返回列表 發帖

[Jun/16/2020] 愛情無價 - 吳若希 (CD)

歌手:吳若希
唱片名稱:愛情無價
唱片封面:

推出日期:2020/06/16
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1.我記得(電視劇「鐵探」插曲)
2.泣血薔薇(電視劇「降魔的」插曲)
3.沒有你並無掛念「致所有愛過的人」插曲
4.這位蠢才
5.每段愛還是錯電視劇「多功能老婆」插曲
6.別再記起電視劇「誇世代」片尾曲
7.為何你要背叛我電視劇「再創世紀」插曲
8.似水流年電視劇「大醬園」片尾曲
9.愛情無價電視劇「街坊財爺」片尾曲
10.無常春秋電視劇「延禧攻略」主題
11.麻醉

附加資料:
星夢娛樂2020  吳若希 全新專輯 –愛情無價

收錄多首至hit 歌曲 : 這位蠢才
沒有你並無掛念「致所有愛過的人」插曲
為何你要背叛我 電視劇「再創世紀」插曲

source : Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好多劇集歌

收錄多首至hit 歌曲 : 這位蠢才
沒有你並無掛念「致所有愛過的人」插曲
為何你要背叛我 電視劇「再創世紀」插曲

中間嗰首仲要未出

一隻Tvb公仔

麻醉!!!

只係聽過蠢才同似水流年

好多歌冇入碟
肥Y同kj寫比佢既歌冇入碟
係咪入下隻(如有)

終於有麻醉

樂壇毒藥

麻醉入碟 可喜可賀

證明唱電視劇歌係好入屋d,咁都夠膽死出碟
我估錯這個世界得到教訓

616出碟
希望有200萬人買
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好多歌冇入碟
肥Y同kj寫比佢既歌冇入碟
係咪入下隻(如有)
~love1314~ 發表於 2020-6-8 14:00

有d劇歌都冇入碟
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實有好幾首原本都唔系劇集歌
後來俾肥佬硬塞去劇度
聽得出同其他罐頭劇歌系有區別既
入得碟既基本都好聽

8.似水流年電視劇「大醬園」片尾曲
10.無常春秋電視劇「延禧攻略」主題

應該就只上邊5首真係本身就係劇歌產物,
其他好像都係本身唔係做劇歌

叫做有過濾過的, 都有的無落碟

hahahhahahahahha 個碟名老套到

肥y個首繼續消失...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Cover 唔好再Hea啲?
用呢張做cover唔好?
再將我相信的如煙火般綻放

後來俾肥佬硬塞去劇度
入得碟既基本都好聽 ...
steven891026 發表於 2020-6-8 16:31

每段愛還是錯算唔差

後來俾肥佬硬塞去劇度
入得碟既基本都好聽 ...
steven891026 發表於 2020-6-8 16:31

泣血薔薇,每段愛還是錯,愛情無價 本身都唔係劇歌
我覺得肥佬俾佢嘅歌好過hana
Tracklist都ok 如有無常春秋變咗暗中愛我會更好
肥婆馬上收皮

暗中愛我竟然冇!!!

暗中愛我竟然冇!!!
stephybest 發表於 2020-6-8 18:14

可能年尾再出隻新曲加精選入埋佢
之後歷史性贏蝦拿拎最女

Btw wfc

陰公得兩首非劇歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點解唔出一姐先

點解唔出一姐先
teennum1 發表於 2020-6-8 20:17

有人扭計要走所以想保住佢

封面唔多掂喎
人大了珍惜今次不可有下次

哇距離上一隻碟都有四年,其實可以賣大包所有劇歌都放入去。
舞來舞去 不日內開始錄音。

Cover 好 Hea 好醜
無日月存亡同暗中愛我
呢兩首好聽過似水流年同無常春秋
另外好開心麻醉終於都可以面世
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點解唔係雙CD??其他歌點處理

每段愛還是錯算唔差
John 發表於 2020-6-8 17:32

作曲林家謙

特登幫美祖賀壽?

無日月存亡同暗中愛我
另外好開心麻醉終於都 ...
616.1314 發表於 2020-6-8 21:54

估唔到CM竟然有人同我一樣鍾意暗中愛我!!!!
Cover真係-.- 我之前仲以為佢IG post嗰輯相係唱片封套
肥婆馬上收皮

反而覺得你在我心間好聽

反而覺得你在我心間好聽
阿mark 發表於 2020-6-8 23:47

唔記得呢首
KFC 真係積積埋埋好多歌未出碟
估唔到CM竟然有人同我一樣鍾意暗中愛我!!!!
Cover真係-.- 我之前仲以為佢IG post嗰輯相係唱片封套 ...
fifty1205 發表於 2020-6-8 22:55
我覺得呢首係好聽版嫁給愛情
lol same thought
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

日月存亡同暗中愛我
另外好開心麻醉終於都 ...
616.1314 發表於 2020-6-8 21:54

支持
可能因為歌名 日月荃亡 嘅關係所以入唔到碟
可惜

完美的生活/可以背負更多/最後一次分手/你在我心間/日月存亡/暗中愛我
呢六首永久放雪櫃?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

完美的生活/可以背負更多/最後一次分手/你在我心間/日月存亡/暗中愛我
呢六首永久放雪櫃? ...
Qmen 發表於 2020-6-9 04:07

完美的生活咁難聽就算啦

泣血薔薇同每段愛還是錯都幾好聽

冇入碟我覺得最後一次分手算係最好LOOP

呢六首永久放雪櫃? ...
Qmen 發表於 2020-6-9 04:07

加加埋埋當新曲加精選咁出咪仲好

最後一次分手 你在我心間 居然無份入碟

又多一首非劇歌變劇歌
沒有你並無掛念

個Cover可以再醜啲
條裙胸位離晒罩

btw麻醉終於出場
肥佬真係好small gas出碟都排最後

7.為何你要背叛我電視劇「再創世紀」插曲 ...
gordon0807 發表於 2020-6-8 16:42

可以自己分開另外幾首當EP聽

點解唔係雙CD??其他歌點處理
阿mark 發表於 2020-6-8 21:54

星夢不嬲都係咁
產量多到一隻碟收唔晒

支持
可能因為歌名 日月荃亡 嘅關係所以入唔到碟
可惜
kel_kelvin 發表於 2020-6-9 01:25

荃粉表示憤怒
DM多仔多到覆唔哂

荃粉表示憤怒
mosesming 發表於 2020-6-9 22:52

日月存亡依家hold起咗 荃粉應該開心先係

有人扭計要走所以想保住佢
kenneth 發表於 2020-6-8 20:36

之前KKBOX一起聽都好似漏過口風明年約滿  如無意外都會續約  唔算扭計咯

其實宜家幾好啊,Hana聽教聽話做一姐只有罐頭劇歌唱
Jinny就可以搵其他音樂人做歌
原本好多首非劇歌擺落劇集
歌迷未聽就已經覺得系罐頭歌
唔怪得佢咁驚俾人標籤為“劇集歌”

個人覺得 沒有你並無掛念 系好聽既喔

如果嗰堆歌唔係劇歌 再換走08變成咁 好似好好多咁

2.泣血薔薇
3.沒有你並無掛念
4.這位蠢才
5.每段愛還是錯
8.愛情無價
9.閏蜜
10.麻醉

D cover一個比一個。。。老套,歌又劇集歌,真是好神奇2020年仲會出呢隻碟。