返回列表 發帖
點解唔將DVD5入尾場encore encore根本應該喺bonus而唔係regular track
要放去dvd2
搞到唔夠位擺週日回憶的山丘同埋我的驕傲

之前拖咁耐好似就因為要收錄tour啲bonus點知等到東京人瑞都未出
TT进化论 發表於 2020-12-14 18:35

我諗完曬成個tour之後會再出第二版入返tour啲歌
仲有之前佢講嗰個tour歷程

好懷疑個track list 係咪完整ga 無左ending唔似佢作風
Btw 好期待金曲medley點剪 場場d look都唔一樣  ...
fifty1205 發表於 2020-12-14 19:03

只係set a set b嗰個位唔同 其他應該都係同一件衫

香港人就是慢慢給貪婪行為侵蝕,最可笑是有些人說Disc 5 仲可以加多幾個嘉賓演出。現在看似好平好多 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-15 10:05

內容豐富啲都唔得?想買咪買,唔想買咪唔買囉
佢哋而家都已經傾好曬會咁出啦
反而覺得收錄偶像同埋好少機會同台演出嘅歌手嘅合唱,可以永遠重溫嘅感覺仲正,關貪心咩事?
相反Sammi Fans想要嘉賓,佢公司都唔肯買版權

華仔全部歌都係自己公司不過佢講過唔會做嘉賓表演會出碟,因為覺得自己唔係排練得完美同有舞台效果咁 ...
gordon0807 發表於 2020-12-16 09:36

Touch Mi輸得漂亮有入碟
Sammi唯獨呢次錄影場次有請華仔但冇合唱
唔知係咪因為咁所以覺得冇所謂照入碟

聽聞隻碟延期一日推出

應該有收錄爭氣
kaka1224 發表於 2020-12-17 13:02

睇tracklist咪知有冇

有 Fans Email 咗英皇話無 Delay 喎
好似係得 MiniShop 一間話會遲
其他唱片舖都話 23 ...
616.1314 發表於 2020-12-17 23:40

我問其他鋪都話23
之後我都有再問返minishop
佢仍然堅持話24
個網都仲係show 24 冇改返

有一首YY填詞的,仲早過《悲觀生物學》完成的
炎力 發表於 2020-12-18 22:00

好似有一首係林夕

"煙花紀"好似係啲fans自己ff出嚟
721AXA 發表於 2020-12-20 01:09

到時你咪知

祖祖可唔可以唔好去嗰啲節目?同埋啲奀星一齊玩,降grade

佢目的係簡簡單單冇咩特別意思。佢只係鐘意表演/搵機會唱多d歌姐,佢一直都係咁。只要佢仲記得照顧 ...
jack27 發表於 2020-12-20 21:20

睇佢喺kkbox一起聽講嘅嘢唔多似係自願喎,同埋private acc改埋名做imissmammy
一定係英皇覺得佢用咗14日隔離之後唔好浪費,繼續喺上面接多啲野做

一隻碟已經個幾鐘,驚會因為時間長而犧牲音質,唔知少左條karaoke track幫唔幫補番 ...
jack27 發表於 2020-12-20 21:25

相信畫質都會差咗,將本身需要四隻碟嘅內容壓縮左去兩隻碟

想要畫質都唔會睇 DVD 喇  
希望 BD 快啲出
不過似要新年
616.1314 發表於 2020-12-20 23:29

但冇辦法嘅係而家要睇DVD頂住先
畫質似乎好難接受

https://instagram.com/stories/ke ... igshid=hocfc0ozixjr
Medley似乎唔止剪接兩場咁簡單

應該係唱片鋪自己安排延期,唔係英皇果邊
jack27 發表於 2020-12-21 12:41

特別通告:
原定於23-DEC-2020推出之
容祖兒 – Pretty Crazy演唱會 (5DVD+3CD), 因產品包裝須時, 出版商現決定順延至28-DEC-2020(下星期一)發行, 麻煩較早前已落訂之顧客留意, 不便之處 敬請原諒. 謝謝.

呢句好似來自echo cd centre Facebook
tyli 發表於 2020-12-21 13:20

其實佢都講明發行商延期

好嬲
死八婆雞容 留喺大陸玩春卷喇
616.1314 發表於 2020-12-21 13:52

仲話乜嘢聖誕節安排節目比我哋留在家中

佢唔關出版事
jack27 發表於 2020-12-21 14:10

我夠知啦
咁認真做乜9

yungchoyee FINALLY .....✨✨✨
個彎終於轉完啦
我份人咁有口齒幾時呃過你地呀
不過要將整個演出原汁原味 ...
on07111 發表於 2020-12-21 18:14

所有cd鋪已收到延期通知

都唔知會唔會一齊延期,我覺得好大機會
TT进化论 發表於 2020-12-21 20:51

可以去IG @enjoylifeaf @yungchoyee @eeg_music 聯署要求23號照常推出

新西蘭平台冇上架
應該冇得聽

應該無,有既要tag番名。
(唔好啦⋯)
jack27 發表於 2020-12-24 00:35

未必tag,followmi條過場片都冇tag,擺入煞科條track

有冇人知信和 同 CD 倉咩價。
dom 發表於 2020-12-24 12:20

預訂$390-$399

但佢直接係首歌黎,唔係自己作。要有版權
jack27 發表於 2020-12-24 13:20

出碟之後自己開嚟睇咪知有冇cut

但係美麗在望有
jack27 發表於 2020-12-24 14:06

不如真係學彭秀慧話齋
出碟之後到時自己睇啦
唔知內容嘅情況下執着呢個point都冇意思

CD倉都係賣399咁平?
Alanalan 發表於 2020-12-24 21:09

信和$390-$399
上面有話CD倉訂金 $399 應該要再補

淨番兩日就出碟 期待祖祖星期日晚開箱
jack27 發表於 2020-12-25 15:11

兩日?隻碟提早咗27號出?

聽講PC收音唔錯,28號零點全平台上線
TT进化论 發表於 2020-12-26 03:23

聽講定係你自己幻想?
不過快歌應該全部入backing vocal
所有場次嘅yt片都有版權detect到

而家就慘了,美祖真係去乘風破浪

原來真係唔係聽講
今次 d Mixing 做得好好
聽到曬 d 編曲
好正
桃色冒險 1分鐘試聽已經 J 出血 {: ...
616.1314 發表於 2020-12-27 21:16

Vocal mix得勁好
可惜Followmi 聽落似鼻塞 Sammi可唔可以換走後期製作啲人

今次真係剪得幾好!
冇哂以前一兩秒就閃黎閃去
又睇得哂成個舞台效果
Medley group哂19場都唔會好突兀 ...
721AXA 發表於 2020-12-29 09:31

吓 天窗有個位好突兀喎

omg.. 點解會咁 定係印得少?
星夢情真 發表於 2020-12-29 20:37

有人話包裝唔切 過兩日會返多啲貨

唔知點解,佢係屬於越唱越開聲果隻,MSL都係。
試下自己唱快歌medley真係好似聽觀眾唱360果種。
佢真係 ...
風見志郎 發表於 2020-12-31 09:50

隻碟入backing vocal 梗係冇喘氣

藍光消息:
- 據說會有新的剪輯
- 不會收錄嘉賓部份
- 新增巡演獨佔曲目影像
- 特別收錄花絮紀錄片
...
TT进化论 發表於 2021-1-1 12:35

又有人接機問佢? 唔通medley會有第二種效果
不過嘉賓部份唔入藍光都正常 畫質就咁睇本身都應該好差

這就是愛嗎 (Love In Las Vegas)
獨照 (Love In Atlantic City)
抱抱 (Love In The Hague)

應該係呢三首 ...
616.1314 發表於 2021-1-1 13:02

大愛抱抱

係我眼花定係金曲medley冇補場同chilam嗰晚啲片段?
我好鍾意補償個look ...
tyli 發表於 2021-1-1 10:42

Chilam有
補場應該因為得巡邏影片 所以唔入 細心留意會見到嘉賓部份右上角blur咗英皇娛樂

咁辛苦集齊晒啲嘉賓歌嘅版權然後唔用
just11256 發表於 2021-1-1 18:01

啲片質素咁差
唔入仲好

Sa都要自己(叫人)去搵黎買
真難買
hehe 發表於 2021-1-2 20:59

問英皇攞咪得囉
好明顯扮嘢話要買

會有第二版?
af_k1 發表於 2021-1-7 23:19

應該只係因為銀色物料唔夠貨

上週日送祖祖,佢自己話唔知有粉紅色嘅版本。仲有確定有藍光無4K。剛剛聽訪問佢拍緊新歌MV啦,好期待 ...
TT进化论 發表於 2021-1-11 22:07

咁應該真係因為物料冇貨
你有冇問埋係咪真係有巡迴bonus?

上週日送祖祖,佢自己話唔知有粉紅色嘅版本。仲有確定有藍光無4K。剛剛聽訪問佢拍緊新歌MV啦,好期待 ...
TT进化论 發表於 2021-1-11 22:07

Btw下次見到佢可唔可以叫佢bluray入返encore花千樹

有人話睇左10場, 話美捲有D場唱快歌咪嘴. 係真唔係啊
boy4dudes 發表於 2021-1-22 20:27

19場都係啦
你而家先知?

睇過live都知係有開咪唱
係d人睇youtube片睇到以為全咪咀
water:) 發表於 2021-1-27 13:24

我都有睇四場
好事多為嗰啲轉音好明顯都係一模一樣喎(我睇嗰幾場係一樣+冇抖氣,一面之緣簡直係神跡)
不過唔知其他場係咪都一樣
但我就知有人踢爆過佢都係唱一句抖五六句 backing開80%
我就分辨唔到呢啲係咪嘴定係半開咪lu
不過旁人評論都冇乜用啦 最緊要係表演者本人心知肚明 自己覺得OK嘅咪由佢囉

香港D樂迷真係好嘔心
pre-recorded track 同半開咪全世界都用緊
係香港一用D人就大驚小怪咁 無知同肉酸死 ...
SPNicole 發表於 2021-1-27 11:49

不過空港都冇可能係半開咪
人聲太明顯

唔係PERFORMER既歌手就冇人想比錢睇咪嘴
即係企係度就咁唱果D 就算係果D都大把歌手咪
去到PRETTY CRAZY 呢 ...
SPNicole 發表於 2021-1-27 22:34

你不如聽下空港先講係咪半開咪

Production 真係至少亞洲級
拍得住蔡依林
真心好睇

有啲人好心唔好影衰自己偶像啦
呢度個個理性討論又係 ...
ricnature 發表於 2021-1-27 23:07

Agger
呢個世界唔會個個人都係一樣諗法
實有人唔同意佢咪咀㗎啦
更何況大家都知空港肯定唔會係半開咪

我專登飛去香港 睇一場
現場似LIVE 但我唔可以確定
係LONDON都係睇左一場

你呢句完全contradict 佢果 ...
SPNicole 發表於 2021-1-27 23:58

聽聞巡迴空港係live(冇去睇)
而香港就啲人話係第三場先開始咪嘴
第三場之後場場把聲都一模一樣
然後快歌現場聽真係唔覺得係半開咪
不過都係嗰句 表演者自己覺得OK嘅咪由佢 大家唔同諗法爭拗都冇意思

同埋我agger係回覆緊佢「呢度個個理性討論又係都要抵唔住頸加兩句話人唔識嘢
真係無鬼聊又影響討論氣氛」
我回覆佢嗰段嘢(#746)有寫「我諗無人想俾錢睇咪嘴啩?」咩

有新一輯相
Alanalan 發表於 2021-2-4 20:36

一定啦
特登有一日休息返去影

應該唔會啦
DVD而家390
Alanalan 發表於 2021-2-5 15:52

人哋講緊 cd warehouse