返回列表 發帖
估第二版CD Tracklist會係:

01. Tonight
02. Two at a time
03. Everyday
04. Mad
05. See you next time ...
hehehaha 發表於 2020-9-20 22:35

好吸引喎 有三生一吻demo

唔係分唔清快中慢,係分唔清好難聽同超級難聽lol
teennum1 發表於 2020-9-19 15:57

如果係難聽唔明點解仲要分,不如唔好聽,Quit聽歌 BYEEEEEE

江海迦(AGA)於四年前推出的英文Demo作品《Wonderful U》受到不少網民關注,在世界各地有逾萬網紅cover此 ...
on07111 發表於 2020-9-19 18:41

aga咁紅,抵入第4次碟

aga咁紅,抵入第4次碟
sexykaren 發表於 2020-9-21 23:29

環球二家姐deserves it
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

環球二家姐deserves it
on07111 發表於 2020-9-22 08:33

大家姐陳慧嫻仲未出碟,二家姐今年出左碟拎女金deserve it

Mad 入咗碟幾好聽

https://www.facebook.com/2445868 ... VNdsefyU90b&d=n

今晚美珈會去MOOV Shop大賣部unbox新碟同唱live
MOOV Shop都有簽名版賣,同埋會抽30個同美珈視像對話

影得好靚╴有wall paper feel

啱啱先留意到原來所有歌名都係英文
一年冇聽佢都唔見有咩驚喜
明明舊年 Tonight 同 Everyday 都仲 ok
Mad 聽到3分鐘心諗點解仲未完
So Called Love Song 個 bridge 加速到好似病發咁
以前啲歌係一聽就記得,點解依家作曲+製作都跌咗watt咁多
同一隻碟到重覆旋律都得

空手而來個 demo 唱得好災難笑死我

影得好靚╴有wall paper feel
pickball 發表於 2020-9-23 13:51

唯美feel

啱啱先留意到原來所有歌名都係英文
一年冇聽佢都唔見有咩驚喜
明明舊年 Tonight 同 Everyday 都仲 ...
just11256 發表於 2020-9-24 22:52

空手而來demo以為搵左serrini代唱

英文碟來㗎?

空手而來demo以為搵左serrini代唱
PEACH 發表於 2020-9-25 00:21

即係好好聽?
聽下先~

美珈好國際

人又靚聲又正

呢呢個年代仲有 全新大碟& dvd真係大件夾抵食
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

So pretty

實物幾靚咁
硬皮書

實物幾靚咁
硬皮書
hehehaha 發表於 2020-9-26 20:43

完美示範咩叫金玉其外 敗絮其中
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

空手而來demo咁X難聽都入碟

希望聽日搶到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Lovestory2 唱成咁都夠膽拎出賣?唔係下嘛
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

咁靚聲的 diva
等 SACD 先買

等緊簽名版到 搶唔到線上見面會

佢得一首歌應該都好好賣

Lovestory2 唱成咁都夠膽拎出賣?唔係下嘛
HOTMAN 發表於 2020-9-27 14:10

真係好難聽...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好靚牙套藍色裙個look

空手而來demo咁X難聽都入碟
henhenhen 發表於 2020-9-27 01:22

新生代珍愛作才女嘅字典入面邊有「難聽」2個字

CLS > 劈馬路 >>>>>>>> 其他
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

個封面影得超級靚

佢得一首歌應該都好好賣
eggsteven 發表於 2020-9-28 09:50

one好好賣,有邊張唔好賣?

人好靚 歌好聽 正

除了Aga, 今年基本上得Gigi同KFC有出唱片 (and Sammi 隻 Live Concert CD)
恭喜定Aga得2020十大中文金曲最佳中文唱片獎 (女歌手) - So Called Love Songs

除了Aga, 今年基本上得Gigi同KFC有出唱片 (and Sammi 隻 Live Concert CD)
恭喜定Aga得2020十大中文金曲最 ...
boy4dudes 發表於 2020-10-1 23:17

睇怕都係比sammi

呢個時世,我諗唔會有第二版
有錢可能留比二品 Gin出碟

如果計蕭亮,Mi好大機會跑出~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

如果計蕭亮,Mi好大機會跑出~
l00540 發表於 2020-10-6 04:24

港台最佳中文唱片獎所謂準則包括其銷量、派台歌曲成績、製作及設計
其實係無標準可言, 2018年痴線到三張都係演唱會碟
HINSIDEOUT, 三二一GO LIVE, 生於 C AllStar (除左Miriam一二三,三二一(Live)有派台但係無上榜, 其他根本無派台歌)

次次都係想聽佢啲demo / another version
果陣咩long distance / superman Xtra Soft / 自由 / 戀愛為何物 demo 正到傻 (仲有Ginadoll果啲

今次啲remix 同acoustic version都一早出左啦....
淨番果首lovestory2 真係一路聽一路忍笑

呢個時世,我諗唔會有第二版
有錢可能留比二品 Gin出碟
lmml4 發表於 2020-10-5 18:34

可以出黑膠+新歌CD single etc.

港台最佳中文唱片獎所謂準則包括其銷量、派台歌曲成績、製作及設計等。
其實係無標準可言, 2018年痴線到三 ...
boy4dudes 發表於 2020-10-6 15:15

Rthk應該按類別頒:
最佳演唱會:Mi
原創中文唱碟:Aga
最高銷量:Mi
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

港台最佳中文唱片獎所謂準則包括其銷量、派台歌曲成績、製作及設計等。
其實係無標準可言, 2018年痴線到三 ...
boy4dudes 發表於 2020-10-6 15:15

aga拎最優女好d,銷量留俾sammi,scls十大

可能真係 KFC 呢
反正舊年都係 HANA
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

可能真係 KFC 呢
反正舊年都係 HANA
616.1314 發表於 2020-10-7 19:42
覺得都係between AGA同Sammi#FOLLOWMi世界巡迴演唱會, 反而男歌手競爭大d, 由上年十一月計起, 許廷鏗 拾, 陳柏宇 Anyone but JASON, 馮允謙 Detour, 林奕匡 Finding Charlie, 胡鴻鈞 妳幸福嗎?, 等等等...

Lovestory 2入碟唔係AGA嘅想法,而係監製等人

*2013寫落

原來love story 2 唱中文仲有幾句詞keep左係相識以後
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

*2013寫落
lmml4 發表於 2020-10-16 13:46

環球女歌手中,AGA 同Jace Chan都好有自己的一套看法

環球女歌手中,AGA 同Jace Chan都好有自己的一套看法
on07111 發表於 2020-10-24 21:40

暗踩煎煎
aga一向好獨特,可惜環球話每年只可派3首歌,條件係首首非冠即亞

暗踩煎煎
aga一向好獨特,可惜環球話每年只可派3首歌,條件係首首非冠即亞 ...
sexykaren 發表於 2020-10-25 19:22

煎煎都好有個性,年頭就派隻 敢 幫香港人打打氣,應該無乜邊位女歌手敢做

*2013寫落
lmml4 發表於 2020-10-16 13:46

aga可唔可以試下擘大個口講野 就咁講野都lur下lur下真係聽得幾辛苦
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

aga可唔可以試下擘大個口講野 就咁講野都lur下lur下真係聽得幾辛苦
hehemamama 發表於 2020-10-26 18:59

擘大個口講野唔ELEGANT GA

hehemamama 發表於 2020-10-26 18:59

要扮偽ABC嘛

Btw 阿迦個英文wiki真係話佢係born in the Philippines lol