返回列表 發帖

台慶2020千嬅唱功飄忽 被網民狠批

今年台慶壓軸嘉賓有即將舉行演唱會的楊千嬅,一身黑衣露膊賀壽,被網民狂轟三宗罪!

台慶接近尾聲,一身黑衣露膊現身的千嬅,一連企棟棟獻唱了〈少女的祈禱〉、〈飛女正傳〉及〈假如讓我說下去〉三首首本悲情歌曲。

被指走音

黑衫x悲情歌唔吉利

又肥又腫?

其實千嬅近月亦有為演唱會做準備修身,不過又要被老公丁子高安排拍攝youtube平台的「丁太廚房」大顯身手,又煮又食,身形先愈見福氣!

Youtube網民留言精選:

"係咪未練歌? 每句總會有一兩隻字走音
    封咪吧啦,出道到而家都唱得咁難聽,句句都走音!
    演唱會貼錢俾我都唔去啦,唱到咁…..
    因為千嬅所以睇好耐冇睇嘅TVB"

"佢個pat pat好大~"

"嘩,實在係太好聽啦,低音甜、中音準、高音勁,果然係樂壇天后,全香港唱live最穩嘅女歌手,一粒音都冇走過,個樣又keep得好,40幾歲搞到好似18歲咁,千女化十好嘢!!!!"

今年初ViuTV嘅《CHILL CLUB》新一輯搵嚟趙學而同羅敏莊加盟做主持!其中有翻唱王之稱嘅趙學而,喺最新一集就翻唱咗《少女的祈禱》,唔少網民大讚水準超班,甚至有留言話「唱得好過原唱」:

https://www.weekendhk.com/1086093/weekspecial/entertainment/tvb%e5%8f%b0%e6%85%b62020-%e6%a5%8a%e5%8d%83%e5%ac%85-%e5%85%ac%e9%97%9c%e5%85%b8%e7%af%84-plt/

個人意見: 上CCTV唱夕爺歌,一定係暗黃

討論重點: 华粉係唔係要多謝新假期幫手去飛?

喜歡千兒
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

喜歡學兒

第四波疫情來到,個show係咪要cut?
舞來舞去 不日內開始錄音。

>> 一身黑衣露膊現身的千嬅

原來千千係黑暴 等我報國安篤灰先
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

就算臨別亦有通電waa~~~

夕爺仲有 follow 千嬅 ig!暗黃認證
最憎呢個趙學而!share埋啲網民帖咁小家,引人插千嬅
今次上台之前千嬅感冒加肚痛所以先發揮失常,佢平時係演唱會跳唱得好過Beyoncé
網民又話千嬅藍又去TVB睇千嬅出醜!精神分裂
其實香港冇乜人反千嬅,係對家請人做打手狂踩

回復 7# bagfgfcde

其實趙學而唱 少女的祈禱 唱到好似教科書...
    佢係咪真以為自己唱得好過原唱...
舞來舞去 不日內開始錄音。

今次上台之前千嬅 ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-22 08:54

夕爺follow佢一個女歌手咋林夕都未割

夕爺想睇下呢條女可以崩壞成點
不過 以大家認識既千千
一定會想盡辦法討好夕爺
以待他日東山再起

#唔通我FOLLOW 元秋代表我鍾意佢咩
#我FOLLOW埋老牛聲大袁太

人瑞比人當咗係多拉a夢胖虎咁唱歌
啲dancer聽到暈低

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

第四波疫情來到,個show係咪要cut?
黃家正 發表於 2020-11-22 05:38

唔好啦

人瑞比人當咗係多拉a夢胖虎咁唱歌
啲dancer聽到暈低
kaman921 發表於 2020-11-22 13:04

波波球
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

專業走音歌手。。

好失望,以為可以聽到佢新歌車禍現場,點知佢唔唱
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

黑衫唱夕爺悲情歌送殯咁款上大台
暗黃confirmed

但係都要反呢個老女人

平心而論,chrous 係唱得還可以,但其他完首係恐怖級,由其低音, 好似巫婆甘ge 聲,d 冇咩音樂ge 位又全sharp 同 flat,其實都係佢一貫水準,冇進行/退步。

終於睇咗條片
除咗有d肥同coronavirus燈係度飄下飄下咁之外
唱得不知幾好

點解唔同阿姐合唱

今次上台之前千嬅 ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-22 08:54

已經係viu忠臣

特登開條片諗住欣賞千女化十唱live
點知一開就見到原來重點係有勇者Tank做dancer