返回列表 發帖

2020 WEEK 23 -只可惜上集難逆轉 傷感的下集仍然未播

本週上週週數最高歌曲主唱榜數總分
1731我的片單 (1 week no.1)Zpecial10397
2332若有若無iii11191
3242First DateRubberBand12290
4924困局岑寧兒10187
5444一人之境林家謙11078
6861呼吸有害 (1 week no.1)莫文蔚9074
7151金都 (3 weeks no.1)鄧麗欣11172
8938拆穿The Hertz8165
9NE19與人同行鄧小巧11059
10645無力感許廷鏗7157

落榜歌曲
5 開始倒數 |

非上榜冠軍歌曲 [9]
開始倒數 - 馮允謙 | 天生二品 - 陳凱詠 | 南昌街王子 - 薛凱琪 | 紅白 - Robynn & Kendy[2] | 牆身有裂 - 黃妍 | 我哋 - 帶菌者 | Gone - 徐嘉豪 | 想親你 - 麥浚龍 | 黑鏡 - 黎曉陽 |

欠交榜
|

輪流榜
LIVESONG CHART | Jayant Music Chart | ERadio華語榜* | JIM'S MUSIC SELECTION |
Next Week: QUAN'S C-CHART | Billboard Plugged 10 | Yan's music choice |

*欠交榜[5]

每週共和貢獻榜 Top5 (按字母次序排列)
共和榜:  AK TOP20 | Cyrus Top 20 | HINZ TOP 20 MUSIC | JL 主觀性流行榜 | Wonders Music Recommendation |
輪流榜: LIVESONG CHART |
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

你應該要清咗cache先睇到 或者再等多一兩日啦  
我的片單ok wor 我都有上 所以唔係唔滿意 {:1_11 ...
bagfgfcde 發表於 2020-6-8 18:44

收到 我用新電話check就見到 thx thx thx開針
慶祝zpecial有好成績
你知啦 我七年先換一次相

唉 以前舊壇我用乜相都唔記得啦
但唔係呢個名 我記得07 08開咗好多討論衛蘭嘅帖
掛住4方果

我們都是這樣長大的 - 林欣彤
我們的gay因 - 謝安琪
某一天我會飛的 - 鄧紫棋 ...
JasOh103 發表於 2020-6-8 18:43

扮哂野唔提某過氣女歌手

仲有
我忘記了你的存在 - 泰勒絲
我喜歡來硬的 - 女神卡卡
(向你新歡)獻上我的祝福 - 愛黛兒

咩叫陰招 即係等首歌落咗共和榜先上?
JasOh103 發表於 2020-6-8 18:46

講啫 咁我都係出口術叫你哋支持
某一天我會飛的 - 鄧紫棋 ...
JasOh103 發表於 2020-6-8 18:43

我的醉愛

但係我自己見唔到新icon嘅?
咁希望Zpecial下一首作品可以令你滿意啦
Btw 唔該唔好嘗試用陰招 ...
kenneth 發表於 2020-6-8 18:38

咩叫陰招 即係等首歌落咗共和榜先上?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Btw 唔該唔好嘗試用陰招 ...
kenneth 發表於 2020-6-8 18:38

你應該要清咗cache先睇到 或者再等多一兩日啦
我的片單ok wor 我都有上 所以唔係唔滿意
我見之前有榜 eg @ed8671ed 都有冠
呢首真係算好好成績

咁你鍾唔鍾意同樣有個「我」同「的」字既歌?
bagfgfcde 發表於 2020-6-8 18:28

某一天我會飛的 - 鄧紫棋

聽過次 City Boy
覺得我的片單好好多  

BTW 終於見到你新 icon

咁你鍾唔鍾意同樣有個 ...
bagfgfcde 發表於 2020-6-8 18:28

Btw 唔該唔好嘗試用陰招打擊佢哋嘅好成績啦
因為咁只會徒勞無功 呵呵呵!!!

咁都希望你可以聽下zpecial其他歌啦
佢哋啲歌好多元化㗎
或者你會鍾意佢哋嘅其他作品 ...
kenneth 發表於 2020-6-7 23:02

聽過次 City Boy
覺得我的片單好好多

BTW 終於見到你新 icon
我聽多幾次都唔鍾意
同在尋找什麼一樣
stopzi 發表於 2020-6-7 23:00

咁你鍾唔鍾意同樣有個「我」同「的」字既歌?
Eg 我要給世界最悠長的濕吻
咦,我係咪豬隊友咗,點解 teammate 無提我叫我唔好 re Zpecial 嘅,
不過我的片單成功 fight 低若有若無都 ...
賴爽 發表於 2020-6-7 10:32

原來係咁...
咁我又覺得Alfred既fans唔洗太灰心
無力感有機會上多一星期既
But it is going to be eliminated very soon anyway

我聽多幾次都唔鍾意
同在尋找什麼一樣
stopzi 發表於 2020-6-7 23:00

咁都希望你可以聽下zpecial其他歌啦
佢哋啲歌好多元化㗎
或者你會鍾意佢哋嘅其他作品

你都可以聽多幾次
發掘下啲首歌好聽嘅地方
我每日聽都發掘到一大堆呀 ...
kenneth 發表於 2020-6-7 22:58

我聽多幾次都唔鍾意
同在尋找什麼一樣

原來咁多人鍾意我的片單
stopzi 發表於 2020-6-7 22:44

你都可以聽多幾次
發掘下啲首歌好聽嘅地方
我每日聽都發掘到一大堆呀

原來咁多人鍾意我的片單

支持19位,聽一次已洗腦

冠軍高質

今個禮拜個 TAG 好 GQ
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

喜歡祖兒
支持19位
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

恭喜晒You make me feel Zpecial
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

冠完係咪有得同煒賢執番梘?
賴爽 發表於 2020-6-7 10:43

推介好音樂唔好咁攻利
雖然可愛嘅煒賢係人都想要

咪理一於下week冠片單
(定好後week先輪返到你?)
kenneth 發表於 2020-6-7 10:39

冠完係咪有得同煒賢執番梘?

咦,我係咪豬隊友咗,點解 teammate 無提我叫我唔好 re Zpecial 嘅,
不過我的片單成功 fight 低若有若無都 ...
賴爽 發表於 2020-6-7 10:32

咪理一於下week冠片單
(定係後week先輪返到你?)

P.s. Zpecial險勝欽點冠軍well done

不過我的片單成功 fight 低若有若無都可以話令共和小圈子呢個傳聞不攻自破呀~

其實大家咁著緊做乜,大家都知艾艾艾會員愛鏗心切,
見無力感跌至榜尾,想身體力行咁話比大家聽咩叫「無力感」,
所以講嘅嘢都無咩力,例如 Jace 係獨立歌手呀,呼吸有害係黑警歌咁,
求其掟啲歌手名出嚟就可以扮到自己好撐小眾音樂咁 hehehhe
不過我都覺得大家應該要力推 Blaster 嘅番梘啟示錄,
推高啲可能有艾會員同你一齊去迪偉後花園執番梘

2        天生二品        陳凱詠        7        1        1        0        55
19        網絡安全隱患        Serrini        3        0        2        0        26

利申我係對號入座
55分仲要有一冠叫無 ...
CunninG 發表於 2020-6-7 00:51

今次好多愛 jace 歌迷力推先比之前有好成績
雖然依家累計仲係 0 分
但希望各位榜主繼續愛 jace
始終獨立歌手無乜budget宣傳

做乜有人提我個名
唔想捲入去
大家慢慢 我返去繼續聽hana先
John 發表於 2020-6-7 00:59

咁你都間接救左小巧。
小巧首歌今星期上到共和好感動

你地好認真咁覆個噴言
(其他例子都好噴,Like... Serrini首歌派咗兩日喳喎?)
又要點火頭 又點到辣親 ...
bagfgfcde 發表於 2020-6-7 01:16

我們的總和

原來今期個榜有7個獨立單位
共和榜真係好小眾呀
ed8671ed 發表於 2020-6-7 01:15

頭5位都係獨立音樂
係林家謙唔知點解太出位變咗做主流咁啫
Rb嗰啲band玩到咁上下好多時都係會脫離大公司

恭喜Zpecial
天生二品差2分
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

祖祖被搶風頭
個tag咁出都冇人留意 慘
cymusic 發表於 2020-6-7 01:13

計分員暗祖粉嚟

若有若無有啲慘

祖祖被搶風頭
cymusic 發表於 2020-6-7 01:13

其實第一刻望到已經唱埋出蒞
情人們一呼一吸相愛到底

但係入到蒞見到係片單冠太激動
Sorsor

搞返清楚先 Jace係簽大唱片公司 點會係獨立歌手 唔好亂咁舉例

我都支持好聽同鍾意嘅獨立音樂
TL都係獨立 ...
ed8671ed 發表於 2020-6-7 01:04

你地好認真咁覆個噴言
(其他例子都好噴,Like... Serrini首歌派咗兩日喳喎?)
又要點火頭 又點到辣親自己手
咁唔通你阻止佢咩

Zpecial間公司齋得佢哋一隊樂隊絕對係獨立音樂
即使係呢間公司都係好似17定18年先簽
(不過上幾個月係 ...
kenneth 發表於 2020-6-7 01:11

原來今期個榜有7個獨立單位
共和榜真係好小眾呀

祖祖被搶風頭
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

豬隊友呀
艾石仔 發表於 7/6/2020 01:01
唔關ME 事
我主力聽主流架咋

搞返清楚先 Jace係簽大唱片公司 點會係獨立歌手 唔好亂咁舉例

TL都係獨立 ...
ed8671ed 發表於 2020-6-7 01:04

Zpecial間公司齋得佢哋一隊樂隊絕對係獨立音樂
即使係呢間公司都係好似17定18年先簽
(不過上幾個月係咪透過比賽簽咗其他樂隊我就唔知)

前三星期冠軍Stephy應該無唱片公司又係獨立音樂啦

做乜有人提我個名
唔想捲入去
John 發表於 2020-6-7 00:59

請你支持黃色音樂圈其他組成部分
Zpecial同iii都好黃

2        天生二品        陳凱詠        7        1        1        0        55
19        網絡安全隱患        Serrini        3        0        2        0        26

利申我係對號入座

TL都係獨立歌手 但係佢啲歌實在太難聽 我唔會上 (sorry chanchan0909 )
之前tommy仔首歌有意思但係好難聽 我都唔會支持
正如食黃店都可以好難食咁解

煒賢冠
DM多仔多到覆唔哂

你做乜坐喺度唔出去幫手你係咪鬼
kwanie 發表於 2020-6-7 01:00

豬隊友呀

做乜有人提我個名
唔想捲入去
John 發表於 7/6/2020 00:59
你做乜坐喺度唔出去幫手你係咪鬼

做乜有人提我個名
唔想捲入去
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

john子肯定係熱狗啦
kwanie 發表於 2020-6-7 00:56

據我了解佢係偽毒派
先旨聲明我係講緊吳業坤咋
國安人員見到有怪莫怪

Will(not)see you soon得第七定第六
將功贖罪何不捧黑夢?
都希望對不起青年人有好少少嘅錄音版本可 ...
kenneth 發表於 2020-6-7 00:53

罪犯過 就別怕 地獄近

will (not) see you soon. 最高有季軍的
ed8671ed 發表於 2020-6-7 00:56

Sorry

利申我係對號入座

有d人呢真係三分顏色上大紅

我想講呢歌呢係用耳聽 唔係用眼黎睇
我們的總和

想將功贖罪何不捧黑夢?
kenneth 發表於 7/6/2020 00:53
john子肯定係熱狗啦

想將功贖罪何不捧黑夢?
kenneth 發表於 2020-6-7 00:53

will (not) see you soon. 最高有季軍的

JACE SERRINI ROOT BLASTER 完全無人理
原來連山下見都最高第5位
原來獨立音樂世界淨係得逆流同iii{:4_826: ...
艾石仔 發表於 2020-6-7 00:40

想將功贖罪何不捧黑夢?
都希望對不起青年人有好少少嘅錄音版本可以畀大家plug

講開john子個榜係iii同zpecial都無上
兩個單位都被一堆榜杯葛

咪繼續accuse人小圈子囉
你睇下咁多個榜一齊上 有心無心 有冠冇冠都好啦
都係大大把摑落你前兩三個星期既廢話度

大家都知你一路以黎有幾咁搞笑架啦
由當年到而家都醜態百出
不過會員換咗一批
洗咗底 咪多咗班side kick幫手

另外有啲人是非不分更加搞笑
跌落地都要幫人揦翻拃沙
問你有乜唔滿意又唔照直講
我本來覺得我地都係網友,一直有交流有對話
有乜唔可以開心見誠講?
不過既然你決定唔覆個message係度單單打打
咁我咪當冇咗個傾到計既會員

至於淨低嗰個就算吧啦
邏輯負分既豬隊友

2        天生二品        陳凱詠        7        1        1        0        55
19        網絡安全隱患        Serrini        3        0        2        0        26

利申我係對號入座
55分仲要有一冠叫無人理
Serrini今個星期先PLUG就有三榜都叫無人理
咁我唔知咩先叫無人理

共和嘅精神好似為"只有好音樂"
唔係"只有獨立音樂"
咁當然如果有啲好嘅獨立音樂大家都錯過左
歡迎大家推介等更多人諗識,even 上榜