返回列表 發帖

[Sep/28/2020] So Called Love Songs - AGA (CD + DVD)

歌手:AGA
唱片名稱:So Called Love Songs
唱片封面:

推出日期:2020/9/28
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD
01. Tonight
02. Two at a time
03. Everyday
04. Mad
05. See you next time   
06. So called love song
07. Mad remix (Ft. Ghost Style)
08. Lovestory 2 (空手而來 Demo)
09. See you next time (Acoustic version)
Bonus track
10. Wonderful U (Demo version)

DVD (MV)
01. Tonight
04. Mad   
06. Wonderful U (Demo version)

附加資料:
翹首兩年  AGA全創作大碟《So Called Love Songs》
浪漫主義唱作女歌手  用音樂寄語愛情 總能找到屬於你的Love Songs。繼2018年推出大碟《Luna》後,樂迷翹首以盼,AGA (江海迦) 今年終於再度推出全新大碟《So Called Love Songs》,延續AGA的全創作音樂生涯。今次大碟比以往再創下新紀錄,由去年《Tonight》至早前《See You Next Time》,每一首派台作品也奪下冠軍位置,認證了樂迷、電台、數碼平台及各界對AGA的支持和肯定。今次大碟《So Called Love Songs》收錄的作品,大多以時間點題,如《Tonight》、《Everyday》、《Two at a time》等,卻唱出了不同階段的愛情體驗,當中有浪漫的、有崩潰的、有包容的、有轟烈的、有需要放下的、更有不捨得的。
CD+DVD特別版:內附全新製作36頁寫真照片小冊子 / 歌詞。精美硬卡紙digipack封套,熨光效果封面相片壓印。

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Single collection again

Keep住一年三首新歌既速度

由去年《Tonight》至早前《See You Next Time》,每一首派台作品也奪下冠軍位置,認證了樂迷、電台、數碼平台及各界對AGA的支持和肯定。Colin功不可沒
我估錯這個世界得到教訓

Digital Album Cover靚d
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

封面令我諗起以前西遊記入面既蚌精

Digital Album Cover靚d
fifty1205 發表於 2020-9-18 17:49

我都覺
個post吸引啲
今次字體設計有啲Hea

So called love song 聽完一次冇咩感覺   同埋點解有入多次Wonderful U? 首歌係咪係大陸紅咗?
但都係一定會支持美ga

留名出新歌又第2版

so pretty

最喜歡都係 Tonight
So Called Love Song 唔太好聽
空手而來 Demo 高音好刺耳, 監製係唔係耳聾

好耐都冇歌手出碟係有 MV DVD跟
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

貴婦cover都唔錯但歌就可以多返兩首既

最喜歡都係 Tonight
So Called Love Song 唔太好聽
空手而來 Demo 高音好刺耳, 監製係唔係耳聾  ...
boy4dudes 發表於 2020-9-18 18:39

相識以後 2014年

你搵初出道果把聲黎講,咁無野好講

內附全新製作36頁寫真照片小冊子 / 歌詞

等睇到時數埋10張相都冇

原來wonderful U 未落碟噶
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

b01091018 發表於 2020-9-18 08:28 PM

ginadoll第二版出咗
宜家再出系大陸紅咗先攞嚟賣新碟OK?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

相識以後 2014年
你搵初出道果把聲黎講,咁無野好講
lmml4 發表於 2020-9-18 19:07

初出道唱得差可以理解, 但係咁刺耳既舊demo係唔應該用黎做數入十首"新"歌大碟呃fans錢, 其他九首歌唱得幾好, 首舊demo成為污點, 如果死都要入碟應該等第二版入bonus demo CD.
我一直有買佢D碟, 會等第二版, 應該會+新歌+more demo songs

ginadoll第二版出咗
宜家再出系大陸紅咗先攞嚟賣新碟OK?
Qmen 發表於 2020-9-18 20:35

真心唔ok
10首歌得兩首未公佈,仲要炒冷飯
大碟個名唔係咁呃返黎
想聽點解唔買舊碟

Wonderful U

抖音hit左

初出道唱得差可以理解, 但係咁刺耳既舊demo係唔應該用黎做數入十首"新"歌大碟呃fans錢, 其他九首歌唱得幾 ...
boy4dudes 發表於 2020-9-18 20:44

好簡單,除非佢重製隻demo
but,後面段野好同意,咁嘅市道有機會出碟算執到,實在唔應該交咁嘅行貸出黎

*

全部派台歌唔係冠就亞...
睇埋最新呢首可唔可以keep到

b01091018 發表於 2020-9-18 20:28

第一次落:Ginadoll Digital 第一版
第二次落:Ginadoll 第二版
第三次落:Ginadoll Concert Live
今次已經係第四次落.... 我唔知球記想點
肥婆馬上收皮

覺得第二版會有埋今晚個Live !

好似水母. Digital 真係靚N倍

依家人地出大碟起碼都有兩首新歌,AGA得一首仲要吹到隻碟好值得人買咁,不過個styling真係幾靚。
I talk a lot of BS.

會唔會太靚
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

第一次落:Ginadoll Digital 第一版
第二次落:Ginadoll 第二版
第三次落:Ginadoll Concert Live
今次已 ...
fifty1205 發表於 2020-9-18 21:17

可能見今次有新拍既MV,
所以順便落埋CD做bonus track

今次個cover幾靚,
用黎做concert poster咪幾好

我覺得佢唔單止隻隻歌聽落黎差唔多,連歌名都差唔多,完全分唔清邊首打邊首

我覺得佢唔單止隻隻歌聽落黎差唔多,連歌名都差唔多,完全分唔清邊首打邊首 ...
teennum1 發表於 2020-9-19 05:12

咁你隻耳仔真係好有問題 快歌慢歌中板歌都唔識分
肥婆馬上收皮

好煩 又Wonderful U
寧願要Retro medley好過

Cover幾靚
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

要換頭像喇
理性與任性之間 落淚又大笑之間
結局最後縱使終於輸給時間

好煩 又Wonderful U
寧願要Retro medley好過
jasonng 發表於 2020-9-19 11:21

係lor 點解retro唔出實體碟

UShop有美珈簽名Greeting Cards版賣, $180

https://ushop.umwebzine.com/3512238c.html

女歌手, 仲出到大碟, COVER 又靚 非 AGA 莫屬

咁你隻耳仔真係好有問題 快歌慢歌中板歌都唔識分
fifty1205 發表於 2020-9-19 10:15

唔係分唔清快中慢,係分唔清好難聽同超級難聽lol

AGA好靚全部英文歌名好治癒

希望第二版收錄《一個靈魂的獨白》、《戀愛為何物》studio version

So called love song 聽完一次冇咩感覺   同埋點解有入多次Wonderful U? 首歌係咪係大陸紅咗?
但都係一定會 ...
wilson0091 發表於 2020-9-18 17:57

紅到今年補拍MV就知啦

江海迦(AGA)於四年前推出的英文Demo作品《Wonderful U》受到不少網民關注,在世界各地有逾萬網紅cover此歌,網上累積點擊率達一億,單在抖音平台總播放量已超過一千萬次,成績超好,為此,現重新推出《Wonderful U》並特地為這首作品拍攝全新MV,以回饋樂迷的支持。

好姊妹堅李 bma umg咁多mv加埋有無二千萬幸福門有無十個cover?
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

放 Wonderful U 極無誠意, 其實求其整首純音樂或者另一首 Demo 咪算 lor
有無人睇個 youtube live 睇到頭暈?

SCLS好HSM feel!
I talk a lot of BS.

至尊唱片大獎 !
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

睇唔明個排序
但私心想Two at a time擺頭Tonight擺尾

會唔會太靚
帥小寶` 發表於 2020-9-18 23:42

唔會,系真心地太靚

希望第二版收錄 Wonderful U (edm remix)

希望第二版收錄 Wonderful U (edm remix)
hehehaha 發表於 2020-9-20 22:27

官方?

hehehaha 發表於 2020-9-20 22:27

我要DJ King remix

估第二版CD Tracklist會係:

01. Tonight
04. Mad
06. So called love song
07. Mad remix (Ft. Ghost Style)
08. So called love song (demo)
09. See you next time (Acoustic version)
10. 新歌
11. Mad (demo)
12. Tonight (demo)
13. wonderful U (demo remix)
14. wonderful U (edm remix)
15. 三生一吻 (demo)

乜原來wonderful U 突然紅左咩?
我好鍾意呢首歌
不過一首demo第4次落碟真係說不過去