返回列表 發帖

[結果]CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選

日期: 2020年7月19日 (星期日)
時間: 21:00
主持: Mic2001

候選歌曲名單: (合共33首)
AGA - Mad
Dear Jane - 銀河修理員
ERROR - 我們很帥
FIESTER - 秋去冬來
iii - 若有若無
Kolor - 進退
per se - 無窮
Retroll Hip Hop - 山下見
Robynn & Kendy - 紅白
RubberBand - First Date
Serrini - 網絡安全隱患
SoulJase - 阿愁
The Hertz - 拆穿
ToNick - 衰喺個掣度
White Dimension - 黑夢
Zpecial - 我的片單
王菀之 - 碧玉
王嘉儀 - 月光族
岑寧兒 - 困局
李拾壹 - 一起一個人
李拾壹 - 在尋找什麼?
林家謙 - 一人之境
柳應廷 - 水刑物語
莫文蔚 - 呼吸有害
許廷鏗 - 無力感
陳凱詠 - 天生二品
陳蕾 - 娑婆
馮允謙 - 開始倒數
衛蘭 - 低半度
鄧小巧 - 與人同行
鄧麗欣 - 金都
黎曉陽 - 黑鏡
薛凱琪 - 南昌街王子

恭喜恭喜

估唔到咁少人投Error先中一首
我估錯這個世界得到教訓

中咗第一同第三
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

I am not very surprised that I only got 1 in (Dear Jane) as the competition was really strong this round. I am surprised that the next one that was the closest was Alfred and not SoulJase. Each time I listen to 阿愁 I love it more. Too bad.

(I also voted for Janice and Michael, fyi.)

5首中2首
希望subyub有日可以出人頭地

5首中3首
Jace 22票算唔錯了
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

投咗
11. Serrini - 網絡安全隱患
15. White Dimension - 黑夢
21. 李拾壹 - 在尋找什麼?
26. 陳凱詠 - 天 ...
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 22:25

我們很帥
網絡安全隱患
黑夢
我的片單

我四首中一首咋 不過幫到樹都算係咁

水刑物語上季25票今季24票
多謝各位支持
利申 今季冇投呢首 如果投埋就同上季一樣票數 lol
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

小巧爭少少

b01091018 發表於 2020-7-19 22:23

大跌眼鏡

恭喜mami 恭喜謙B

原來下季無得投片單
on07111 發表於 2020-7-19 22:23

寄望Zpecial快啲繼續出好歌得到全港九新界認同啦惟有

投咗
11. Serrini - 網絡安全隱患
15. White Dimension - 黑夢
21. 李拾壹 - 在尋找什麼?
26. 陳凱詠 - 天生二品
31. 鄧麗欣 - 金都

繼續中一首

完全唔記得左入嚟睇
中左謙B同R&K
Anyway congrats Mami

多謝其餘24位投畀片單嘅會員支持zpecial做好音樂
學早天后話齋 希望一季季進步 下季第6位 到6季後就就第一 ...
kenneth 發表於 2020-7-19 21:53

原來下季無得投片單
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

原來CM咁多人鐘意一起一個人
SugarFree 發表於 2020-7-19 10:12
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

恭喜mami!

多謝其餘24位投畀片單嘅會員支持zpecial做好音樂
學早天后話齋 希望一季季進步 下季第6位 到6季後就就第一位

天后位係第11
josey 發表於 2020-7-19 21:45

牙詠有22票好叻呀

片單爭一倍票數先第一

服輸啦

巧成日天后位既
帥小寶` 發表於 2020-7-19 21:43

天后位係第11

2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選
票數總結

有效票數:116票
無效票數:1票(包括沒有按格式隱藏投票及重 ...
ed8671ed 發表於 2020-7-19 21:40

估到無力感會第8位,但估唔到與人同行咁接近,似終cm反應唔算好
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

成日天后位既
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

金都無緣五強......

2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選
票數總結

有效票數:116票
無效票數:1票(包括沒有按格式隱藏投票及重覆投票等原因)

#Singer - SongVote
1Serrini - 網絡安全隱患48
2林家謙 - 一人之境46
3莫文蔚 - 呼吸有害43
4Dear Jane - 銀河修理員30
5Robynn & Kendy - 紅白28
6鄧小巧 - 與人同行26
7Zpecial - 我的片單25
7許廷鏗 - 無力感25
9柳應廷 - 水刑物語24
10鄧麗欣 - 金都23
11陳凱詠 - 天生二品22
12per se - 無窮20
13薛凱琪 - 南昌街王子17
14岑寧兒 - 困局15
15SoulJase - 阿愁14
15李拾壹 - 在尋找什麼?14
15黎曉陽 - 黑鏡14
18White Dimension - 黑夢11
18王菀之 - 碧玉11
18馮允謙 - 開始倒數11
21AGA - Mad10
21ERROR - 我們很帥10
23Retroll Hip Hop - 山下見9
23衛蘭 - 低半度9
25iii - 若有若無8
25Kolor - 進退8
25陳蕾 - 娑婆8
28RubberBand - First Date6
28王嘉儀 - 月光族6
30The Hertz - 拆穿5
31ToNick - 衰喺個掣度4
32FIESTER - 秋去冬來3
33李拾壹 - 一起一個人2

造型又古怪... 唱歌又難聽
咁都做到歌手
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:34

下...聽佢以前唱歌d喘氣聲好正wor

咁都做到歌手
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:34

唱到好似氣管敏感咁

諗住下季先投Serrini
點知今季已經入咗仲要第一
cymusic 發表於 2020-7-19 21:32

下季應該係另一首啦

呢條女咩事??
WZA111 發表於 2020-7-19 21:29

咁都做到歌手

第一位 敢!
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:22

呢首又無上過共和嘅 第一誇咗少少
Btw 片單不幸落敗
同埋 我以為金都會入到圍

萬分感謝Mic2001自薦公佈今季結果
希望之後嘅季選繼續見到有新面孔同我哋揭曉啦 (可以PM me)

投票數據稍後公佈

最後分享吓延伸聆聽部份
最佳損友 - 陳奕迅
亂世情侶 - 古巨基
百毒不侵 - RubberBand
快樂老實人 - 盧冠廷
Negative - 許廷鏗
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

家謙ho ball
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

諗住下季先投Serrini
點知今季已經入咗仲要第一
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

期待公佈票數
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第一位
網絡安全隱患 – Serrini
曲 Serrini, Yeung Tung ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:26

我冇投到呢首
係咪一定要投 或許呢度唔容許我咁做
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

最大遺珠 天生二品!

已改thanks!

好好呀!! Very good show!!

吓 邊位?
冇人識佢
bagfgfcde 發表於 2020-7-19 21:26

呢條女咩事??

仍然期待曙光 等一個有勇氣的碰撞
期待對 期待錯 定期待有人道破 今天不想講

我只是有一個卑微的願望,未來的我們,能夠活在沒有恐懼的世界。
CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選
完滿結束

評分人數

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第一位

竟然只係差兩票?
咁多謝我神之手無將樹嗰票投畀林
唔係就平手

原來Serrini只係贏兩票

如果家謙拎多兩票就完美

一闕門
=/=
一闋歌
kenneth 發表於 2020-7-19 21:25

已改thanks!

SLAY!!!!

吓 邊位?
冇人識佢

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第二位
一人之境 - 林家謙
作曲:林家謙
填詞:林家謙
編 ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:20
5隻總算投啱1隻
估唔到CM咁多人投,明明好多人插佢
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

曲 Serrini, Yeung Tung
詞 Serrini
編 Yeung Tung
監 Serrini, Yeung Tung
票數:48

在這人人自危的時代,
感激Serrini以這首輕快的pop song令我們感到很安全。

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第二位
一人之境 - 林家謙
作曲:林家謙
填詞:林家謙
編 ...
Mic2001 發表於 2020-7-19 21:20

=/=