返回列表 發帖
歌后網上有人吹到楊丞琳同fish 之爭 ...
Waa 今年應該無懸念封后啦。
估G.E.M, Waa, sandee 應該穩入

金曲獎對某 d 名字特別喜歡嘛,尤其梁靜茹係出名陪跑專員
響女歌手分唔到提名時,有機會響其他位補償,等 ...
星勤 發表於 2020-7-14 13:59

但佢歷年好似都係主要得歌后有入圍?
專輯獎好似入過一次,其他都冇咩。

其實佢都好耐無入圍過 已經超過十年
對上三張專輯都無份爭歌后 早已成為棄將 ...
fifty1205 發表於 2020-7-14 14:37

好怕A-Lin 步佢後塵

梁靜茹咁都入到女歌手...
fifty1205 發表於 2020-7-15 13:36

仲唔係要做彭佳慧2.0

應該係G.E.M 入圍最多既一年?

估唔到入哂專輯 歌后 歌曲
fifty1205 發表於 2020-7-15 13:41

最驚佢劫走左Waa 個歌后

希望唔好咁震撼
如果今年娃娃攞唔到應該會爆喊
佢頭先12點零出post話緊沾就知佢幾恨個奬 ...
阻住 發表於 2020-7-15 13:42

今年都應該係waa 最接近啦 但驚G.E.M 同Fish一個係黑馬,一個係彭佳慧2.0

呢個真係百思不解 成隻碟都罐頭K歌
張韶涵比佢更加值得入圍
fifty1205 發表於 2020-7-15 14:44

估張韶涵係歌后入圍遺珠

在國語男歌手入圍名單方面,其中大陸歌手裘德最為神祕,就連透過搜尋網站也尋無,就連微博粉絲也不到7000人 ...
fifty1205 發表於 2020-7-15 16:54

今年又睇返唱功咩料
張韶涵係咪冇報名?

突然覺得,如果答案之書同容祖兒放係今年,應該有得入圍。

好火
小伙子. 發表於 2020-7-19 01:25

又嚟 ...
29 屆個陣《未單身》輸左俾《身後》佢已經鬧過一次。

其實梁靜茹不嬲d live 都唔係穩 ...

王菲5次入圍最後一次先拎到。
梁靜茹等多幾次應該會拎到既。
我等我在 發表於 2020-10-4 18:27

我覺得除非梁靜茹係唱法上有好大突破,好似彭佳慧咁,如果唔係真心唔易突圍。
近幾屆除左林憶蓮同彭佳慧真係因為唱功出神入化封后之外,Waa, Lala, 艾怡良全部都係唱作型。
梁靜茹既唱功又未去到呢個級數 ... 唱作又唔係佢拿手

從來歌后得獎人都唔係只唱得就贏到,入圍就可以
所以同樣地,家家入圍都難贏
歌后得獎者都係要將自己好 dee ...
星勤 發表於 2020-10-5 11:38

所以有幾個好唱得既都只係得入圍份。
有一堆直頭連圍都冇得入 ....

同意金曲獎有偏好既,尤其一啲紅、而且又俾到人一種「做好歌」感覺既歌手
逐個逐個講,用翻金曲獎評國語 ...
bagfgfcde 發表於 2020-10-7 09:23

感覺梁靜茹一日未拎到,A-Lin 都唔使旨意 ...

你低估左楊丞琳,佢有一張偶像派的面孔,其實同王心凌一樣,因為唱d可愛風歌令人誤解佢哋係偶像派。 ...
teennum1 發表於 2020-10-8 00:51

就算睇唱功
容祖兒出到去真心算係咩