返回列表 發帖
第六位先獨家村

獨家村真係第六,下首好不容易遇見愛

佢拎女金嗰年有咩歌都冇乜印象~
佢連邊年女金都唔太記得了
kenny1102 發表於 2020-4-19 21:47

我連「我想識你女朋友」嗰首叫咩名都唔知
今晚好想好想打俾你

第六位

頂 真係第6

獨家村冇頭5

任我含 應該係大部分CM人既夢想
點會無
hehehaha 發表於 2020-4-19 21:46
本節目內嘉賓的言論純屬個人意見,並不代表本台立場
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

獨家村五强不入
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

荃個世界都有白卡~
.

真係第六
成班燈神

點睇都應該係out 好不容易遇見愛掛...
maksiuhong 發表於 2020-4-19 21:48

我都覺
但當日好不容易入左延,伸都冇出好不容易遇見愛
仲諗住有機入 ...
呢首其實唔似有咁高位啦

第六位先獨家村
艾石仔 發表於 2020-4-19 21:49

第五位 好不容易遇見愛
第四位 樂觀

淨得 Teen Dick 搶耳啲
賴爽 發表於 2020-4-19 21:48

明明當年個個係咁講
我想敲穿你門口

句歌詞有幾差

我連歌名叫咩都唔記得了

差少少top 5

後者高質好多
eggsteven 發表於 2020-4-19 21:47

前者時代意味大d

截至第六位

2010 - 九首  (016, 025, 027, 042, 052, 056, 057, 075, 092)
2011 - 十一首 (011, 019, 021, 031, 035, 044, 054, 060, 068, 070, 077)
2012 - 十四首 (028, 034, 050, 053, 062, 071, 073, 081, 083, 084, 087, 088, 095, 100)
2013 - 五首  (015, 026, 066, 069, 072)
2014 - 十二首 (006, 014, 017, 030, 032, 033, 058, 067, 082, 090, 094, 098)
2015 - 十二首 (008, 020, 022, 036, 038, 040, 043, 046, 047, 059, 080, 089)
2016 - 八首  (013, 029, 049, 055, 064, 065, 079, 097)
2017 - 六首  (010, 012, 039, 048, 061, 096)
2018 - 十首  (037, 045, 074, 076, 078, 085, 086, 091, 093, 099)
2019 - 八首  (007, 009, 018, 023, 024, 041, 051, 063)
---

2010 - 彳亍 天梯 有時 無忘花 陀飛輪 春秋 最後晚餐 鋼鐵是怎樣煉成的 一絲不掛

2011 - 你們的幸福 那邊見 六月飛霜 末日 水百合 年少無知 好不容易 火鳥 枯榮 我本人
     花千樹

2012 - 睜開眼 星塵 留白 到此為止 為執著乾杯 忘川 Good Night 生命之花 今天終於一人回家 Falling

告別我的戀人們 只有一事不成全你 人非草木 Better Me

2013 - 無盡 囂張 離開拉斯維加斯 薄情歌 你倫敦.我紐約

2014 - 獨家村 雞蛋與羔羊 高山低谷 一 美麗新香港 家明 分手總約在雨天 撐著 撐起雨傘 青春常駐
     光源 SS14

2015 - 你是你本身的傳奇 榴槤乜乜乜 差一點我們會飛 Children Song 瑕疵 別來無恙 最好的債 羅生門 矛盾一生 幸福之歌
     大吟釀 生於斯

2016 - 銀髮白 還不夠遠 油尖旺金毛玲 山林道 壞與更壞 女神 今生不回家 很不低調

2017 - Let Us Go Then You and I 剎那的烏托邦 3AM Come With Me 美麗新世界 可惜你是個人

2018 - 荒原 愛情是一種法國甜品 海裡睡人 天地一沙鷗 心之科學 Run Away 守口如瓶 破地獄 勇悍‧17 停半分鐘聽一闋歌

2019 - 最後的信仰 在錯誤的宇宙尋找愛 二零一九 我們都是這樣長大的 人話 若世界在明日結束 肥媽有話兒 山旮旯

二零一零年代百大單曲

獨家村 [2014]

唱  謝安琪
曲  澤日生
詞  林夕
編  Ted Lo
監  Alvin Leong ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 21:49

頭5不入
不過都恭喜

獨家村居然無top5

本節目內嘉賓的言論純屬個人意見,並不代表本台立場
cymusic 發表於 2020-4-19 21:49

有聲 嘉姐

第五位 好不容易遇見愛
第四位 樂觀
放空 發表於 2020-4-19 21:50

第三位 青春頌

我都覺
但當日好不容易入左延伸都冇出好不容易遇見愛
仲諗住有機入 ...
呢首其實唔似有咁高位啦 ...
victor1991415 發表於 2020-4-19 21:50

其實無乜可能高過最好的債

激光中 - 2014
mamakin 發表於 2020-4-19 21:49

越夜越有 gay 呢

收到風後台工作人員準備咗侘寂MMO

真係第六
成班燈神
賴爽 發表於 2020-4-19 21:50

次次都係一講就即出
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

其實陳健安同林二汶呢兩首入頭十都幾明顯有recency bias
-Prince- 發表於 2020-4-19 21:47

幾時搞埋00-09?

第五位 好不容易遇見愛
第四位 樂觀
放空 發表於 19/4/2020 21:50
叱咤嚟架?
Hanson Cath Kenneth 一律通通不理。

獨家村真係第六,下首好不容易遇見愛
powerful 發表於 2020-4-19 21:49

樂觀!!!

FA千輸! FA千輸!

最後的信仰同獨家村都冇TOP5

下 趺哂眼鏡 得第六
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 32
1. 世界以痛吻我而我歌唱 2. 夏之風物詩 3. 老派約會之必要

獨家村真係得第六 吒咤又係咁

頒第一再入番黎
bagfgfcde 發表於 2020-4-19 21:46

Medley: 單戀曲/Letting Go/半途/失語者/遺書/墜落/原諒/重來/說到愛

安琪包辦第6同第11
啱啱好唔入5強同10強

叱咤嚟架?
kwanie 發表於 2020-4-19 21:50

要唔要mic stand

謝安琪d歌都幾癲

It's ok la
Kay 入哂5.5首係壯舉

以下有五首未出

KKBOX香港區 十年最高點播率歌曲:
吳業坤 原來他不夠愛我
麥浚龍 念念不忘
謝安琪/麥浚龍 羅生門
JW 矛盾一生
Dear Jane 不許你注定一人
Dear Jane 無可避免
連詩雅 到此為止
周柏豪 我的宣言
林奕匡 高山低谷
Supper Moment 無盡
他不懂我的內心入面 藏着最有個性小小姐數十年 他講的情話盡顯偽善 潛藏着怨我串我分開

分票分到咁都有最高第六真係仲想典
Hanson Cath Kenneth 一律通通不理。

幾時搞埋00-09?
kenny1102 發表於 2020-4-19 21:50
支持

我連「我想識你女朋友」嗰首叫咩名都唔知
mosesming 發表於 2020-4-19 21:49

AMUSIC D歌仲記得多D~

以下有五首未出

KKBOX香港區 十年最高點播率歌曲:
吳業坤 原來他不夠愛我
麥浚龍 念念不忘
謝安琪/麥浚 ...
Hanson 發表於 2020-4-19 21:51

@williamsiu

唔開心
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

獨家村真係俾其餘兩首廿大分咗票

二零一零年代百大單曲

獨家村 [2014]

唱  謝安琪
曲  澤日生
詞  林夕
編  Ted Lo
監  Alvin Leong ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 21:49

竟然只係第六位 ? 算啦 連羅生門 都係46 位
獨家村入十大已經好唔錯 ,我都係投呢首入A 組
大陸啲金要撈 ,香港啲獎要爭 ,奶共啲嘢要做, 暗黃啲名要留  - 猜一種茶樓點心 答案:棉花雞

頭5不入
不過都恭喜
kayzzz 發表於 2020-4-19 21:50

唔可以太貪心 有量就好難有位置
見到有琪粉繼續投山林道+羅生門就知佢唔peak得去邊
Jason's Playlist 2022 Week 32
#1 憶年 - 謝安琪

估下首十一字歌

呢首top5都有少少overrated

次次都係一講就即出
abcxyz302006 發表於 2020-4-19 21:50

分薄咗無計嘅
家明 雞羊 獨家 你們 都高質

有都唔投
kenny1102 發表於 2020-4-19 21:49

帶住偏見去投 個百大選真係無咩意義
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

2012,2018年仲未有歌。。。

最後的信仰同獨家村都冇TOP5
jasonng 發表於 2020-4-19 21:51

反而另外四首無咁重政治意思既歌入哂五強