返回列表 發帖
多咗位都唔上youngqueenz嘅?仲有隻 3 steps呢?

徐嘉浩真係愛將級別!

MLA 咁就落咗...

上SM真心估唔到

【專輯評論】《冇有形狀》​ – 小本生燈

唸唸有詞,連篇文字化成讀白,倚偎於電子樂聲與節拍上,集成一張 ...
bagfgfcde 發表於 2021-4-21 23:18

Brian Eno 堅 master class

呢層當然  

其實仲有好多值得講既香港碟我冇乜時間寫  
例如 Jabin Law & Kiri T ...
bagfgfcde 發表於 2021-4-21 23:41

我好似都冇見你寫藍調人

不過呢批可以直入年尾 (hopefully)

GEM 第一隻碟真係驚艷,2012到peak,可惜之後選擇咗宇宙發展就一去不返

GEM 走得太前
同埋以前啲人話佢奶共
去到呢兩年先發現佢嘅行為根本好小兒科
冇佢喺大陸咁紅嗰 ...
bagfgfcde 發表於 2021-5-30 17:56

初出道佢未有一定支持者,未出第一隻碟,係朗豪坊 live 可謂我最欣賞佢既時候 (當時台上台下可稱上零距離)。

Xposed 題材有野心,亦真係有開拓曲風,之後中國節目show off成性先令佢返唔到轉頭。

黃衍仁新歌唔知有冇機會趁電影開畫上榜呢?

1. 網絡安全隱患
2. Don’t text him
3. 我在流浮山滴眼水
4. 大香港精神 (GTB)
5. 日月無光
6. 日沒前
7. Let us go then you and I
8. 豔后
9. ~旋轉with me*
10. 我怎樣才會知道你是不是一個賤人

Out 雲泥 sosad

覺得幾一般 係男神面書嗰首嘅level  

你抄我

玩嘢咩  

爆冷!
可能下星期上你 ...
bagfgfcde 發表於 2021-6-29 13:41

我又幾鍾意雲泥個輕快曲風同男聲,如果六首一齊聽就顯得呢首更有特色,果種曖昧、開放既可能性 vibe 好正

「神在說話 湊巧我欲語還休」呢句寫得太好

我聽哂六首,一直覺得雲泥係最唔起眼  不過既然你推薦,咁我會再聽多幾次感受下 ...
bagfgfcde 發表於 2021-7-2 18:21

呢六首幾難排先後,主題好連貫,音樂各有亮點,互補效果好強,加上文本背景資料、脈絡既豐富,我覺得如果合成Sophy專輯係佢目前生涯最佳

張蔓姿實至名歸

黃妍係咪第一次上榜?

No.3 rules!

你個榜仲未冠而上緊嘅歌,幾乎全部都起碼值一week冠,超塞

Out Yoyo 估到,但Sophy 呢首竟然冠唔到…

冠軍當然正,更亮眼係今round新上榜歌又係全部可以等冠quality

Gaga = 陳嘉 hoorays!

AGA plug接plug好強勢

新上榜作品最愛no.8

Re 嘅歌好正

成個榜d歌都值冠軍點搞?(第十忟水d)

生粉 confirmed

即係上翻離不開?
bagfgfcde 發表於 2021-10-25 13:11

離不開 & 背山望海離不開

Kay 唔可以同邦生大巧一齊上榜太遺憾

點解突然上返詩歌舞街嘅?

Jay Fung 尾plug 有望今年呢度首冠 hopefully