返回列表 發帖
鏡榜!我鍾意!
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

多謝樓主咁有心整理鏡榜
好快edan都會出solo
期待見到應駿安濤son一齊上榜

如果鏡榜唔夠歌
會唔會考慮上番佢哋以前D歌>>上其他歌手嘅歌
咁先係鏡榜
e.g. 水刑 ...
michael344 發表於 2021-1-3 18:20

支持水刑上榜!!
其實鏡仔舊歌仲有BMG、前傳、ASAP、reflection…
全部都好聽

SSN Chart Week 2   8 / 1 / 2021

Week41-52: 孤獨病 / 感情這回事 / 再聚 / 荒島之幻象 / A New Day / ...
John 發表於 2021-1-9 01:27

Bobby好叻仔啊

等陣某走音AK老會員又要黑面

或許是生活有點滿足(和忙碌),近來對歌曲懂得喜歡,但感動不算多。
那麼舊歌呢?
舊歌生活在我記憶力很好 ...
John 發表於 2021-1-16 19:04

希望有生之年會見到BMG上一次鏡榜

唔知今個星期嘅鏡榜
edan仔同肥仔邊個會贏呢?

鏡榜E先生奪冠
但係總榜肥仔更高
打和啦,super

SSN Chart Week 6   5 / 2 / 2021

Week41-52: 孤獨病 / 感情這回事 / 再聚 / 荒島之幻象 / A New Day / ...
John 發表於 2021-2-6 00:08

鏡榜第三名攝位
支持兩首E字頭嘅鏡歌

SSN Chart Week 7   12 / 2 / 2021

Week41-52: 孤獨病 / 感情這回事 / 再聚 / 荒島之幻象 / A New Day  ...
John 發表於 2021-2-13 22:15

AL嘅EGO好犀利
但點解鏡榜唔上埋登神合唱版嘅without you同絕對發言嘅

抄ME 高位上AL

蝸牛有得上榜 AK唔使失望了
cymusic 發表於 2021-2-13 23:33

但蝸牛live版係姜仔唱㗎
至今聽過嘅翻唱者,全部都好聽過原唱走音XX

呢個真
Without you同絕對發現好好睇同loop
fish3333 發表於 2021-2-14 02:39

其實我想姜son嘅BMG都上下鏡榜

莊子好似講過佢聽到13樓的大蝸牛就聽唔落去,可能無聽後面幾首。。。
on07111 發表於 2021-2-14 14:05

有啲咁嘅事?
等我又嚟上片先睇完登神甜蜜對唱特別開心
希望上到下星期嘅鏡榜

《without you》

《絕對發言》

SSN Chart Week 8   19 / 2 / 2021

Week41-52: 孤獨病 / 感情這回事 / 再聚 / 荒島之幻象 / A New Day  ...
John 發表於 2021-2-19 23:56

EGO雙冠軍AL好勁!
多謝榜主一直咁支持鏡仔

入嚟支持榜主
EGO同E先生繼續霸佔鏡榜

鏡榜又有新歌可以上
jasonng 發表於 2021-2-28 20:47

咁正得唔得㗎

支持g會員新頭像
edwardngwy 發表於 2021-2-28 21:55

識貨到時記得投我一票

柳兒嘅明年見真係好聽
希望今個星期同通渠cp嘅cover一齊入鏡榜

戶戶送真係上咗榜
好好玩啊呢個鏡榜

通渠cp上唔到
cymusic 發表於 2021-3-7 01:35

有上啊鏡榜第四名,正

我在何時開始喜歡〈蒙著嘴說愛你〉呢?我想,大概是這幾個星期吧
記得去年〈蒙著嘴說愛你〉推出時,只覺 ...
John 發表於 2021-3-13 19:08

好慘包包包包包落咗榜
柳兒嘅明年見真心好聽

鏡榜冠軍竟然係蒙嘴我仲以為會係柳兒新歌

美柳美姜仲有新團歌
鏡榜競爭真係大

短短兩星期再次推薦〈俏郎君〉,是因為最近唱過。
很久很久沒有一首歌讓我唱過以後有「毛管戙」的觸動感 ...
John 發表於 2021-4-3 01:28

鏡榜好塞
狂人柳比團歌力壓

截至Week 13走勢:

陳天翺* 113
Fatboy 88
石山街 76
曾爵安 67
曾比特 49
P1X3L 46
胡學軒 29
力臻 22 ...
John 發表於 2021-4-4 21:29

曾爵安係咩?

SSN Chart Week 15   9 / 4 / 2021

Week01-10: 哪個明日 / 開燈.熄燈 / 惡夢經 / 明年見 / 無名指的勇 ...
John 發表於 2021-4-10 01:19

第2、3、5都係鏡仔
多謝榜主咁支持美柳美姜嘅新歌

下回先覆大家留言

SSN Chart 第一次小結 (Week16)

最多冠軍專輯: Dear Secret (2 開燈.熄燈) ...
John 發表於 2021-4-15 23:02

好緊張,唔知今個星期鏡榜會點
金金金金版《富士山下》又會唔會上到榜呢

那時候的楊千嬅同樣會走音及記錯歌詞,
但唱起來感情的確投入,唱腔也來得自然,令整首歌即使音準不完美 ...
John 發表於 2021-4-17 23:05

狂人柳冠軍
但金金金金版《富士山下》竟然上唔到鏡榜

SSN Chart Week 17   23 / 4 / 2021

Week01-10: 哪個明日 / 開燈.熄燈 / 惡夢經 / 明年見 / 無名指的 ...
John 發表於 2021-4-24 02:32

人車誌同曼谷瑪利亞都上咗鏡榜
點解金金金金版《富士山下》無份

chill club終於post咗AL嘅EGO
唔知今個星期會唔會上到鏡榜

走音呼吸坐火箭