返回列表 發帖

2020年每周揀首歌回顧*

26. 一百萬個可能 /

下半年
27. 愛債幾時還 / 28. 講清楚 / 29. FADED /

“Where are you now?

Another dream

The monster's running wild inside of me

I'm faded”

想得太多,失去了知覺,彷彿已做錯。今個星期,嗯......話不多講,即刻去榜。

2020年每周首選回顧*
26. 到世界塌下 /

下半年(開榜)
27. 一瞬 / 28. 網絡安全隱患(19841125) / 29. NEGATIVE /

. PINGPUNG潮爆榜 .

(13-7-2020/第003期/WEEK29)

冠/
冠/ /NEGATIVE    許廷鏗

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
亞/
亞/ /SEE YOU NEXT  AGA
亞/ /TIME
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
季/ 
季/ /雙月亮     RELIC

殿/ 
殿/ /越活越惹禍   SERRINI

五/ 
五/ /覺醒誌     REVERY

六/ 
六/ /留住我吧    太極樂隊
六/ (Rainbow version)
七/ 
七/ /每一秒等待   陳穎欣

八/ 
八/ /休憩時間    GRAPHICKER

九/ 
九/ /四人之境    林家謙 x
九  /四人之境KENNY x BONNIE x MAGGIE
十/ 
十/ /囚鳥      蔣嘉瑩

本周歌曲候選名單

蔣嘉瑩 - 囚鳥
Slept Kid - 4UFU [潮爆榜獨家候選]
何衍隆 - 不要害怕
黎明 [讀白: 神秘女聲] - 顧家(餐廳版)
Slept Kid - 花之灰 [潮爆榜獨家候選]
何雁詩 - 絕望時請點播
Serrini - 越活越惹禍
鄧紫棋 / 周興哲 - 別勉強
許廷鏗 - Negative
陳穎欣 - 每一秒等待
莊堯熙(暗網仔) - Mojito(激情濕身版) [潮爆榜獨家候選]
HKSinger - Mojito(粵語改編版) [潮爆榜獨家候選]
彭家麗 - 情人的眼淚
Revery - 覺醒誌
沈殷怡 - 好想跟你平凡地老去
AGA - See You Next Time
林家謙 TERENCE x KENNY x BONNIE x MAGGIE - 四人之境 [潮爆榜獨家候選]
任賢齊 - 想你啦 [潮爆榜獨家候選]
太極樂隊 - 留住我吧(Rainbow version)
高登音樂台BAND - BITCH [潮爆榜獨家候選]
李克勤 - 格林童話
麥浚龍 / 謝安琪 - 合唱歌
BYEJACK feat. KK - 告別 [潮爆榜獨家候選]
何家銘 - 我為誰快樂
Relic - 雙月亮 [潮爆榜獨家候選]
謝高晉 - 仲夏日記
Twisted Cycle - 火與冰 [潮爆榜獨家候選]
符家浚 - 一個毒男的自白
劉卓軒 - Mojito 之 真Havana美女版 [潮爆榜獨家候選]
薛凱琪 feat. 關智斌 - 南昌街王子(合唱版)
Edward.C 陳浩 - 名為愛的日常備忘
Wool Off x FuzkFu - 你的秘密 [潮爆榜獨家候選]
李靖筠 - 一千零一頁
朱紫嬈 - 花 · 醉
Graphicker - 休憩時間
法印 - 黑仔王 [潮爆榜獨家候選]
吳嘉熙 / 余香凝 - 天地分裂
波仔BORIS - 参點幾 [潮爆榜獨家候選]
方皓玟 - All We Have Is Now
曰•央 - 誓言 [潮爆榜獨家候選]

十首最爆最潮好音樂選擇

樹立每星期港樂全新指標

©Second half of 2020 LOVEHATEPINGPUNGAllRightsReserved

★2020年每週冠軍歌★
Wk01 - 10:我們的基因/人話/年末感恩/如果我們的語言是威士忌/漫長/Bounce Back/ ...
PangChiYeung 發表於 2020-7-12 00:03

今期冠軍真係好高水平啊!!!

2001 Cantopop Journey
Week 29(12-7-2020 to 18-7-2020)
2020年冠軍歌
Week 1-13:風雨花/我們不碎/望/尋找 ...
Mic2001 發表於 2020-7-12 00:47

好似得你有上hocc新歌

Billboard Top 20 Week 28
RK LW AP SONGS    SINGERS        REMARKS
01 06 19 一瞬      逆流        
02 08  ...
RVHOCPC 發表於 2020-7-13 17:01

兩種人期待嘅王子被你打入噴榜

RE: 非共和榜榜單及預告帖 (2020 WEEK 29)

以為呢度得我鐘意一瞬
SugarFree 發表於 2020-7-14 13:03

我開榜嗰week冠咗

sor冇睇晒全部榜,以後會多留意你個榜
SugarFree 發表於 2020-7-14 15:48

唔使sor 想講聲我都好支持啫

Billboard Top 20 Week 28
RK LW AP SONGS    SINGERS        REMARKS
01 06 19 一瞬      逆流        
02 08  ...
RVHOCPC 發表於 2020-7-13 17:01

美芬bb又有新歌挑戰你噴榜啦喂

多謝榜主識欣賞波仔
mrshadowll 發表於 2020-7-17 08:49

其實許生先係冠軍吖 請大家支持negative

SugarFree Weekly Music Chart 2020
SugarFree 發表於 2020-7-18 22:13

兩首女女合唱上榜
兼且同我一樣畀冠negative
掂呀!!!

恭喜PINGPUNG潮爆榜冠咗一首年度之歌  
幻愛低位上過Gladys咁多  
雙週冠巧厲害 {:1_115: ...
cymusic 發表於 2020-7-19 14:10

我都恭喜許生做出咁好嘅音樂作品

估唔到留住我吧同四人之境都上到榜
希望榜主們預告下周 J. Arie 強勢上榜 !
恭喜 Ophelia 入圍金 ...
chanchan0909 發表於 2020-7-21 12:47

謙有佢應得嘅位置啦
留住我吧有得上榜好正常啫
快樂老實人之前都亞咗啦

留住我吧我覺得新版編曲無咩特別
chanchan0909 發表於 2020-7-21 14:00

所以咪得第6囉
情懷嘛
我每一首歌不論重唱定點只要未上過榜
都係獨立考慮
好公道