返回列表 發帖

[Dec/22/2020] Create My Own Universe - 梁釗峰 (EP)

歌手:梁釗峰
唱片名稱:Create My Own Universe
唱片封面:

推出日期:2020/12/22
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 28天
02. 日光 (梁釗峰/陳仕燊)
03. 約克愛黑
04. 偉人
05. 佚名
06. 萬惡不赦
07. 笑哈哈先生

附加資料:
創造、演化、經歷...
定義眼前世界觀,建構一個個專屬宇宙

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好抄安仔fu… 但安仔做得好d~
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

點解唔塞多兩三首demo變大碟

cmho 發表於 2020-12-15 17:58

因為個concept係創造一個Universe用7日時間
所以7首歌

EP同大碟點定義

可以加埋佚名remix同日光獨唱版變9首歌

封面好核突
乾一罐冰汽水

EP同大碟點定義
Garfield 發表於 2020-12-15 18:27

8隻咪大碟

cmho 發表於 2020-12-15 17:58

AGA做咗費事抄橋
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

做咩唔一早派約克愛黑

封面好核突
kio0909 發表於 2020-12-15 18:58

一見到就當講 完全係醜化

艾石仔 發表於 2020-12-15 18:53

咪係

艾石仔 發表於 2020-12-15 18:53

有錄過獨唱版?
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

聽咗兩首sidetrack 約克愛黑唔錯 同一個班底嚟講正過佚名好多 同埋硬係覺得歌詞有啲hidden meaning
偉人就大路k歌
但係唔覺隻碟好有flow...

CD Warehouse打錯左佢個名做梁劍峰

一見到就當講 完全係醜化
kenneth 發表於 2020-12-22 09:41

整得好業餘

專心走K歌路可能有出路
but啲歌擺埋一齊好唔順

CD Warehouse打錯左佢個名做梁劍峰
星夢情真 發表於 2020-12-22 21:09

呢個名幾型呀
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

封面柒到....
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

回復 10# 艾石仔

成隻碟計呢首算ok,ok在佢應該講緊約克係被失蹤手足