返回列表 發帖
你望住塊鏡就會見到
hehehaha 發表於 2020-11-30 06:36

Gin Lee-兩個我
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

熄咗燈
WZA111 發表於 2020-11-30 08:16

誰來給我開燈

其實全部都係Gin Lee
今年Gin Lee會攞唱作人金獎
WZA111 發表於 2020-12-1 00:30

其實今年aga的歌都係由Gin幕後代唱
咁講好似先解釋到唱作金

冤枉
我成日聽Gin Lee
WZA111 發表於 2020-12-1 03:31

佢可能認錯我個名做你

Gin解釋點解何方用燈黎做主題:
佢曾經有養狗,就係佢隻狗重病去咗世之後既某一晚,
佢習慣性熄燈並叫隻狗 ...
Garfield 發表於 2020-12-1 19:35

恕我某次像習慣般
逐間房著燈
仿似當初小確幸
如常喊出你姓名
連我都驚震
都開錯燈
傻乎乎的不懂熄燈

Bonus track - 孤獨門口 2020
nicknicknick 發表於 2020-12-5 21:03

Gin gin d歌的主題果然十年如一日

你應該講 十年如當日
仲話係煎fans
kayzzz 發表於 2020-12-5 22:02

一直唔係Gin fans
雖然我係想tag個首歌

假何方粉
stephybest 發表於 2020-12-6 20:09

何方黑粉 confirmed

希望電台ban左開燈熄燈熄燈版,始終好多職業司機有聽電台,驚佢地聽呢首聽到熄燈瞓著

正常,佢d 第3 第4 plug都係差唔多
光環/隨風而來隨風而去/天地一沙鷗
Garfield 發表於 2020-12-8 18:28

通常都好過頭兩plug,但環球會覺得造唔到big hit所以hea plug

李幸倪係KKBOX透露:
疫情既關係,微電影放映會延遲至下年一月
已經籌備緊下一隻碟,會有快歌 ...
Nathan 發表於 2020-12-8 21:27

希望會plug 敢(2021年版)

回復  stephybest

加埋Gin Lee人壽就最Perfect,聽講Gin Lee fans都會長壽,因為有FWD全力支持 ...
黃家正 發表於 2020-12-10 17:57

希望FWD 見到美Gin 今年成績咁出色,下年會加大力度支持Gin Lee,造就堅堅更好的成績

Love GinLee Love Four 精選碟幾時出

牙煎終於有線上音樂會 仲要搵姜b做嘉賓
stephybest 發表於 2020-12-14 18:19

一定睇姜B

佢地可以合唱咩歌。。
Garfield 發表於 2020-12-14 18:42

良心發現、死性不改、我的爸爸媽媽
超級期待

In姜B we watch希望姜B唱8成以上

但唔希望唱勁歌金曲就算

即係第二版會收錄呢個live(好似Aga咁)?環球想用姜B谷銷量?    ...
Serendipity 發表於 2020-12-16 10:55

咁全程影姜b就得了
類似咁

精選碟
Disk 1
1.敢 (新歌)
2.雙雙(Duet Version)
3.型人道
4.獨一無二(Aftermath Remix Version)
5.偏偏喜歡李
6.和每天講再見 - Gin Lee / 蘇永康
7.天變地變情不變

Disk 2
1.信
2.空姐 (副歌loop十分鐘版)
3.很堅強 (三千句版)
4.千變萬化
5.堅強的動物
6.自我感覺還好

附送:李幸兒-情豬 88頁寫真集

一定大賣五白金

又要睇姜B,又要睇固定B,唔知點揀

一take過現場演唱式錄音?

集氣希望有 敢 同 dum dum da da da da

姜B

姜B無得講野
早知轉台睇咕固顧

anyway全場大合唱,係感動ge...

估第二版會係2 cd,第二隻cd收錄返youtube live,主力sell姜b?

唔夠聽,想環球比gin出隻至少有十首新歌既碟。。
Garfield 發表於 2020-12-22 22:06

喘息空間 敢

回復 782# hehehaha

FYI
   CD
01. Tonight
02. Two at a time
03. Everyday
04. Mad
05. See you next time   
06. So called love song
07. Mad remix (Ft. Ghost Style)
08. Lovestory 2 (空手而來 Demo)
09. See you next time (Acoustic version)
Bonus track
10. Wonderful U (Demo version)

得 wonderful u 出過碟ja ma
而且我家美迦每首都自己作曲

Congrats

係咪Gin 2020年度第一個女歌手獎? 希望陸續有黎
Garfield 發表於 2020-12-30 12:13

如果咁計...非共已經拎左1女金1女銀1女銅

敢!
今年好多人因為呢首對Gin改觀
我係其中之一
bagfgfcde 發表於 2020-12-30 12:40

me two.
而且 敢 係我今年播放指數 第五位

第一位竟然係 我說

回復  ~蛋撻~

Serrini歌評: 「最近呢我成日喪loop既一首歌呢,都同好多朋友一齊loop呢,就係一首叫美男 ...
Garfield 發表於 2021-1-8 15:24

Mami版本十級好聽!

唔記得左歌手名唔奇呀,唔叫乜水叫歌者已經好respect

如果上半年Plug 美男子 + 幸福門,下半年plug 敢 + 開錯燈,效果應該最好。<--似家謙plug法,三慢歌/情歌中間隔一首高質經典懷舊復古洗腦歌

Congrats

係咪Gin 2020年度第一個女歌手獎? 希望陸續有黎
Garfield 發表於 2020-12-30 12:13

以傳統頒獎禮嚟講今年先啱啱第一個, 亦可能最後一個

Gin IG: 幸福門 47% vs 美男子與香煙 53%
真係難揀
Garfield 發表於 2021-1-26 22:35

美男子 > 幸福門

希望佢ig話另一首揀左ge 唔好令我失望

敢 好勁
bagfgfcde 發表於 2021-1-29 16:04
如果敢入碟既話,我都會頒專輯獎俾Gin
bagfgfcde 發表於 2020-12-26 17:27
BAG’S B-SIDE AWARDS 2021 第一張十大專輯咁快出現

有CM會員期待既敢
但 你還要我怎樣/美麗之最 無收錄
Garfield 發表於 2021-1-29 17:41

估 版權 問題所以用返 環球 系的歌

點解環球仲咁鐘意出第二版
好支持實體唱片業
yinjai 發表於 2021-1-30 09:36

懷疑第一版太多存貨,唯有加多隻CD去貨,間接令 敢 個MV 無左
反而女金迦太好賣,所以第二版就加CD但無左隻DVD

991,887... ...就做到百萬MV!

辦年貨! 今年我的親戚們有好禮收
josey 發表於 2021-1-30 23:09

今年少左christmas party同拜年,難怪燒糧榜咁快落

Plug都應該好似天地一沙鷗咁ban
Garfield 發表於 2021-2-1 23:57

以前新城都上到第二,但宜家又少左新城

幾時有《敢》慶功版mv? ...
powerful 發表於 2021-2-2 21:25

唔好啦向前展望好d...

好有一姐feel
nicknicknick 發表於 2021-2-3 16:14

1.Gin lee係幸兒門同美男子與香煙中都係揀美男子!
2.估唔到環球一姐有唱上年堅首輕快作品!

試著原諒同情自己 受苦的心態
你施捨的愛 我又為何放大~Yeah
世界雖不細但志氣亦無窮大 Woo

原來呢個post已經成為唱片區歷年留言數量第二多的post,僅僅落後於某位知名傑出青年女歌手

敢的mv播放量終於去到999,592次,唔知幾時做到百萬mV呢

Dear Secret 第一條破百萬MV is coming
WZA111 發表於 2021-3-1 00:45

999796次

其實d人係咪search敢愛敢恨但click錯

原來呢個post已經成為唱片區歷年留言數量第二多的post,僅僅落後於某位知名傑出青年女歌手 ...
on07111 發表於 2021-2-27 12:51

幸兒個post數量追平傑青了

期待Gin Lee唱曬雨霏倉底自戀快歌
風見志郎 發表於 2021-3-4 19:54

就有就有逆轉the present

因為發帖榜嘅關係依個po翻生了
繼續支持Gin Lee
每日都要聽下隻碟先安心 ...
WZA111 發表於 2021-3-4 21:26

美男子落左榜,先發現自己上左癮成日想聽

~越戒越愛 越愛越戒*
bagfgfcde 發表於 2021-3-5 00:35

支持~旋轉with me*拎viu年度金曲
亦支持上美男子與香煙-Serrini

Dear Secret 22頁 > PC 21頁
tyli 發表於 2021-3-6 02:13

喜歡祖兒
不過祖兒話題性更高,所以點擊多一半