返回列表 發帖

《幻愛》平均每場人次只有15位 劉俊謙自認拖累票房

由劉俊謙和蔡思韵(Cecilia)主演電影《幻愛》,今日(4/7)於油麻地舉行電影小說發布會。劉俊謙接受《香港01》訪問時透露,電影不計優先場次,首日票房僅得15萬:「有人計過每場觀看人數只有15人,不過又唔太過肯定,不過自己都好想藉住呢個機會,呼籲大家如果真係好鍾意香港電影嘅話就入場支持,我好有誠意推薦呢部電影畀大家。(人氣唔夠影響票房?)其實都一定關事,因為我哋兩個都係新演員,對大家嚟講,唔係好普及。」而女友Cecilia就話:「呢部電影賣點唔係我哋演員,如果唔係就唔會用我哋做演員啦!而我覺得呢套電影主要係講香港小人物嘅情懷。」

感想:謙謙好慘,快啲入場拯救唔開心同唔夠紅的謙謙
01唔post link了
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好想聽謙謙唱呢首歌
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

有冇人諗過
其實唔係個個男人都carry到朱古力身材?!

我今日晏晝睇好FULL 喎

睇左劉謙ig寫嘅嘢
加油

佢副body真係正 又man
心心眼
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

真·男神,香港最後一個J-able男演員!希望大家入場G持!
舞來舞去 不日內開始錄音。

支持謙b

戲裡面脱得唔夠多 所以冇人入場睇 sad
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

女友?劇入邊定係真女友
我估錯這個世界得到教訓

金都票房仲多過佢
再將我相信的如煙火般綻放

女友?劇入邊定係真女友
mrshadowll 發表於 2020-7-5 11:30

都係
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

幻愛 Beyond The Dream
2小時  ·
《幻愛》周六票房奪冠
十分感激觀眾支持,千言萬語在心中
原來奇蹟真的可以被等待,奇蹟真的可以被創造!
感謝各位!
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

支持謙B
希望謙B快啲入黎屯門謝票
DM多仔多到覆唔哂

金都票房仲多過佢
kaman921 發表於 2020-7-5 11:53

金都早啲上映,票房多啲都正常既…定係講緊單日票房
但金都都唔係好得去邊,
依家都係400萬票房,
叔叔好似仲慘淡,200萬定多啲?…

支持董折浦銘心電影版 幻愛

支持董折浦銘心電影版 幻愛
hehehaha 發表於 2020-7-5 13:35

可能Kay Kay早知就拍呢套 有得同謙謙做對手

可能Kay Kay早知就拍呢套 有得同謙謙做對手
HOTMAN 發表於 2020-7-5 14:03

支持the album開個新角色俾謙謙同kay kay做對手戲
DM多仔多到覆唔哂

三部戲 第一個星期六 嘅票房:

金都           38.7萬  (271場)
死因無可疑   58.8萬  (256場)
幻愛           73.9萬  (222場)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

諗住星期一放工去睇
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

以下開放為劇情討論區:

呢套係高登先三寶唯一我唔洗睇睇下開電話睇時間既戲

平均啫.. 可能大部份都係星期六日睇
我都唔鐘意揀假期睇
平日睇勁少人 舒服好多

新人唔代表做得差,睇返劉俊謙同蔡思韵嘅往積,係做得甚至比一啲資深演員更好嘅,所以
記住入場支持!
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

回復 16# stephybest

十大香港電影累積票房(截至6月30日)

《乜代宗師》 29,456,956元
《家有囍事2020》 11,913,854元
《我的筍盤男友》 6,316,016元
《肥龍過江》(2020) 5,644,592元
《金都》 4,024,072元(上映中)
《死因無可疑》 3,574,197元(上映中)
《叔·叔》 3,191,634元(上映中)
《墮落花》 737,765元
《BABY復仇記》 501,180元
《致富者聯盟》 194,818元(上映中)

其實而家個期幾好 戲院恢復80%可入座率,西片合拍片因為美國中國戲院未開暫時唔會上映。希望本地製作上多D啦。金都累積票房已經去到440萬,死因無可疑530萬,幻愛150萬(til Sat)

《致富者聯盟》 194,818元(上映中)
黃家正 發表於 2020-7-5 22:46

財神在心 一生好運 日日有福蔭 !
week13

財神在心 一生好運 日日有福蔭 !
b01091018 發表於 2020-7-6 00:17

呢套乜嘢戲嚟?未聽過

今晚睇咗幻愛,套戲好睇又有謙謙謝票,最衰合照要戴口罩啦,見唔到佢靚仔樣。
希望大家支持吓呢部戲!金都同叔叔都仲有上㗎大家都唔好錯過。

尋日收90萬,仲多過禮拜六

呢套乜嘢戲嚟?未聽過

今晚睇咗幻愛,套戲好睇又有謙謙謝票,最衰合照要戴口罩啦,見唔到佢靚仔樣 ...
Serendipity 發表於 2020-7-6 02:18

李居明

利申 聽881多過903
week13

中國未開返, 國產的同外國的大片都唔會上
連卡通都少左好多
的人要拍拖睇戲,變左只有幾套選,
只要無新戲上, 呢套上得耐的
香港人跟明星睇戲多, 唔係林嘉欣就金都,兩套都睇哂之後自然會睇呢套

睇完
變成謙粉
DM多仔多到覆唔哂

簽名被屏蔽

大家覺得 陳家樂 VS 劉俊謙 邊個正D?

樣 - 樂
年齡 - 謙
身型 - 謙
演技 - 差唔多?
魅力 - 謙

整體其實 ...
Hanson 發表於 2020-7-6 17:49

睇下衛詩雅點睇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

李居明

利申 聽881多過903
b01091018 發表於 2020-7-6 11:52

哦,「洛杉磯電影節」拎大奬嗰套?lol 估唔到都有六位數票房

樣 - 樂
年齡 - 謙
身型 - 謙
演技 - 謙
歌喉 - 樂

整體其實 ...

好難揀 各有各長處

樣 - 樂
年齡 - 謙
身型 - 謙
演技 - 差唔多?
魅力 - 謙

整體其實 ...

可以加埋林家謙比較

可以加埋林家謙比較
on07111 發表於 2020-7-6 19:51

林家謙 VS 劉俊謙

嬌小程度:林家謙 勝
路人鄰家程度:林家謙 勝
牙齒大小:林家謙 勝
唱功:劉俊謙 勝

恭喜家謙大勝三比一!

可以加埋林家謙比較
on07111 發表於 2020-7-6 19:51

攞件垃圾同兩位男神比 笑死人咩

決定嚟緊一年做俊謙打手
放棄明荃
DM多仔多到覆唔哂

睇完 冇咩料到 同一念無明差太遠

唯一要講就係謙 b 好 j 過牙韵十幾廿倍
week13

林家謙 VS 劉俊謙

嬌小程度:林家謙 勝
路人鄰家程度:林家謙 勝
牙齒大小:林家謙 勝
唱功:劉 ...
bagfgfcde 發表於 2020-7-6 20:05

鄰家親民偶像派謙
咁比好似楊中嬅vs Sammi/Kelly咁

樣 - 樂
年齡 - 謙
身型 - 謙
演技 - 差唔多?
魅力 - 謙

整體其實 ...

睇完幻愛, 演技方面謙屌打樂啦
樂個樣越黎越膠, 同埋個人比以前假左, 冇以前咁PURE TRUE

樣 - 樂
年齡 - 謙
身型 - 謙
演技 - 差唔多?
魅力 - 謙

整體其實 ...

陳家樂?唔係啩,演技都及唔上劉俊謙啦,氣質都比不上

有返呢啲討論先似係cm架嘛

睇完
變成謙粉
mosesming 發表於 2020-7-6 12:35

有冇變成鮑粉?

有冇變成鮑粉?
HOTMAN 發表於 2020-7-7 00:29

想謙B同鮑姐一齊
DM多仔多到覆唔哂

想謙B同鮑姐一齊
mosesming 發表於 2020-7-7 00:34

#我不介意 #你呢
week13

想謙B同鮑姐一齊
mosesming 發表於 2020-7-7 00:34

我一路睇都以為個結局係咁

原來謙b年紀都幾大