返回列表 發帖
嘩 好豐盛,好似主要都係錄尾場

對返wiki啲資料
Mega Hit個part有哂咁多歌但剪埋一齊
Hung Hom 360應該係尾場
十九場嘉賓剩係無 JJ 她說 /  ...
阻住 發表於 2020-12-14 18:06

360係尾場咪應該有我?

希望Kay Isnt me 同祖祖正面交鋒:
黃家正 發表於 2020-12-15 07:22

我會兩隻買曬

可能全世界得你一個咁認為,好勝又點?最重要係最後勝利 手下敗將就願賭服輸 不過你 ...
TT进化论 發表於 2020-12-15 14:53

咪鬼同佢地勞嘈啦,我覺得負評真係冇問題,合理就得,無聊無稽就由佢啦
祖都比鬧左咁多年,我都慣左

佢偶像霉到要找後輩拯救演唱會票房
cathay1996 發表於 2020-12-15 15:38

佢偶像係邊個

無聊統計下英皇上傳果d演唱會views:
My Secret Live 307081
1314 241595
N6 83758
Starlight 175178
Refle ...
TT进化论 發表於 2020-12-16 08:12

我本人就暫時除左PC之後最鍾意就係N6,可能N6真係做比Fans睇,N6狀態又好

其實StarLight狀態先係最fit,28歲,咁啱D歌又儲夠,唔會好似05咁未係好成氣候。
StarLight就整到成個大 ...
風見志郎 發表於 2020-12-16 11:15

YES 無錯! StarLight係最Fit,我覺得係聲線+體能都最好
不過N6係整體都做得好平均,我會形容係更上一層樓,去到PC真係有舞台王者既風範,完全駕馭到一個咁勁既舞台仲游刃有餘!
下次都唔知佢可以做咩

1314 其實係我哋 fans 唔 Like 姐
街客好 buy,現場氣氛以至影音產品銷量都好好
我個人其實覺得 S ...
616.1314 發表於 2020-12-16 11:19

同意! 其實每次Concert都有唔同路線,PC擺明係賣情懷食曬所有人

我覺得牆紙今次個投影有救翻首歌
個山水畫 visuals 好靚
相反黃色大門個投影就 hea 咗小小 ...
616.1314 發表於 2020-12-16 11:13

認真 呢Part 由啜泣到牆紙/黃色大門都做得好好,有埋Visual幫助下更感動
利申:感動到喊

唔知呢,我睇果場佢笑住唱,勁hea,真係冇曬果浸情懷
風見志郎 發表於 2020-12-16 11:27

我睇其中一場佢枝MIC冇聲又唱錯歌詞,但大合唱個情懷救番

好似已經錄好咗幾首
616.1314 發表於 2020-12-18 13:31

上次大陸節目講錄左6首
1) 心之科學
2) 一種永遠
3) Pretty Crazy
4) 悲觀生物學
5) 東京人壽
6) ???????

據我所知就東京人壽以外仲有兩首
616.1314 發表於 2020-12-18 14:37

希望再出跳舞快歌同咸濕歌

係唔計Plug咗果4首,其餘錄好6首
炎力 發表於 2020-12-18 21:57

咁其實佢出得碟架啦喎

作曲班底有一首AGA,一首伍卓賢
炎力 發表於 2020-12-19 23:18

AGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

開始~開始有心跳~
John 發表於 2020-12-22 22:00

相不相信日子很精彩? 倒數5日,CD倉開左訂啦

至尊碟

祖祖可唔可以plug桃色冒險 live
風見志郎 發表於 2020-12-24 07:53

唔該Plug埋心之科學live同啜泣live

CD倉都係賣399咁平?
Alanalan 發表於 2020-12-24 21:09

訂先係呢個價,消息係出左會貴少少

好感動,今晚聽唔曬 聽日繼續gotta get high

hung hom 360 頭兩首平時聽應該可以直接skip
tyli 發表於 2020-12-28 01:38

冇諗過真係入尾場 聽到自己的聲音,唔會skip

嗰陣live睇既時候
都覺得呢啲過場好重要同幾過癮
bagfgfcde 發表於 2020-12-28 08:27

嗰part係勁開心好似開嘉年華咁

邊個
風見志郎 發表於 2020-12-28 08:38

這分鐘更愛你大叫"奶媽 我得左啦"嗰個

心之科學真係song of the year
呢首歌聽美祖live 先見真章
victor1991415 發表於 2020-12-28 00:31

尋日聽番真係不敢相信自己耳朵
個live版真係太強大了!

生日嗰個
721AXA 發表於 2020-12-28 10:07

無錯,前面太興奮嗌歌嗌到冇曬聲先叫人唱歌 冇曬聲

洗唔洗免你人頭費啊
風見志郎 發表於 2020-12-28 10:08

上果盆

估唔到係呢個樣
eggsteven 發表於 2020-12-28 12:27

邊有得估架 最肥既時候

偽長粉
fifty1205 發表於 2020-12-28 12:49

美長開con又有360我一定會爭到

你好正啊!!!救命!!!笑到我!!!好笑嘅同時又好感動!!!恭喜,一世嘅美好回憶 ...
TT进化论 發表於 2020-12-28 11:58

我太緊張,有野唔記得講

其實點解Love in LA冇放上spotify既?

Wow 原來粉紅色係bluray

如果內容一樣
今時今日出DVD真係好反人類480p真係有人睇咩
JayantL 發表於 2021-1-29 15:37

如果成年事一模一樣,只係差係咪bluray,我覺得隻DVD都幾呃錢

係DEREK呀好似仲要係通宵錄LOL
eggsteven 發表於 2021-2-1 13:24

Derek

九唔搭八勝利都玩完啦
stephybest 發表於 2021-2-3 08:39

錄都冇錄,勝利未錄就比人拉左啦

有合唱版

當然重光嘅機會唔大

節錄:
早前,容祖兒方就宣佈容祖兒將和Big Bang成員李勝利合 ...
l00540 發表於 2021-2-3 12:45

咦! 咁我記錯左lu Thanks

首歌連埋MV好正

仲有幾隻存貨,咁即係大碟啦,年底祖點都返黎點都出啦掛
風見志郎 發表於 2021-2-22 07:52

尋晚開live個陣佢話岩岩係錄完音喎,會唔會出隻17首歌既超大碟

其實計埋嗰啲咩明月、勇氣情歌 etc.
20 tracks 都得
616.1314 發表於 2021-2-22 12:06

佢夠膽咁出 我真心OK

不如新曲+精選啦好冇
風見志郎 發表於 2021-2-22 14:05

不如叫single collection 2019-2021