返回列表 發帖
講真
提名好保守
思考緊江湖唔入少年入 同 梁靜茹會唔會拎埋
(但實情我手上只得隻乃文,私推係失物之城)
其他要認真聽再講
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

首先聽左Part年度歌
真係搵個局外人都知咩叫major7囉
係咁7777777

拋多樣野俾大家想下
其實陳鎮川選女歌手選得好佢個人風格既正路
當大家知道佢係妹經紀人
佢一定會選把聲穿透力強既人
喺呢個角度諗 #即係所謂唱功深度下
你會明白乃文中如萱中紫棋中而楊丞琳唔中
呢個氛圍,未聽晒,最弱既係魚
但係今年#療癒 風之下……
#純粹個人觀感

剛剛聽左王若琳翻唱既漫步人生路同忘記他, 編曲係幾正, 不過唱就
boy4dudes 發表於 2020-7-19 23:08

之前聽過呢度既人講, 自己聽左一次~ OK, 所言非虛......

早晨各位
而家先做功課…

女歌手想許哲珮
但估娃娃自己中自己

Yoyo係評審
安溥同老公一齊行紅地毯
小伙子. 發表於 2020-10-3 18:31

我只認到呂士軒~
Joanna 條裙好誇~
開波~

Opening 超精彩
今晚最期待嘅演出一開始出左
驚後面有啲悶
但見到有電哥,精神就來了  ...
星勤 發表於 2020-10-3 19:09

個人留力睇梁靜茹 X 娃娃
Opening 真係有打動既

今年嘅入圍影片好正
有新意亦有意義
星勤 發表於 2020-10-3 19:24

開始諗緊年度歌曲獎既時候會唔會見到句語錄 會.....

Cm評審團搞咩今年咁燈
timc524 發表於 2020-10-3 20:12

最後大獎先保守@@"

持修係張惠妹簽返黎嘅 唔知陳鎮川揀新人嘅時候有冇避嫌 ...
小伙子. 發表於 2020-10-3 20:17技

之後話新人唔識唔投票~
咩邏輯@@"

希望真真同堡堡有獎
別無他求了
bagfgfcde 發表於 2020-10-3 20:24

如果每年只有一個Quota中
#唯一支持失物之城
#黃明志可以等下年
高爾宣同9m88堅正 做咩會比件咩石修攞咗
samxdxd 發表於 2020-10-3 20:29

持修真係比9m 同 OSN 流行度爭咁D
但盲聽左佢首現場我會有興趣~
另外首 紅 都幾有Feel
#今年真係冇做功課 見諒~

余佩真!余佩真!
杜振熙!杜振熙!
bagfgfcde 發表於 2020-10-3 20:47

蛋堡好野黎~(台語同演奏都未去到~)

頑童 x 張震嶽!!!
星勤 發表於 2020-10-3 21:42

Rap x 911 x Gospel ~
感動~

余佩真!余佩真!
杜振熙!杜振熙!
bagfgfcde 發表於 2020-10-3 20:47

Congrats!!

恭喜 Thank You
實至名歸!
bagfgfcde 發表於 2020-10-3 22:02

呢首都係單曲創作人都ok wor

下~
真係呆喎~

梁靜茹嘅 live 點解有 d 嚇人嘅感覺
把聲 man 左嘅…?
星勤 發表於 2020-10-3 22:33

同埋身型走晒樣~

今晚最難聽嘅表演竟然出自梁靜茹…
星勤 發表於 2020-10-3 22:38

ruin左首原本要醫院歌既崇拜~

最高個音已經唔係尷尬咁小事… 直頭放棄治療式崩潰
星勤 發表於 2020-10-3 22:42

如果唱慢冷不如推俾其他artist好過囉

但waa唱阿漿d歌好怪
kayzzz 發表於 2020-10-3 23:16

珊妮老師都怪~

青峰!!!!!實至名歸,太空人真係勁高質

下一個睇好嘅係周興哲,希望佢5年內可以上到金曲獎舞台 ...
samxdxd 發表於 2020-10-3 23:40

好明顯.......

好彩幾個大獎 歌王歌后年歌專輯製作人都頒得好
希望阿爆同sandee拎埋年專同國專 ...
-Prince- 發表於 2020-10-3 23:50

Joanna 拎個中既~阿爆拎大既好正常~

下年再見啦~