返回列表 發帖
Jason's Playlist 2021 Week 09

冠軍歌: 約定的夢幻島
主唱: 陳健安

作曲: 陳健安
填詞: Oscar
編曲: 賴 ...
JasOh103 發表於 2021-2-26 00:13

#teamMussel #3,5,7
#teamJace #4,6

Aga stan

環球係咪有份sponsor

等睇美男子與Gary上榜
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

建議榜主將 OUT 改成「過客送走了有幾多」
同青口榜嘅「SEE YOU NEXT TIME」抗衡!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

so good!!
edit: 我都搵翻自己啲記錄出嚟先  

BeGin | 冠軍歌 2 首
LIVE in the ...
616.1314 發表於 2021-2-26 23:46

不過青口都唔弱

(14年計起)
Ginadoll 4冠 | Luna 8冠 | SCLS 4冠
#teamMussel #3,5,7
#teamJace #4,6

Aga stan
josey 發表於 2021-2-27 13:10

#3 & #7 買錯邊
環球係咪有份sponsor

等睇美男子與Gary上榜
on07111 發表於 2021-2-27 13:15

Gary Tong?
建議榜主將 OUT 改成「過客送走了有幾多」
同青口榜嘅「SEE YOU NEXT TIME」抗衡! ...
616.1314 發表於 2021-2-28 21:35

幸福門好聽咁多就無謂自貶身價走去同啲臭青口同level啦
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

不過青口都唔弱

(14年計起)
Ginadoll 4冠 | Luna 8冠 | SCLS 4冠

#3 & #7 買錯邊

G ...
JasOh103 發表於 2021-3-4 23:49

好難直接比較
一個係真大碟
一個係 Single Collection (EP) 扮大碟
二〇二三年度全女班投票

Jason's Playlist 2021 Week 10

冠軍歌: 集合吧!地球保衛隊
主唱: C AllStar

作曲: 頼映彤
填詞: 梁栢堅
編曲: 賴映彤
監製: 簡

RK       LW       Song Title | Singer
01        10        集合吧! 地球保衛隊 | C AllStar
02        14        樂壇已死 | 吳林峰/樂壇已死大合唱團
03        09        從何時變得不可能 | Andy Is Typing...
04        ne        千世書 | The Hertz
05        12        Lady Killa | Fatboy
06        ne        @princejoyce | 鄭欣宜
07        05        CityPop | AGA
08        07        暗戀家 | 石山街
09        04        開錯燈 | Gin Lee
10        ne        那陣時不知道 | my little airport
11        11        E先生 連環不幸事件 | 呂爵安
12        ne        悔過書 | 陳柏宇
13        13        時間的囚犯 | 林奕匡
14        15        煙花紀 | 容祖兒
15        ne        無門 | per se

OUT:
01 約定的夢幻島 | 陳健安 | 4>11>11>1
02 多喝水 | 鄭融 | 11>14>7>7>12>9>2
03 我不如 | 曾比特 | 15>8>15>3
06 虛擬人與我 | 陳凱詠 | 9>9>11>13>1>6
08 我在流浮山滴眼水.jpg | Serrini | 5>4>8>1>8>8

Albums of The Week (26/02/2021-04/03/2021)
1. Body Talk - Robyn [41]
2. Lemonade - Beyoncé [40]
3. 南洋派對 - 南洋派對 [31]
4. Currents - Tame Impala [29]
5. Palo Santo - Years & Years [28]
6. Divinely Uninspired to a Hellish Extent - Lewis Capaldi [27]
7. Little Oblivions - Julien Baker [24]
8. 尋人啟事 - 徐佳瑩 [23]
9. 100種生活 - 盧廣仲 [22]
10. Lust For Life - Lana Del Rey [19]

15>14
二〇二三年度全女班投票

千嬋輸!

搞錯 andy is typing 上死位

搞錯 andy is typing 上死位
bagfgfcde 發表於 2021-3-5 00:33

cut咗位之後第三位就唔一定係死位了

其實煙花紀真係越聽越好聽
希望唔好 14>x
二〇二三年度全女班投票

cut咗位之後第三位就唔一定係死位了
JasOh103 發表於 2021-3-5 00:46

但事實係幸兒打後嘅03全部都死
幸兒好勁

祖兒同祖粉痴埋一齊喺榜尾

美肥勁到
真 DIVA

呂爵安慘變天后

支持第五同六哩種重量級歌手!

一向好公私分明
JasOh103 發表於 2021-2-17 11:00 

特登入嚟睇下身為走音AK粉嘅樓主

會唔會上AL首EGO
結果真係完全無上過

睇嚟edan能夠有個低位已經係好彩

咁又唔可以評論啲咩嘅
始終排榜都係十分主觀嘅事

但幸好CM榜其他榜主都真公私分明
才不至於令人覺得共和榜公信力下降

btw美柳同美姜都就嚟出新歌了
唔知比樓主鬧綠茶同詛咒霉過立立嘅金Jer有無運行呢
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

What in the Anson Lo is going on!
二〇二三年度全女班投票

痴線咁入嚟踩場都有呢個人都真係幾鬼好笑

排榜十分主觀 vs 公私分明

btw aga上面好重

痴線咁入嚟踩場都有呢個人都真係幾鬼好笑
kwanie 發表於 2021-3-7 12:39

出得榜就預咗比人睇㗎啦
而且既然做得共和榜主成員
做到公私分明係基本責任啦

當然樓主可以話自己已經係公私分明
我都唔會講啲咩嘢

同埋我都係咁啱見到呢位共和榜主
係隔離另一位榜主post到話EGO out得好
先有興趣入嚟追返佢全部榜單

出得榜就預咗比人睇㗎啦

當然樓主可以話自己已經係 ...
gocrazy 發表於 2021-3-7 12:48

你追完之後有冇見到佢冠 anson kong

出得榜就預咗比人睇㗎啦

當然樓主可以話自己已經係 ...
gocrazy 發表於 7/3/2021 12:48
排榜可以點做到公私分明?
不如你講下啦

四五個月以嚟都只係得批評
不如你提議下啦你貢叻.

好勁 我都想要狂粉追返我全部榜單

bagfgfcde 發表於 2021-3-7 12:50

冇冠都係fans!
依個世界唔支持Mirror啲細嘅就好似係AK粉...

支持榜主無視ego

weiquan 發表於 2021-3-7 12:52

等我數下有幾多will or

weiquan 發表於 2021-3-7 12:52

咁追你呢?

bagfgfcde 發表於 2021-3-7 12:50

唔好啦走音AK唱歌咁難聽
當然如果榜主鍾意要冠都無辦法

唔好啦走音AK唱歌咁難聽
當然如果榜主鍾意要冠都無辦法
gocrazy 發表於 7/3/2021 13:06
無辦法咁你又嘈?

即係唔係話唔比你講
但無辦法但又咁重語氣
你份人矛唔矛盾啲?

咁追你呢?
bagfgfcde 發表於 2021-3-7 13:04

LDR好苦ga

無辦法咁你又嘈?

即係唔係話唔比你講
但無辦法但又咁重語氣
你份人矛唔矛盾啲? ...
kwanie 發表於 2021-3-7 13:07

提出合理懷疑都叫語氣重
uncle巧惡死!

究竟共和榜成員點選出嚟㗎

冇冠都係fans!
依個世界唔支持Mirror啲細嘅就好似係AK粉...
WZA111 發表於 2021-3-7 12:56

但呢位榜主真係好愛走音AK
cap圖E先生post放過,我唔重複了

提出合理懷疑都叫語氣重
uncle巧惡死!

究竟共和榜成員點選出嚟㗎 ...
gocrazy 發表於 7/3/2021 13:25
嘩合理懷疑講到佢犯咗彌天大罪咁你都真係得架啦

完全唔識講嘢.

LDR好苦ga
weiquan 發表於 2021-3-7 13:21

你搬黎HK咪唔洗LDR lor

原來有花生食
我們的總和

原來有花生食
Wonders 發表於 2021-3-7 13:29
有 GG 梗係有花生食

有 GG 梗係有花生食
chachacharlie 發表於 2021-3-7 13:30

條友好發力
我們的總和

條友好發力
Wonders 發表於 2021-3-7 13:33

一齊52冠ego保平安

條友好發力
Wonders 發表於 2021-3-7 13:33
其實真係唔駛理佢 佢講 D 野不嬲都係咁

其實真係唔駛理佢
chachacharlie 發表於 2021-3-7 13:35

係 lor
都明知佢講極唔斷 仲quote黎做乜 破壞哂呢度

反OT 支持 03>01

太耐冇追po
點解榜主會變咗做Anson Kong粉

太耐冇追po
點解榜主會變咗做Anson Kong粉
ed8671ed 發表於 2021-3-7 13:36

可能係我fans

可能係我fans
RVHOCPC 發表於 2021-3-7 13:37

希望你改名做Anson Ho