返回列表 發帖
「黑膠唱片包裝,重量约1kg」
即刻有D卻步
wilson0091 發表於 2021-1-7 11:18

你睇返個Cover就知佢上年已經準備好啦
我個人認為係因為唔知個演唱會咩情況,所以所有野都暫時Hold起咗先
...
Ki 發表於 2021-1-7 11:37

點解睇cover就知上年準備好?

好奇怪,上年擺明就雪,唔係唔會有廣告歌有演唱會都冇派台,但仲有必要咁大力錄咁多歌又一次過出咩?點搞掂 ...
森炎 發表於 2021-1-7 10:56

雪?邊有雪過,英皇叫佢潛水啫,而家社會表面平靜佢咪出返嚟囉

佢都出道左20年,仲有新野比大家睇已經好好,你睇下今年個女金 ...
mrshadowll 發表於 2021-1-7 11:01

其實未到20年⋯對於Hins我只係覺得可惜,明明環球年代音樂做得幾好,又有不同風格,但近年開始好悶,最慘佢明明有實力但好似已經冇意欲去突破。

點解睇cover就知上年準備好?
tyli 發表於 2021-1-7 11:39

上年IG個頭像曾經用過個差唔多既↓

其實未到20年⋯對於Hins我只係覺得可惜 ...
Serendipity 發表於 2021-1-7 11:45

其實已經有所突破,你聽佢呢隻碟嘅歌,你會發現唱腔,唱法都變左,你會覺得好似聽緊一個新人唱歌咁
我估錯這個世界得到教訓

支持軒仔學 Tay Tay 咁
年尾再 surprise 多大家一次
隻姊姊作可以叫 The Darkest Brightness

any肥 覺得隻碟一般
Senses Inherited 正好多
當年俾 903 調走咗個至尊唱片好唔抵
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

最喜歡都係 感情寄生族 編曲好到位

認真我覺得隻碟好聽過Senses Inherited,雖然上次D情歌好聽D,但聽得耐上隻碟有D悶,今隻碟唱腔同曲風多元化好多

英皇堆歌除左上隻碟叫做好小小之外 其餘都唔太識欣賞
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

由2006笑忘書開始到而家都係最愛張敬軒,可惜冇買CD好耐, 因為屋企已經冇機聽 ...
GTN2 發表於 2021-1-7 11:36

咁一部cd機平平地百零蚊都有嘅
乖乖地讀書考一百分叫媽咪買比你啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

又會咁突然出左全新大碟
唔知實體係未今日都有
gordon0807 發表於 2021-1-7 08:34

係囉 真係好出奇

個封面好靚

其實隻碟已經算好好,起碼佢唱翻R&B
我估錯這個世界得到教訓

Ki 發表於 2021-1-7 11:46

ohh I see
thanks!

個封面真係好靚

啱啱聽埋6首國語翻唱
國語歌大陸味濃到... 飄洋過海唱腔嚇死人
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

啱啱聽埋6首國語翻唱
fifty1205 發表於 2021-1-7 12:21

軒本身係廣州人,國語歌有大陸味非常正常,唔通有台灣味

Ki 發表於 2021-1-7 11:38

咁睇可能會有平裝版2CD + MV DVD
等多一等先

係囉 真係好出奇
kenneth 發表於 2021-1-7 12:16

由其而家香港多數都係出緊SINGLE COLLECTIONPLUG歌幾個月到成年先會出碟
佢咁突然真係驚訝

今早一睇有新碟POST, TITLE有 2 CD,仲以為係EEG 時期精選

隻Felix Part 2幾時先出
肥婆馬上收皮

上APPLE MUSIC DOWNLOAD左隻碟
集碟顯示 2019年
係未有的意思

可能國語唔夠砌一隻碟?全部都係翻唱,當隻碟bonus聽好抵,而且從頭聽到尾整體都舒服既 ...
elky 發表於 2021-1-7 05:58

6首歌可以當EP出啦
可能上年冇出, hold住左,
拖下拖下搞到咁多歌
其實可以分兩part出

6首歌可以當EP出啦
拖下拖下搞到咁多歌
其實可以分兩part出 ...
lorbat 發表於 2021-1-7 13:03

分開出實畀呢度某D會員鬧爆無誠意,無人買,粗製濫造等

少歌又俾人話懶
多歌又話大雜燴

利申第1次聽忍唔住skip左好多tracks
在這畢生不滅 無極的狀態

其實未到20年⋯對於Hins我只係覺得可惜 ...
Serendipity 發表於 2021-1-7 11:45

我覺得今隻碟算係英皇時期最有突破嘅碟,呢隻碟好多曲風都係佢好少唱

隻碟個包裝好勁
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點解我覺得台灣音樂人幫佢作曲編曲嗰幾首都係悶 定係佢自己本身就係悶

其實已經有所突破,你聽佢呢隻碟嘅歌,你會發現唱腔,唱法都變左,你會覺得好似聽緊一個新人唱歌咁 ...
mrshadowll 發表於 2021-1-7 11:50

遲啲聽聽
上次Senses inherited 我覺得係easy listening 但真係悶,佢唔需要搞到只出呢啲保守歌

利申:上次有買碟

認真點評之前,我想講我覺得有啲人係以人judge張生
無論佢做咩都好都會先入為主批評為悶、保守、冇「環球味」
Well maybe that’s what he likes, but he does it well
Originality is overrated
我唔需要一個歌手做咩特破,多數香港歌手做特破都係好7咁收場,外國歌手亦好少突然革新自己嘅曲風
對我而言,張敬軒只要繼續將自己最擅長嘅做好就足夠

6首歌可以當EP出啦
拖下拖下搞到咁多歌
其實可以分兩part出 ...
lorbat 發表於 2021-1-7 13:03

佢試下出一隻全國語翻唱ep
俾連登鬧到永不超生

認真點評之前,我想講我覺得有啲人係以人judge張生
無論佢做咩都好都會先入為主批評為悶、冇「環球味」
Ori ...
just11256 發表於 2021-1-7 13:47

True. 好似懷舊情人特登chok個懶音新唱腔嘅突破我寧願唔要

點解我覺得台灣音樂人幫佢作曲編曲嗰幾首都係悶 定係佢自己本身就係悶 ...
小伙子. 發表於 2021-1-7 13:19

認認真真聽多幾次啦,咁都叫悶
我估錯這個世界得到教訓

肯唱返啲 R&B 真係好正

隻碟個包裝好勁
616.1314 發表於 2021-1-7 13:18

Donald拎住係黑膠定實體CD?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Donald拎住係黑膠定實體CD?
l00540 發表於 2021-1-7 14:07

黑膠size的實體CD
肥婆馬上收皮

個人覺得全隻碟最好聽係Sweet Esacape,下plug唔該派呢隻

我覺得話「悶」嗰啲係迷對「悶」呢個字有咩誤解?
點先唔悶?已經好多新嘗試咯喔。定係首首歌都要做到俏郎君咁高潮迭起先唔悶?
唔啱自己聽就話悶。

Sweet Escape 幾好丫,歌同 vocal 都係
無城有愛 連到 flow 但個 vocal 就唔好,鋼線 feel 味
俏郎君 真係 K 到地裂,但咁耐無出歌,都諒解
後面未聽到,之後得閒再聽
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

暫時狂LOOP俏郎君同Sweet Escape
佢必殺技- 慘情激昂K歌同R&B

有冇人覺得懷舊情人好難聽
啲詞已經尷尬,個唱腔仲要唔知想點
呢首係咪佢自己監?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

呢首係咪佢自己監? ...
hehe 發表於 2021-1-7 15:33

聽到一半已經頂唔順
肥婆馬上收皮

從頭開始 同 大霹靂 都唔錯丫
見或不見都越聽越順耳
其實 俏 + 從 兩首都夠 KO 空 + 感
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

Ki 發表於 2021-1-7 11:46

係咪用祖兒PC個蚊香
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

啱啱聽埋6首國語翻唱
fifty1205 發表於 2021-1-7 12:21

咁佢係大陸人 -_- 佢仲要係老派
佢扮台灣人應該會仲衰

聽埋國語果 6 首… 呢個 bonus 呢,bonus 唔到我
我聽返前面果 11 首會好 d
論盡樂迷,敢愛敢恨

呢首係咪佢自己監? ...
hehe 發表於 2021-1-7 15:33

我聽歌好少聽詞
我估錯這個世界得到教訓

無城有愛 連到 flow 但個 vocal 就唔好,鋼線 feel 味
俏郎君 真係  ...
星勤 發表於 2021-1-7 15:26

我真係跟唔上潮流,其實k歌係點樣定義
我估錯這個世界得到教訓

個人覺得全隻碟最好聽係Sweet Esacape,下plug唔該派呢隻
1d14 發表於 2021-1-7 14:20

都好,攞下唱作獎
我估錯這個世界得到教訓

非fans覺得俏郎君好好loop,今日已經loop左好多次

俏郎君 真係  ...
星勤 發表於 2021-1-7 15:26

k 到地裂笑咗
估唔到佢睇得起徐浩

k 到地裂笑咗
估唔到佢睇得起徐浩
just11256 發表於 2021-1-7 16:32

徐浩首出道歌啱佢
我估錯這個世界得到教訓