返回列表 發帖
呢個拆嚟攞嚟派去新城
kwanie 發表於 2020-12-7 15:22

派去速上速落 咁派黎做乜_?

773312呢?!

773312呢?!
hdfb 發表於 2020-12-7 15:41

"solo project"
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

應該係收到order要低調處理夕爺填嘅歌啦
如果唔係一早曝左光,我諗9成9會搵Wyman/耀輝再填過或者索性抽 ...
sampras625 發表於 2020-12-7 14:41

原本個派台planing其實可以咁......

3月  字典 與 聖經(Juno) / 再度(Kay)
5月  想親你(Juno) / 三生一吻(Kay)
7月  合唱歌(Juno/Kay)
9月  我在切爾諾貝爾 等你(Juno)
10月  只想死於你身邊(Kay)
11月  盡處(Juno/Kay)
12月  Epilogue(Juno/Kay)

5月  想親你(Juno) / ...
hehehaha 發表於 2020-12-7 17:13

都唔知點解錄果幾首歌可以搞咁耐

"solo project"
616.1314 發表於 2020-12-7 16:13

"solo project"個意思係個人企劃
   定係得一首歌嘅企劃

kayzzz 發表於 2020-12-7 17:24

只想死於你身邊應該一早錄好啦
喺日本唱個陣有晒和音

kayzzz 發表於 2020-12-7 17:24

只想死最後先出我明呀
跟返個故事時間線
所以可能係Kay想讓賽/ juno無心派

無左 很怕死?
PEACH 發表於 2020-12-7 15:04

殊途 / 不歸 似唔似係呢部分既情節?

連登班人又嘈juno ig 無tag kay

抽起左好多歌?

Juno示範什麼叫一雞四味

5月  想親你(Juno) / ...
hehehaha 發表於 2020-12-7 17:13
即係三隻短歌係後期趕工?
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

即係三隻短歌係後期趕工?
PenguinMusic 發表於 2020-12-7 18:45

似係啦
做唔切但趕住 12/12 出碟
唯有做住 1分鐘
然後美其名曰「音樂短篇」
二〇二三年度全女班投票

其實KAY有冇講過會出    Key isn’t me。。。。。
TOBY6101 發表於 2020-12-7 11:23

有講過

好肯定

之後有人問佢演唱會碟知唔知幾時出

佢叫我地問返juno (講緊係再度果陣)

之後仲有冇人問就唔知喇
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

有講過

好肯定

...
abcxyz302006 發表於 2020-12-7 20:00

好想 loop 高音質版彳亍
二〇二三年度全女班投票

有講過

好肯定

...
abcxyz302006 發表於 2020-12-7 20:00

上個月24味個專訪話「剪緊」

上個月24味個專訪話「剪緊」
hehehaha 發表於 2020-12-7 20:30

究竟 kay isnt me出先 定 風火山林 出先

kayzzz 發表於 2020-12-7 20:51

早過數愛

發現k.daybykay個account Kay而家都一直玩緊
但條片死都唔up
咁睇嘅話開始信Juno同Kay真係不和
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

kayzzz 發表於 2020-12-7 20:51

「剪緊」
「做緊後期」
「後期製作當中」
「個世界停哂,但剪緊」
「已經後期階段,剪緊」

同酷愛903一樣
剪足十年永遠都有嘢剪緊

發現k.daybykay個account Kay而家都一直玩緊
但條片死都唔up
咁睇嘅話開始信Juno同Kay真係不和{:1_ ...
JayantL 發表於 2020-12-7 21:03

唔係停止左update咩

唔係停止左update咩
kayzzz 發表於 2020-12-7 21:31

最新嗰個post下面一直有comment同like
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

JayantL 發表於 2020-12-7 21:33

有個 Comment 問佢係咪「千言慢煮啲 friend?」
佢特登無 Like 到
二〇二三年度全女班投票

JayantL 發表於 2020-12-7 21:33

係喎
Juno都無tag 佢 有d野心照啦...

有個 Comment 問佢係咪「千言慢煮啲 friend?」
佢特登無 Like 到
616.1314 發表於 2020-12-7 21:48

Kaykay咁多年黎都係得納喊出到Concert dvd

Jun. 發表於 2020-12-7 22:12

Live Concert 有 903 id Club 謝安琪拉闊變奏廳 有出 DVD

tracklist from Juno ig:
(字典 與 聖經)
(想親你)
再度
合唱歌
三生一吻
不歸
我在切爾諾貝爾 等你
忐忑
...
sampras625 發表於 2020-12-7 14:12

字典與聖經 前面可能仲有首

「剪緊」
「做緊後期」
「後期製作當中」
「個世界停哂,但剪緊」
「已經後期階段,剪緊」

同酷愛903一 ...
hehehaha 發表於 2020-12-7 21:23

pretty crazy都未出
kim邊有咁快呀

字典與聖經 前面可能仲有首
hehehaha 發表於 2020-12-7 23:08

很怕死?
但再加多首就變31首,Juno呢幾日一直強調成個project係30首歌
除非忘記和記獨唱合唱計一首
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

很怕死?
但再加多首就變31首,Juno呢幾日一直強調成個project係30首歌
除非忘記和記獨唱合唱計一首 ...
sampras625 發表於 2020-12-8 01:03

其實係覺得成個故事個開頭奇奇怪怪
我們的基因 個文案排 勇悍17 之前
基因前面仲有十頁消失咗(基因文案第12頁開始)
今年又唔似有邊首歌講17歲或之前

另外想問好耐,勇悍17一句
“從轉身那刻 偶遇你 竟覺得 踩過的積雪會散發電油味“
兩個主角設定係香港相遇,同一晚切爾諾貝爾核事故
但香港有積雪??

Juno: 暫時只計算所有有份參與 the album系列的音樂製作單位(還未計算拍攝單位)已有浩浩蕩蕩的一百五十人。
想他們所有人全都在我所收藏的專輯上簽上名字,留下他們的輪廓,記下我們這份淋漓盡致的狂傲。
曾相聚,一個江湖。

音樂製作單位部分名單:
林夕
黃偉文
周耀輝
謝安琪
古天樂
王雙駿
Jerald
雷頌德
Bert
澤日生
Edward Chiu
孔奕佳
Ted Lo
黎明
韋羅莎
Perry Lau
陳永良
馮穎琪
伍樂城
徐繼宗
Supper Moment
Coey Young
林知秋
林嘉欣
傅佩嘉
蔡德才
(梁基爵)
(Kiri T)
(舒文)
Mike Orange
Eric Chan
黃兆銘
Yemon Lee
Joey Tang
Barry Chung
So Tak Wah
Jason Kui
Anna Kwan
Jone Chui
Jackie Cho
Wilson Lam
Au Yeung Tao
Gloria Tang
Jayden Chow
Ian@Baron Studio
Raymond Chu
Drew Cappotto
CLong@Q2
Na San@Avon
Naruse Tatsuhito
Thomas Lo
Frankie Hung
Gordon O’Yang
Simon Li

其實係覺得成個故事個開頭奇奇怪怪
我們的基因 個文案排 勇悍17 之前
基因前面仲有十頁消失咗(基因文案第 ...
hehehaha 發表於 2020-12-8 06:05

兩個可能:
1.the album故事係董折睇kay isn’t me演唱會唱我們的基因後FF出黎,董折其實係精神病人。
2.由樂迷自行想像發揮,個10頁繼續空白

Jun. 發表於 2020-12-7 22:12

出live product涉及太多版權問題啦…佢成日轉會好難搞

Juno: 暫時只計算所有有份參與 the album系列的音樂製作單位(還未計算拍攝單位)已有浩浩蕩蕩的一百五十人 ...
hehehaha 發表於 2020-12-8 08:19

Supper Moment 參與左邊部分製作?

Juno: 暫時只計算所有有份參與 the album系列的音樂製作單位(還未計算拍攝單位)已有浩浩蕩蕩的一百五十人 ...

之前好似有人話三生一吻係aga作
依家睇黎係supper moment???

Supper Moment 參與左邊部分製作?
powerful 發表於 2020-12-8 10:17

黑盒編曲

黑盒編曲
SPD 發表於 2020-12-8 11:00

完全無留意到

完全無留意到
kayzzz 發表於 2020-12-8 11:03

黑盒明明好正
但大家淨係focus落Juno啲魔音
DM多仔多到覆唔哂

黑盒明明好正
但大家淨係focus落Juno啲魔音
mosesming 發表於 2020-12-8 11:38

其實已經唔記得左首歌

同酷愛903一樣剪足十年永遠都有嘢剪緊
hehehaha 發表於 2020-12-7 21:23

超賤 但好好笑

Kay竟然淪落為合作單位 ???

好奇名單依什麼排序?林夕排係黃偉文前面,Wyman會唔會反面?黎明堂堂天王排得咁後?可能因為佢唔肯幫Juno 拍MV,激怒Juno..

Kay竟然淪落為合作單位 ???
palshing 發表於 2020-12-8 12:55

其實Juno都唔想下,如果冇Kay,佢靠自己邊有可能拿到兩年至尊碟?

好奇名單依什麼排序?林夕排係黃偉文前面,Wyman會唔會反面?黎明堂堂天王排得咁後?可能因為佢唔肯幫Jun ...
xteve 發表於 2020-12-8 21:38

個名單基本上我係跟Part One, The rest of it同部分The end of it 歌曲出場次序credit自己mark
個次序唔係重點
純粹想數下點樣可以有150人
現在數極得50人(可能計埋Kay isnt me隊band)
到時出the end of it再update

個名單我係跟Part One, The rest of it同部分The end of it credit自己mark
次序唔重要
純粹想數下點樣可 ...
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:43

計埋佢啲黑色mv既crew??

計埋佢啲黑色mv既crew??
stephybest 發表於 2020-12-8 21:48

好多人名都冇
點mark

好多人名都冇
點mark
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:51

好似林家棟,鄭伊健有客串過MV,計唔計?

個名單基本上我係跟Part One, The rest of it同部分The end of it 歌曲出場次序credit自己mark
個次序唔 ...
hehehaha 發表於 2020-12-8 21:43

咁雷頌德唔應該排那麼后,人妻唔係佢作曲嗎?

好似林家棟,鄭伊健有客串過MV,計唔計?
xteve 發表於 2020-12-8 22:10

你Mark囉
交比你