返回列表 發帖
由今日開始 每日推介10個朋友聽Dear Secret
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

一家之主得我一個HAAAAA

越戒越愛 越愛越戒

Gin洗腦歌
Willjohnson 發表於 2020-11-21 12:25

全家人都被洗腦!!日日越戒越愛

由今日開始 每日推介10個朋友聽Dear Secret
HOTMAN 發表於 2020-11-21 12:59

可以買晒所有存貨 搬晒去別人的家
   等大家慢慢欣賞Gin嘅歌聲

感覺呢隻碟係Gin既《Serving You》
唔鍾意既人會嫌佢太多K歌
鍾意既人會覺得easy listening又岩flow
而且以K歌standard黎講曲詞唱都高質
但缺點就係少咗一首好似〈就算世界無童話〉咁一聽就記得識唱既金曲

聖誕節交換禮物可以送呢隻碟
望到 Gin Lee 個靚樣包新一年會行運

玩咗Gin Secret Journey

唔易玩

唔易玩
Garfield 發表於 2020-11-21 15:41

難喺邊?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

難喺邊?
HOTMAN 發表於 2020-11-21 16:18

第一次玩密室逃脫
有時間限制,有d諗密碼諗咗好耐,浪費好多時間

聽職員話Gin佢地都玩咗45mins 超時

第一次玩密室逃脫
有時間限制,有d諗密碼諗咗好耐,浪費好多時間

聽職員話Gin佢地都玩咗45mins ...
Garfield 發表於 2020-11-21 16:36

Gin話自己用左34分鐘咋

Gin話自己用左34分鐘咋
stephybest 發表於 2020-11-21 17:06

可能我聽錯

入面有part會收到Gin電話錄音,然後要估通關number,佢會唔會一早知答案出貓

充滿電影感的概念大碟《Dear Secret》
實力音樂班底打造新作《幸福門》、《美男子與香煙》
Gin Lee親自作曲 ...
Garfield 發表於 2020-11-20 01:48

環球好波~文案隻字不提填詞人

kenny1102 發表於 2020-11-21 17:23

大家都知何方神聖㗎啦

kenny1102 發表於 2020-11-21 17:23

咁作曲編曲都無乜提。。。除左講環球作曲一姐之外都無
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

感覺呢隻碟係Gin既《Serving You》
唔鍾意既人會嫌佢太多K歌
鍾意既人會覺得easy listening又岩flow
而且以 ...
路人乙 發表於 2020-11-21 15:14

yes...Amusic 的感覺
何方就好似當年的林夕咁填左好多隻

唔易玩

想玩 係咪要買碟先有得玩
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

隻碟真係好得 easy listening 但唔係口水k歌 編曲填詞upgrade晒成隻碟 派兩首反而係最格格不入

黎到探索secret開拓內心世界都冇唱yum歌
Gin真係好pure

咩事咁多吹奏?  如果903熱播隻碟,可能大家觀感反應會完全唔同

就咁聽同張敬軒隻 Felix 有差不多既毛病, ...
powerful 發表於 2020-11-20 11:11

終於聽晒成隻碟
我覺得成隻碟好easy listening 應該啱香港人聽 成家好好聽
個人覺得 雖然除左 幸 美 同 成家 之外 唔係好分得清其他歌
但對比gin之前d碟雖然多元化但唔多好聽 梗係prefer easy listening
btw 環球派啱歌 但無人讚

想玩 係咪要買碟先有得玩
JasOh103 發表於 2020-11-21 18:39

唔一定。
前幾日有兩三個地方有留言送飛,而家應該太遲

終於聽晒成隻碟
我覺得成隻碟好easy listening 應該啱香港人聽 成家好好聽
個人覺得 雖然除左 幸 美 同 成 ...
kayzzz 發表於 2020-11-21 19:40

派啱歌但唔力谷播放率呢

唔一定。
前幾日有兩三個地方有留言送飛,而家應該太遲
Garfield 發表於 2020-11-21 20:01

未必有得玩啦 唔係限聚咩

想聽美霏唱 成家 好似佢d歌

別人的家 好似 三生一吻

頭先想去買竟然無貨!煎煎好厲害

唔易玩

有無secret可以講

Serendipity 發表於 2020-11-21 20:26

嘩 天后個勢咁勁!!

Serendipity 發表於 2020-11-21 20:26

可能要等聖誕慶功版再出

賣哂未

又話年底有演唱會配合新碟,應該差唔多時間要公佈啦。。
唔想再係online live,但武肺

究竟武肺去到2021年年中完唔完到 已經厭倦口罩

又話年底有演唱會配合新碟,應該差唔多時間要公佈啦。。
唔想再係online live,但武肺

究竟武肺 ...
Garfield 發表於 2020-11-21 22:20

咁攪法可能又變左kkbox咁

其實派歌派得好好 其他都好side track
幾好啦 秋冬最近又咁多事 溫馨啲舒舒服服咪幾好 滿意
期待下隻碟

咦,Aga同Gin聽晚有Online Show,但中國平台唔易睇到
只係想聽新歌Live

支持派哂所有歌 搶下年女金

支持派哂所有歌 搶下年女金
henhenhen 發表於 2020-11-21 23:09

直覺話我知再派落去成績最多好似Across/艷羨咁

反正都開衰咗個頭點解今年唔hea咗佢
如果呢隻碟下年一月先開始派一定女金

直覺話我知再派落去成績最多好似Across/艷羨咁
on07111 發表於 2020-11-21 23:17

豔羨3冠1上榜/across1冠1季…而家dear secret係1亞1上榜…完全唔達標

居屋轉按加按

等左好耐終於等到啦

隻碟無論唱編詞都好高質但係都真係幾old school下,ballad太多啦,聽得多D歌好似blend埋一齊。
I talk a lot of BS.

誰人走了 勞煩誰熄燈

呢句幾洗腦

誰人走了 勞煩誰熄燈

呢句幾洗腦
Garfield 發表於 2020-11-22 02:00

三首派台歌都有各自嘅洗腦位
反而其餘個四首好聽但無咩記憶點
今次 plug 歌揀得幾好

發現 Gin Lee 嘅碟每次都係期望同結果會有 d 出入
2017年 live in the moment live recording + 連派兩首慢歌,以為會係全 ballad sell 靚聲,結果係五快三慢
2018年 bold and beautiful 很堅強很堅強很堅強很堅強,話要整 big hit,結果係大部份作品都好慢熱
2019年 浮世繪 講到好似 concept album,結果係雙 EP
2020年 dear secret 話家嘅物件做主題,以為係 Gin 版小日子,結果其實都唔係嗰回事(物件得門,香煙,燈,燈同燈),同埋係清一色慢歌,無小日子咁多元化
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

反正都開衰咗個頭點解今年唔hea咗佢
如果呢隻碟下年一月先開始派一定女金 ...
sunnyay1231 發表於 2020-11-21 23:38

時間的錯
今年出下 敢 EP咪算

派啱歌但唔力谷播放率呢
stephybest 發表於 2020-11-21 20:07

可惜2020首年度First Plug錯晒

三首派台歌都有各自嘅洗腦位
反而其餘個四首好聽但無咩記憶點
今次 plug 歌揀得幾好

發現 Gi ...
616.1314 發表於 2020-11-22 03:06

開錯燈都好適合派台既 K到爆
但係毫無疑問今次環球終於冇派錯歌
頭兩炮主打如果派上其他迴響應該會更差 (然後我哋又問點解有幸福門美男子都唔plug)

其餘四首雖然最後有機會全部淪為side track 我覺得都有佢哋高質之處 而唔係filler格
個流暢度都高既 頭三首講物件之後 (當係失格遊人三部曲咁聽) 就延伸去另一首自己既作品
《別人的家》嗰前奏咁驚嚇 首歌又groovy 唔明點解有人會覺得首首一樣
(有少少gospel元素喺裡面呢首算standout)
亦留意到歌詞有提及搬家->《搬》最後一句表示想穩定下來但對於成家仍有點疑惑->《成家》就好堅定咁認清自己bold & beautiful唔恨做人妻
一氣呵成噶

btw要多謝Gin lee

尋晚聽到開錯燈就眼訓到訓著左,好勁
今朝用 敢 做鬧鐘立即醒哂

其實 3 連住 4 我覺得唔錯,而且幾感動

尋日見到 gin,又靚又 nice
星勤 發表於 2020-11-21 10:33

見到你地有合照

頭兩炮主打如果派上其他迴響應該 ...
JasOh103 發表於 2020-11-22 07:50

我反而麻麻開錯燈
覺得搬同成家好聽啲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

頭兩炮主打如果派上其他迴響應該會更差
JasOh103 發表於 2020-11-22 07:50
理性粉
隻碟大部分歌都係大歌既唱功 side track既質素
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

再多謝家呢個主題,令我聽返Gin BMA時 玫瑰的故事 同 如果牆會說話

我反而麻麻開錯燈  
覺得搬同成家好聽啲
616.1314 發表於 2020-11-22 11:51

我都中意搬,個鋼琴好出
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

理性粉  
隻碟大部分歌都係大歌既唱功 side track既質素
cymusic 發表於 2020-11-22 12:20

唔係wor...呢個係早幾日11號推出隻碟