返回列表 發帖
回復 875# kayzzz

有無話邊間呀? 因為我係荃灣就見唔到了

回復  kayzzz

有無話邊間呀? 因為我係荃灣就見唔到了
LovekaY123 發表於 2021-1-6 14:09

禮拜六見到始創CD Warehouse同Sky Music有

回復 876# LovekaY123

前幾日睇屯門仲有
最愛林家謙❤️

三年一銅越嚟越好聽
nicknicknick 發表於 2021-1-7 19:25

一生三銅呢

light white studio開咗ig
唔知係咪kay開

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18315&extra=page%3D1

隔離區寫嘅碟評,有興趣可以過去望下

澄清琪琪無成日反面 (copy from lihkg)
第一間Avex 純粹幫手發行唱片 之後摺埋先簽第二間 15年叱咤更加 ...
chanching 發表於 2021-1-6 10:50

咁佢可唔可以返返環球?

咁佢可唔可以返返環球?
kenneth 發表於 2021-1-9 04:33

其實都未嘗不何 因琪琪好多歌版權係環球
不過佢一定唔會再返去啦 環球簽唔簽佢都成問題

其實都未嘗不何 因琪琪好多歌版權係環球
不過佢一定唔會再返去啦 環球簽唔簽佢都成問題 ...
let'sbegin 發表於 2021-1-9 17:27

只要Kay肯返環球,環球肯定要佢
你睇下環球簽既kary 同Ginlee,都賺唔到錢。

你睇下環球簽既kary 同Ginlee,都賺唔到錢。 ...
我等我在 發表於 2021-1-9 19:51

如果gin lee約滿唔續約既話 就可能會簽嘅
但kay似乎想做返獨立歌手多啲 唔想俾公司迫出歌出碟

上面話簽環球個D係咪黑粉
支持佢自己開studio

其實依照the album 要派曬所有歌既風格 同埋三生一吻原定9月plug既plan
會唔會有人原本想開個part 4出抽起左果批歌呀?
如果真係咁樣既話 唔怪得依家搞成咁啦

你睇下環球簽既kary 同Ginlee,都賺唔到錢。 ...
我等我在 發表於 2021-1-9 19:51

Gin Lee 明明啲碟就好好賣
出幾個 Version 都得
仲勁過 Kay 姐
Kary 就真係無錢賺喇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Gin Lee 明明啲碟就好好賣
出幾個 Version 都得
仲勁過 Kay 姐
Kary 就真係無錢賺喇 ...
616.1314 發表於 2021-1-10 15:39

Ginlee 同Kary D碟一樣,經常有跳樓價。

其實依照the album 要派曬所有歌既風格 同埋三生一吻原定9月plug既plan
會唔會有人原本想開個part 4出抽起 ...
kayzzz 發表於 2021-1-10 15:30

我都係咁覺得
其實Juno好似王家衛,個plan不停轉。當初做兩隻碟又變咗三隻,仲有記得年頭明明一開始預告話8分鐘合唱歌係4個人唱,但最後又係得佢兩個,成日轉plan佢突然想出第4集都唔奇。

我都係咁覺得
其實Juno好似王家衛,個plan不停轉。當初做兩隻碟又變咗三隻,仲有記得年頭明明一開始預告 ...
Serendipity 發表於 2021-1-10 21:24

按照原定9月plug三生一吻既plan 年尾plug只想xxxxx
原本抽起左既歌如果跟正常宣傳期根本今年唔會plug得曬
所以可能真係需要4 年時間先可以係plug晒所有歌嘅情況之下完到個project

按照原定9月plug三生一吻既plan 年尾plug只想xxxxx
原本抽起左既歌如果跟正常宣傳期根本今年唔會plug得曬 ...
kayzzz 發表於 2021-1-10 22:13

依家又要怕蝕底   
唔plug離巢藝人既歌
藝術家唔係要傳達故事>>>利益
聽眾會唔會吸收唔到個故事

原本抽起左既歌如果跟正常宣傳期根本今年唔會plug得曬 ...
kayzzz 發表於 2021-1-10 22:13

如果佢諗住plug埋抽起既歌 根本一開頭講既2年proj冇可能派得哂
只可以跟碟一齊出 咁樣樂迷既新鮮感會多啲

相反唔明點解寧願出1分鐘interlude都唔出啲抽起咗既歌
單純因為kay唔續約就下半年hea出歌既話 咁佢當初係kkbox訪問話「唔鐘意侮辱觀眾智慧」係咪唔成立?

羊皇后who ar?

依家又要怕蝕底   
唔plug離巢藝人既歌
藝術家唔係要傳達故事>>>利益
聽眾會唔會吸收唔到個故事 ...
chanching 發表於 2021-1-10 22:30

如果出大家咪一樣會話又未完
其實個故事都完整,又已經完咗
出唔出都無乜所謂啦
反正 Juno 已經開始新工作
Kay 又有自己嘅音樂 label
可能好快大家都會有新歌
向前看期待新 project 重好啦

已經unfollow幻國ig
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

可能過幾年Kay自己label出碟, Juno會出the album: the lost memories出果D抽起咗既歌, 可能會係2024年 (Kontinue十年後Kay第一張個人專輯)

終於七百人仔入手
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

羊皇后乜水
Harvard都不可教導

who is 羊皇后
【This is MC】澳門見

Kay tse ig follow 左juno個新品牌 ig(clothing brand)

呢隻album 沉重到聽完灰晒
【This is MC】澳門見

Kay tse ig follow 左juno個新品牌 ig(clothing brand)
kayzzz 發表於 2021-1-31 18:19

可能 Light White Studios 其實都係 JUNO
二〇二三年度全女班投票

好掛住 Kay..今年會有歌嗎

好掛住 Kay..今年會有歌嗎
xteve 發表於 2021-2-2 08:53

比較關心 Kay Isn’t Me 仲出唔出到
二〇二三年度全女班投票

兩條友扮不和谷銷量
nicknicknick 發表於 2021-2-1 06:08

The album 真人版
又鋪多三年劇情

荃力支持the album出番外篇
講述從事通訊業嘅Rosa平時仲會見到咩短訊
DM多仔多到覆唔哂

荃力支持the album出番外篇
講述從事通訊業嘅Rosa平時仲會見到咩短訊
mosesming 發表於 2021-2-2 17:00

想聽佢翻唱《長信不如短訊》,可以做個今晚好凍remix

其實琪琪夕爺真係行得好前
成年前已經講緊你我也都給軟禁 我們的基因不必鑑證 ...
nicknicknick 發表於 2021-2-3 07:43

夕琪組合不嬲行前其他人幾年

nicknicknick 發表於 2021-2-3 07:43

仲有手牽手出走到邊境
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

呢個組合無得輸