返回列表 發帖
呢款口罩真係好核突 用底褲做架?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

佢有派你應該要感恩
hictons 發表於 2020-5-6 22:39

柒婆巳經令人嘔心
仲點感恩呀大佬
底褲口罩你要唔要?

下 去卡拉ok唔唱歌咁可以做乜?

睇波
b01091018 發表於 2020-5-9 11:23

我想唱Gin D 歌呀

限聚令睇怕又要延長

多間傳媒引述消息指,現有防疫措施(即限聚令、業務指示)將延長兩週至6月18日,條文細節估計維持不變。港 ...
kk8733 發表於 2020-6-2 14:04

延到出年呀笨

又嚴重番 本來緩和咗

六點買外賣

呢個方法會有效

未FC架,唔好話我放假消息

見到有人唔帶口罩影相網上公審
户外做運動 食嘢唔帶口罩都要講
乘搭交通工具唔帶可以投訴
唔洗下下要影人然後網上post相公審

個人意見 不喜勿插

120宗
其實限聚令無乜效
真係唔知幾時會好轉

【火速刪走】容祖兒為藍絲染疫群組贈興:Everybody one two three four

黃祖兒做乜咁快淆底 ...
hlyung 發表於 2020-7-19 14:08

原來祖祖都睇我睇咗啲乜嘢系列

林鄭:若果疫情再惡化,禁止市民出街

柒婆真係癲到無得再癲
快啲死咗佢

封商場 無得涼冷氣

有數名同病房病人透露,日前已被確診武漢肺炎的24歲女藝人施匡翹經常要求醫院膳食額外添加食鹽,原因是她認為食鹽可以對抗武漢肺炎。

施匡翹為全港首位確診武漢肺炎的女藝人。她擁有幼兒園教師資格,正攻讀學士學位。曾於香港城市大學、香港科技大學、香港高等教育科技學院等專上院校擔任嘉賓。

記者:爆炸頭

多間傳媒今日報導,行政會議今日將召開特別會議,拍板將禁堂食等防疫抗疫措施「加辣」,當中包括至少三招....
(1)午市禁堂食
(2)強制室外戴口罩,但會有一些豁免
(3)進入街市和超級市場的人數將有限制
----------------------------------
禁能完未?

咩都禁
係唔禁止D人黎香港
表妹保莉 發表於 2020-7-27 12:03

唔封關有能用 呢個咩正苦黎

星期三開始全日禁堂食
室外一定要帶口罩 除一陣都唔得?

食野同食藥得
咪不停咁食野囉
表妹保莉 發表於 2020-7-27 17:31

出去跑步都要帶 仲要焗住暈低都似
睇黎要買架跑步機

原來開Post係酷愛903
唔怪得到今日仲有咁多人有事
多謝燈神
艾石仔 發表於 2020-7-27 14:09

究竟燒山燈勁啲定佢勁啲

立法會選舉都要延遲 唔覺係因疫情要延遲囉

無得堂食搞到要喺街邊食 可憐
今日仲橫風橫雨
呢個正苦真係PK

見到都心up, 香港人點解要咁折墮?
    成個政府都係冇腦,已經嬲到唔識鬧 ...
快劍俠 發表於 2020-7-29 19:45

話增設19個社區會堂比喺街邊,戶外工作嘅人食
同堂食都無乜分別

又取消左全日禁堂食
Thomas 發表於 2020-7-30 11:30

座位人數容納一半 每枱只限兩人

柒婆玩夠香港人未

紅館係歌手嘅夢

新冠肺炎|消息:政府研紅館建方艙式醫院 啟德郵輪碼頭亦納考慮

新冠肺炎第三波疫情未受控,亞洲博覽館社區治療設施、俗稱「方艙醫院」自8月1日起啟用,至今有100多人入住。疫情未知何時完結,公立醫院病床使用率緊張,據悉,政府正考慮將度假營及大型體育館,改建成社區治療設施(臨時醫院),消息指紅磡體育館已被納入考慮,而啟德郵輪碼頭亦是選址之一。
記者到位於紅磡的香港體育館視察,該館因應新型肺炎疫情繼續暫停開放,期間舉行的節目取消,在體育館外有告示指的表演場將不會早於8月底前開放。現場所見,在紅館進入看台的門口擺放了鐵馬,市民仍可以使用可以紅館外的空地,有市民坐在長椅歇息,有工人正進行小型修路工程。

紅館有職員被問到最近有否特別安排和有否政府官員來視察場地,她着記者向康文署查詢。

無綫娛樂新聞台導演確診

唔會做檢測

唔想帶口罩就出去扮跑步

周柏豪
周嘉洛
姚子羚
呂慧儀
蘇永康

做檢測=無腦

回復 1129# michael344

Do 姐 馮盈盈 陸浩明都唔做

又唔見佢話唔封關荒謬嘅
又唔見講正苦警暴荒謬喎

鄧萃雯前日去做全民檢測,她在IG貼文並分享過程,指昨天收到檢測報告,讚效率超快。雯女引述朋友告知檢測過程不辛苦,所以親身一試,她在貼文中說:「昨天早上檢測,剛剛已收到檢測報告,效率超快,去之前我的朋友們和媽媽都告訴我,檢測過程鼻+喉嚨需時不足20秒,一點不辛苦,三個字形容,快靚正。重點係,現在好安心而我也不會是帶病毒者去傳染其他人,愛香港首先要負上最基本的公民責任。」同時,雯女在文中加tag,她指「想驗就去驗我聽自己個心講」,「只要繼續做足防疫措施就更有信心不會被感染」,「尤其看見那些新冠感染大國想驗都冇機會就更覺珍惜和感恩」,「連自己的健康都要跟政治掛鉤(鈎)真係超荒謬」,「我驗又唔係逼其他人驗咁都要被批評自由何在」,之後引來多網民加入留言及討論。//

https://hk.appledaily.com/entert ... 2RBDXAEQUGTEXHUQDQ/
【全民檢測】鄧萃雯指健康跟政治掛鈎超荒謬 fans鬧爆講再見

希望竹君醫生老公無事

三萬咁辛苦賺OT錢,確診有五千咪唔洗做囉

政府將向本地感染確診市民派5000元津貼

#港聞 政府宣布發放一筆過五千元津貼予本地感染確診的市民,不設資 ...
kk8733 發表於 2020-11-23 00:58

咁搞法有人就會賣啲口水,為咗五千蚊攞人啲口水

死亡率雖然低,但都唔會有人咁on 9 為5000博死掛...
sel_fish515 發表於 2020-11-23 10:17

藍屍 五毛

武漢肺炎︱3患者訪紅館睇張敬軒演唱會 1人正值傳染期

昨日(3日)公佈確診武漢肺炎的3名23至33歲的男女,均在10月28日到過紅館,很可能是當日張敬軒尾場演唱會的到訪者,其中1人更是在傳染期到訪。

歌舞群組(前稱跳舞群組)引爆第四波武漢肺炎疫情,所有娛樂場所被逼在12月2日起關閉。歌手張敬軒與香港中樂團合作在紅磡香港體育館(紅館)舉行的演唱會,原定由11月22日演出至27日,後來加場至29日,雖然避過「cut場之劫」,但衞生署資料顯示,昨日(3日)公佈確診的3名23至33歲的男女,均在28日到過紅館,很可能是當日張敬軒演唱會的到訪者,其中1人更是在傳染期到訪。

衞生署資料顯示,這3名患者分別為第6539、6541和6542號個案。第6539個案是23歲女子,住旺角Skypark,11月30日發病;第6541個案是33歲男子,住沙田耀安邨耀欣樓,無病徵;第6542個案是33歲女子,住深水埗石硤尾街深水埗大廈,12月1日發病。3人報稱在潛伏期的行蹤,除住址外,就只有在11月28日去過紅館,而當日紅館只舉行張敬軒演唱會。其中第6539個案更是在傳染期(發病前2日)到紅館。

入商場都要疫苗通行證
剪髮髮型屋洗唔洗咁都要封?