返回列表 發帖

咩事咁多吹奏?  如果903熱播隻碟,可能大家觀感反應會完全唔同

就咁聽同張敬軒隻 Felix 有差不多既毛病,幾隻歌同等款式都幾呆板,其實我幾ok 之前Live in the Moment,起碼比較有生氣同變化

如果 敢 入碟可能變化會多 D
bagfgfcde 發表於 2020-11-20 11:24

其實alex fung 重編版 敢 係可以接受 (但都係中下水平),原版真係太罐頭老套

但我期待 Gin 更多表現係 Live in the Moment 果種都市生活既感覺,今次呢張專輯就以美男子與香煙比較突出,但音樂都係較為保守

各人有各有喜好
但鐘唔鐘意同903成績真係無關係

你只講曲式,可能仲有歌詞同成隻碟既messages ...
Nathan 發表於 2020-11-20 11:33

據我係呢個壇既經驗/印象,如果903熱播左,就會有好多反感既會員留言話overrated,唔播就會吸引到戥佢唔抵既朋友,未必係同一班人但當中可能有重疊

歌詞同message似乎係呢隻碟既強項,但作為一張唱片,我首聽一定係音樂先既,而曲編係呢隻碟真係好平庸。遲下如果重溫多D歌詞而有觸動都會再分享。的確美男子與香煙既詞同演繹都係聽耐左就會更有味道。

其實有無專輯係曲風多元化之餘又有FLOW 又完整架呢?
kwanie 發表於 2020-11-20 11:33

可以睇返呢度

你前偶像最後一隻廣東碟Tonight
fifty1205 發表於 2020-11-20 12:11

見到個名仲諗緊AGA有出過呢隻碟添

煎同Kay 兩個碟post 係咪鬥緊頁數?等我又加持下呢邊先

幾時有《敢》慶功版mv?