返回列表 發帖
竟會沒決心成家
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實我唔明點解有啲人對Ballad多有意見,咁你聽外國Rapper唱片會唔會覺得入面全部歌都係Rap,唔夠多元化,應該加一兩首Ballad上去呢

再多謝家呢個主題,令我聽返Gin BMA時 玫瑰的故事 同 如果牆會說話
on07111 發表於 2020-11-22 12:31

希望第二版收錄廢話小說、信、茶漬同和霉菌講再見

2021年開始就派 開錯燈 搬 成家,
3首歌就夠攞女金

顧家有用嗎
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

2021年開始就派 開錯燈 搬 成家,
3首歌就夠攞女金
qwerzx 發表於 2020-11-22 14:12

派幾多 人地個台唔播都係得個吉

派幾多 人地個台唔播都係得個吉
stephybest 發表於 2020-11-22 14:35

可以放棄903
下年目標應該係Viutv 女金/最女

我反而麻麻開錯燈  
覺得搬同成家好聽啲
616.1314 發表於 2020-11-22 11:51

同意 別人的家都幾好
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

可以放棄903
Garfield 發表於 2020-11-22 14:37

最大對手都係同公司姐

同意 別人的家都幾好
hehemamama 發表於 2020-11-22 14:47

其實全隻碟都幾好
嗚嗚 Gin 今年真係值得更好
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔係wor...呢個係早幾日11號推出隻碟
JasOh103 發表於 2020-11-22 12:45

呢隻無唱功 wor honey
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

呢隻無唱功 wor honey
616.1314 發表於 2020-11-22 15:10

你睇下我只係highlight啲乜
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

忘掉有過的家 小餐枱沙發雪櫃及兩份紅茶
溫馨的光境不過借出到期拿回嗎
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

冇曬poster了 冇得日日望住Gin Gin
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

GIN同Aga開緊線上live~唱咗新歌
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

HOTMAN 發表於 2020-11-22 20:18

比碌你囉

HOTMAN 發表於 2020-11-22 20:18

頭先想去買竟然無貨!煎煎好厲害
Serendipity 發表於 2020-11-21 20:26

今日去cd 貨倉仲有喎

可以放棄903
Garfield 發表於 2020-11-22 14:37

你睇美男子係viu咩成績先
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

你睇美男子係viu咩成績先
on07111 發表於 2020-11-22 22:00

幸福門成績好好wor

今日去cd 貨倉仲有喎
kayzzz 發表於 2020-11-22 21:48

邊間?有冇poster送呢?

上網買仲有冇poster?
好怕佢成日碟同poster分開寄

上網買仲有冇poster?
好怕佢成日碟同poster分開寄
hehehaha 發表於 2020-11-22 22:27

網站冇寫有得送,應該冇?

邊間?有冇poster送呢?
Serendipity 發表於 2020-11-22 22:21

ST MK 之前去睇都仲有

A++ 演繹。
I talk a lot of BS.

A++ 演繹。
angelicdestiny 發表於 2020-11-23 00:03

Gin冇喊到但好感動

A++ 演繹。
angelicdestiny 發表於 2020-11-23 00:03

嘩 呢個live真係冇得輸
技巧感情有齊 好癲
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

新歌首Live幾好

但大陸搞既show好唔掂,分鏡都怪怪。
另外唔知點解Jace走去做主持人

新歌首Live幾好

另外唔知點解Jace走去做主持人 ...
Garfield 發表於 2020-11-23 00:46

順便捧多個接班到時環球變天后宮

D衫個budget去晒Aga到,阿Gin條裙cheap到爆。

呢兩年好少聽到會覺得感動既廣東,呢張大碟係既其中一張。以為年頭既「敢」會成為美Gin今年既基調,真係冇諗過會出到一張咁高質既大碟,每首歌都好聽。其實歌曲演繹難度唔細,但係阿Gin唱得好好。

痴線好聽到
今年咁都輸比aga真係唔抵
yinjai 發表於 2020-11-20 01:53

唔單止輸比aga,佢今年係903食白果。唉,難得今年進步咁大,一個獎都拎唔到。

新歌首Live幾好

原來aga的國語好爛

回復 429# Garfield

Jace出道之前係環球音樂頻道做主持。
舞來舞去 不日內開始錄音。

好啱夜晚聽

D衫個budget去晒Aga到,阿Gin條裙cheap到爆。
angelicdestiny 發表於 2020-11-23 00:51

點cheap法?

點cheap法?
hehehaha 發表於 2020-11-23 06:49

第一條白針織唔知做乜,肉酸到,第二條裙簡單到得兩塊布,AGA果兩條明顯貴好多。

成隻碟唔洗飛住聽, 每首都高質入耳

成隻碟唔洗飛住聽, 每首都高質入耳
qwerzx 發表於 2020-11-23 08:24

而且演唱技巧係一直進步,聽返潛水果隻碟仲係唱歌機器咁,現在已經可以同美祖一樣人肉CD機,live好聽過錄音室。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

第一條白針織唔知做乜,肉酸到,第二條裙簡單到得兩塊布,AGA果兩條明顯貴好多。 ...
angelicdestiny 發表於 2020-11-23 07:44

你望落去貴唔等於靚架.
Aga條紅裙唔靚,個設計好累贅
兩位都係第2件好睇

RE: [Nov/20/2020] Dear Secret - Gin Lee (CD + DVD)

新歌首Live幾好

睇哂aga同GL個半鐘show,最好聽係一姐詠首隔離

睇哂aga同GL個半鐘show,最好聽係一姐詠首隔離
on07111 發表於 2020-11-23 12:39

首歌入屋度 吊打 兩個師姐今年所有歌
隔離 其實都啱 家 既主題
唔知間公司有冇覺得走漏眼應該俾煎唱

唔知間公司有冇覺得走漏眼應該俾 ...
kayzzz 發表於 2020-11-23 13:16

佢唱都未必hit

個人都係鍾意Live at the Moment
呢隻好side-track feel 聽完之後 淨係記得plug左果兩首
但聽落去好舒服

唔知間公司有冇覺得走漏眼應該俾 ...
kayzzz 發表於 2020-11-23 13:16

無論班底定風格都同隻碟格格不入
唔係hit就得架嘛,敢夠hit啦
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

無論班底定風格都同隻碟格格不入
唔係hit就得架嘛,敢夠hit啦
sampras625 發表於 2020-11-23 16:31

咁講美男子都唔啱風格噃

咁講美男子都唔啱風格噃
kayzzz 發表於 2020-11-23 16:38

佢意思應該係 美男子同dear secret其他歌有少少old school?
Jace首歌個beat用聲編得係比較似2020既歌

Donki最hit又入屋
想聽gin唱
DM多仔多到覆唔哂

Donki最hit又入屋
想聽gin唱
mosesming 發表於 2020-11-23 16:53

Donki唔啱theme
又唔係old school 既ballad

佢意思應該係 美男子同dear secret其他歌有少少old school?
Jace首歌個beat用聲編得係比較似2020既歌 ...
hehehaha 發表於 2020-11-23 16:51

exactly
如果隔離係俾Gin唱擺入Dear Secret,應該要重新編過,至少要編得大氣classy少少
同埋歌詞太2020,Jace定位比較contemp,俾Jace其實岩feel好多
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

exactly
如果隔離係俾Gin唱擺入Dear Secret,應該要重新編過,至少要編得大氣classy少少
同埋歌詞太2020 ...
sampras625 發表於 2020-11-23 17:01

所以隔離 比 Gin唱應該變左 美男子與香煙個arrangement
幸福門 比 Jace唱就要編到 講、隔離咁