返回列表 發帖
蘭蘭叻叻 新一年女歌手排緊第一

祖兒今個禮拜又造就咗更好成績

不知是否想多了,
HANA菊梓喬在去年下半年起推出過兩首新歌,兩首均與盼望、無奈、壓迫有關,
歌詞也不約而同出現「反抗」一詞……
John 發表於 2020-1-24 14:31

的確會令人聯想到  連歌名你喜歡說謊都好似寸緊果班

會過去的 - 許志安 / 黃心穎
又中!
最愛往往難以相廝守 心穎有新目標了

今年第一首入榜就三甲嘅竟然係Ian

喜歡頭三

Week 8 頭三冠晒 支持
下星期會唔會輪到第4位

正 式 開 始 (2 Weeks No.1) - 陳 卓 賢
支持01 02

個榜好多個位都有話題性
除咗提及過嘅1, 4, 10, 17之外
其實仲有8 & 20

喜歡陽兒 希望呢首可以捱耐啲

敢 Gin Lee 6 -> 4 -> 8 -> 9

估下下星期再度第幾
John 發表於 2020-4-25 01:51

9 心姐上一首 第6個星期係被失蹤 連out list都唔見

SSN Chart Week 19   8 / 5 / 2020

Week01-10: 黑方格 / 漫長 / 厭世臉 / 你喜歡說謊 / 本能寺 / 我在 ...
John 發表於 2020-5-9 01:45

留意咗好耐 冠軍歌歌名終於打啱 估唔到會冠
菊姐又出現了

20位

早幾日終於留意到打錯歌名
菊姐又唱藍歌 但又唱六四歌 想點 ...
John 發表於 2020-5-9 02:01

兩家茶飯唔易食 果然係最受歡迎女歌星
希望祖兒千千都出歌叫人反抗

我未能忘掉你 我未能忘掉你一個人

3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

支持讀心術
我每句心裡話跟說話未會一致
余仁生咁快落榜
又有得支持蘭蘭了

佢近期d歌好過菊姐了
John 發表於 2020-6-13 16:17

菊姐:我輸不起!

忘記我自己隻碟真係唔錯 俾咗5冠添
聽返今天的我同七歲 就知佢根本唔需要下下都罐頭情歌
明明今天的我呢啲正面/有理想嘅歌都啱佢唱 竟然類似題材嘅歌之後一首都無出過
希望佢可以改變下模式 例如自己作返曲啦...
btw暫時覺得第10plug嘅我輸不起嘅曲喺堆你你我我入面好似比較易入腦
另外支持一所懸命

時日難後退 希望就在前面

第1-30週積分小結

最多冠軍專輯: Finding Charlie (1 黑方格、13 孤獨的對岸)
        Before I Fo ...
John 發表於 2020-7-28 23:09

2019 第1-30週積分小結
3. 菊梓喬 (155)

全年
10. 菊梓喬 (269)

今年又俾假希望哈娜

這一刻也許
歌詞成段都係打出黎架?

777好幸福

Joshua呢
John 發表於 2020-8-22 03:18

希希:為何關住我!
呀7:一家之主得我一個~哈~

Gin Lee! Gin Lee!

CUNT磨咗好耐仲未死

菊兒上榜歌又+1

明明Gin上年出國語碟人氣已經跌到落谷底咁際 仲下滑?
Kelly個時咩都拎過曬 就算回塘都仲有四台冠 相反Gin已經好耐無三台冠了 唔知今年會強搶到咩獎項

20 16 跌  鯨落        陳卓賢        9 -> 3 -> 3 -> 5 -> 6 -> 6 -> 16 -> 20
寂靜在暗淵漸降

原來咁支持心姐

最遺憾白果
鯨落 - 陳卓賢        46 -> 0
你喜歡說謊 - HANA菊梓喬  44 -> 0

沉沒在大海怎配有權被愛

支持第九位
走音蝸牛三子入面最慢 慘

個榜好逼
連菊姐都上唔到
John 發表於 2020-11-5 18:25

是有緣還是沒有

蘭蘭好慘
菊兒上極都上唔到 係咪被打壓

但又想上返幸福門(Album Version)
John 發表於 2020-11-20 20:27

希望再冠過!

咁喜歡祖兒

【特稿】年底的雙週冠軍

年底總有特別多重量級主打歌,以下是一些12月份取得雙週冠軍的歌曲:

|井 - 張 ...
John 發表於 2020-12-18 23:38

淨係十二月都有成三首有個人字嘅雙周冠
證明都有唔少好歌個歌名有個人字

例如今天終於一人回家,月球下的人

合唱都上埋 勤勞獎穩了

蘭蘭有6首上榜歌 唔錯!