好似又唔係好大mkt回響
獲得群體免疫了

呢隻碟要觀望下先
除左未知道之外,冇首派台特別鍾意

未知!! 早早好有影響力
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

未知之知,向美祖致敬??
版主日期寫佐2020年啦

估愛裡沒有詛咒應該唔派?似會派約定的夢幻島,不過估唔到呢首會入碟,以為係關懷愛滋合作歌就算
最愛林家謙❤️

其實C All Star單飛都唔錯 但係好似又唔係好大mkt回響
黃家正 發表於 2021-1-12 15:42

因為喺香港要偶像派同唱K歌先有回響

抖唔到氣個塊倒模去咗邊

btw會買 希望今年有男三甲
01. AGA - CityPop | 02. per se - 無門 | 03. 姜濤 - Master Class | 04. The Hertz - 千世書 | 05. 莊正 - 想一起

支持健安 一定會買
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. E先生連環不幸事件 2. 煙花紀 3. 時間的囚犯

未G,尚未是異
❤️ 到這裏想搜尋誰  無情煙花都不屑紀念無份的愛侶 ❤️

g持
Doo doo doo

《廢學》好高質
任何密友任何伴侶和諧互斗投緣互信尊敬退縮生疏掛心忽近又遠跟世態搖擺

個 cover 係唔係想吸引 hehe, 條大頭蘑菇個位置好尷尬

《廢學》好幾個remix versions一個都無收錄做bonus track, 無《出神》都幾可惜

暫時派左台既最鍾意未知道

希望未出碟o個幾首會好似 <廢學> 咁, 係啲無咁大路嘅歌

條蘑菇係咩意思

愛裏沒有詛咒

支持陳健安

《廢學》好幾個remix versions一個都無收錄做bonus ...
boy4dudes 發表於 2021-1-12 20:19

agger好可惜
至少都入soni remix啊,好鍾意出神fav from埋班

cover感覺好hea得嚟陳健康好靚仔

個磨姑好老尷
越戒越愛越愛越戒

約定的夢幻島有Feat. 幾個人

約定的夢幻島 要玩競猜遊戲了
暫時認到兩個 唔sure係咪蔓蔓

約定的夢幻島好聽!之前on仔po過story featuring嗰幾個冇記錯應該係oscar, van, cheronna同regen

約定的夢幻島世界級

約定的夢幻島好聽!希望會派埋

#喜歡祖兒 #未知
我諗起答案之書
stephybest 發表於 2021-1-12 14:16

續集
秉承cm精神 推廣好音樂

上隻好太多
4、5連住落有啲重複
希望佢可以挑戰大碟

上隻好太多
4、5連住落有啲重複
希望佢可以挑戰大碟
just11256 發表於 2021-1-17 14:57

佢話呢隻係單飛兩年嘅小結
加埋呢幾日好似吹緊風話2021 CAS會重組
可能有排都唔會有下一隻solo碟
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

因為喺香港要偶像派同唱K歌先有回響
cmho 發表於 2021-1-12 16:46

4 子單飛最鐘意on仔既歌有想法又好聽
佢單飛charm 好多
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

求約定的夢幻島mv

求約定的夢幻島mv
帥小寶` 發表於 2021-1-19 00:50

剪返佢地行山嘅片,加少少effect搞掂
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

約定的夢幻島好聽!之前on仔po過story featuring嗰幾個冇記錯應該係oscar, van, cheronna同regen ...
winky.h 發表於 2021-1-15 01:04

oscar lee? 佢把聲好似唔係咁, 我唔知點解覺得有啲似李拾壹, 但佢喺台灣...

oscar lee? 佢把聲好似唔係咁, 我唔知點解覺得有啲似李拾壹, 但佢喺台灣...
maiyas 發表於 2021-1-19 14:30

yes我應該搞錯咗 oscar應該係去探班only
同埋如果真係李拾壹 錄音可以越洋㗎嘛~

on仔live唱<愛裡沒有詛咒> 好正

係李拾壹 呀
Infinity & Eternity

有無人有睇過約定的夢幻島呢本漫畫
黎緊會出電影版⋯ 其實隻歌真係好岩做ending song XD
仲要搵埋幾個男女聲最後一齊唱 lol
Life doesn't Wait. Connor Franta. 22.
Don't Wait. Joey Graceffa. 24.