返回列表 發帖
仲有對住serrini講
1.闊過你個人(指音域)
2.收聲啦
3.但你好嘈wor
4.好噁心呀

好pure好true{:1_114: ...
on07111 發表於 2020-6-6 19:38

最近又睇返呢個show。見到有人打哂謙B語錄,好正

11:11 好無恥啊你真係
11:33 樂手林家謙
12:36 兩隻你都唔會有,呢世都唔會有
14:39 Don’t text 林家謙
19:08 賣曬啦呵
19:30 多謝啊,唔洗你講啦
20:00 笑
20:35 又笑
24:59 我幫你啊
25:25 下,你都係㗎啦,大家咁話
26:08 收聲啦
26:28 我唔會再答你
26:39 但係你好嘈喎
26:45 熟唔熟都知你嘈啦
26:52 自信嘅係又靚又靜㗎囉
27:44 好嘔心啊你,可唔可以唔好講
31:07 得啦知啦,講左啦,哦好啦,俾個機會你
33:19 我啱啱播你又尷尬癌
33:25 我播左啊,你播到發脾氣釘野喎頭先
33:32 扮曬野,喺camera面前懶淑女咁,無恥
33:57 又點啊
34:21 你請槍啊
34:45 死啦
39:15 Thanks auntie
39:25 好啊,cut佢啊
40:31 俾雷劈
52:22 hehehe oh
52:37 唉
53:14 你叫我食多啲野先
53:46 客氣
53:53 唔好逼我啊下,唔好搞我啲野啦,你啲gel甲刮花我部琴啊
54:30 點啫,唔通喊咩
54:42 我內心都笑緊其實,唔好笑啊現場觀眾
56:29 啫係老囉
56:41 多謝
56:44 我係siri:有咩幫到你
57:38 too much info
57:50 嫲嫲
58:10戥你膽心
58:25 可唔可以熄佢mic
58:37 OH
58:45 再OH
58:56 唔好啦
59:11 啫係冇睇過Serrini以前啲地下show啦
59:20 都唔會嚟 買左都唔嚟
59:55 果然KKBOX
1:00:29 好啦Bye
1:02:25 好攰啊
1:14:28 你鐘意啊,哇真係騎劫左成個KKBOX,好差
1:14:44 好無恥啊
1:15:05 點解我識唱?
1:15:12 唉
1:15:30 好攰啊我
1:16:09 真係好無恥呢個人真係好衰,我唔知佢出之前已經send左唔知兩三次俾我聽洗左我腦
1:16:51 你可以走先,你走先啦不如,你啲妝甩啦
1:17:00 你照顧你自己先啦
1:19:42 死左好多細胞啊大家都
1:19:51 喺咁㩒我啲歌,唔好㩒佢
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

馮允謙柳應廷2.9開線上音樂會 主題以一光一暗做概念

馮允謙(Jay Fung)和柳應廷(Jer)將於2月9日,首度合作舉行線上音樂會,主題名為「In Two Sided」,他們會以一黑一白、一光一暗的概念,為樂迷帶來震撼的音樂表演。

Jer表示︰「今年我的音樂作品比較『dark』,而Jay Fung的作品則很『bright』,充滿正能量和帶來光明的感覺。我們的合作正好將深暗和光明的兩個面貌帶給大家。有時候大家會很明確的分開黑暗與光明,但兩者總有交錯的部分,例如光明亦會有失落的時候,因此希望藉着今次的合作,呈現出音樂的不同面貌,與大家分享我們的歌曲作品。」

Jay Fung則大賣關子說:「我和Jer也會有合唱,但選曲方面為了保持驚喜感,暫時未能透露,希望大家會邀請朋友一齊準時收看音樂會。」
在這畢生不滅 無極的狀態

最近又睇返呢個show。見到有人打哂謙B語錄,好正

11:11 好無恥啊你真係
11:33 樂手林家謙
12:36  ...
on07111 發表於 2021-1-22 01:12

為何慢一點給你發現被愛
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

馮允謙柳應廷2.9開線上音樂會 主題以一光一暗做概念

馮允謙(Jay Fung)和柳應廷(Jer)將於2月9日,首 ...
losyes 發表於 2021-2-7 20:27

JER 真係好勤力...IAN 係咪半雪藏狀態 ? 劇又冇, 谷唔起佢
歌又冇...

而家竟然 ANSON LO 同 JER 可以食住個勢

JOOX LIVE 2021
Anson Lo X Jer 線上音樂會
24 June 2021 8pm

KKLIVE PLUS | AGA X DEAR JANE
2021年8月28日 (星期六)

Source: kkbox facebook

全新系列「KKLIVE PLUS」第一場: AGA  X Dear Jane
由上年YouTube合唱開始,到今年親身於舞台上現場演繹。

HERE & THERE ——
你我隔著時間,不同的日與夜 ,
即使我在這裏 ,你在那裏,
只要顧著彼此,便不會孤單。

-----------------
【 KKLIVE PLUS | AGA X DEAR JANE:HERE & THERE 】
演出時間|2021年8月28日 (六) 20:15
演出地點|香港會議展覽中心 Hall 5BC
「KKBOX 60天香港白金帳號+門票」組合|$780 / $580 / $480 / $380

23/7 11AM | KKBOX白金會員優先訂購
26/7 11AM | 公開售票
https://kklivehk.kktix.cc/events/kkliveplusagaxdj

Source: KKLive fb

KKBOX夏日無損音樂祭
今個八月 KKBOX焫著你嘅夏日!一連兩星期,KKBOX聯同24個音樂單位,帶畀你12場狂熱Live Show 現場仲有得試聽無損音質 加埋遊戲攤位同打卡景點,畀你聽好歌!玩遊戲!影靚相 chill住過weekend

日期:8月14-15日;8月21-22日
時間:下午1時至6時
地點:赤柱廣場天幕廣場

超強演出陣容
8月14日|
1PM|RubberBand
3PM|林奕匡 x Cath黃妍
5PM|per se

8月15日|
1PM|KOLOR
3PM|JNYbeatz x 石山街 x ONE PROMISE
5PM|陳蕾 x 洪嘉豪

8月21-22日|
即將公布,敬請期待

Source: kkbox fb

Moov Live 謝安琪
12.29
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Moov Live 謝安琪
12.29
JayantL 發表於 2021-8-24 14:14
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

換霏詳情:https://www.hkbea.com/html/tc/be ... XvHYsXpd2_C0GqZ2zPc

一係申請新卡,一係現有客戶一個月內簽$16000抽霏

換霏詳情:

阻住 發表於 2021-8-24 15:54

無公開?

換霏詳情:

我簽完16000,仲要抽獎,得240張飛,玩哂啦
Infinity & Eternity

換霏詳情:

一係申請新卡+簽16000,一係現有客戶一個月內簽$16000抽霏

新客有2500個名額先到先得,舊客得120個名額抽霏
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

換霏詳情:

新卡都要簽16000先有2張飛
搵鳩人笨
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

【 KKLIVE PLUS | AGA X DEAR JANE:HERE & THERE 】

銀河修理員(D)
Mad (A+D)
孤雛 (A)
無可避免(A+D)
小問題 (A)
3AM (A)
What are we gonna do (A)
別說話 (A)
一 (D)
最後一間唱片鋪 (D)
聖馬力諾之心 (D)
未開始已結束 (D)
人類不宜飛行 (D)
永遠飛行模式 (D)
Tonight (A)
理性與任性之間 (A)
忘記他 (A+D)
身體語言 (A+D)
Two at a time (A+D)
吃定我 (A)
2084 (D)
Superman (A+D)
不許你注定一人 (A+D)

Encore
哪裡只得我共你 (A+D)
(10:46完)

Aga唔唱Citypop走去翻唱忘記他做咩!
陳蕾食咗喉糖未?

RE: 2020 JOOX / KKBOX / MOOV 音樂會討論主題

銀河修理員(D)
Mad (A+D)
孤雛 (A)
無可避免(A+D)
...
klihm 發表於 2021-8-28 22:47

喺現場睇,唱完小問題果陣內心諗會唔會又係接3am,點知真係
ADA萬年表演項目 3am加小問題

好傷心,冇唱問好,由佢出道就已經聽佢啲歌

【KKLIVE PLUS | JANICE X JAY FUNG : BACK TO THE NEW SKOOL】
演出時間|2021年10月23-24日 (六-日) 20:15
演出地點|STAR HALL @ KITEC
門票價格|HKD$780 / HKD$580 / HKD$380

9月23日 (星期四) 10AM | 渣打國泰Mastercard®️ 持卡人於國泰購物平台優先訂購
9月25日 (星期六) 1PM | KKBOX付費會員優先訂購 @ KKTIX
密切留意HK TICKETING 公開發售詳情

Source: Warner fb

剩係睇到24/10, 希望今次買到, 同埋Jay會唱下蛋時期啲歌

網上行夢想系MOOV LIVE《Music On The Road》
12月7日 8:15PM
會展 HALL 5BC
演出單位: Anson Lo盧瀚霆、Edan呂爵安、Ian陳卓賢、Anson Kong江爗生、Jer柳應廷及姜濤
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

【KKLIVE PLUS | JANICE X JAY FUNG : BACK TO THE NEW SKOOL】
演出時間|2021年10月23-24日 (六-日) 20 ...
阻住 發表於 2021-9-15 21:09

原來聽日優先訂霏要俾多$100硬食個60日帳號
公售唔洗食但又要睇佢無限輪迴
https://kkboxhk.kktix.cc/events/ ... 2NLmmOAkfgVHnX5woAk

第三屆 KKBOX 香港風雲榜:Still A Live
2021年11月6-7日 (星期六至日)
8:15pm
西九文化區藝術公園自由空間大盒

慶幸你我尚在,還好我們仍有Live Music
經歷過第一屆大型實體演唱會、上屆因為疫情而改為網上舉行
期待多時,今屆演出將會以新方式呈現

第三屆KKBOX香港風雲榜將會連同多個音樂單位移師到The Box,再次同大家面對面見面!今年首度邀請本屆和歷屆得獎歌手攜手合作,為樂迷獻上兩場精彩Live Show,與你繼續為音樂活著、為我們活著而喝采!

11月6日
本屆四組「年度風雲歌手」聯手揭幕:
許靖韻「小背心」Angela Hui 、方皓玟 、Dear Jane 、JUDE 曾若華

11月7日
歷屆三位「年度編輯推薦歌手」首度合作:
Serrini 、馮允謙 Jay Fung 、鄧小巧 月

Source: kklive fb

想睇7/11,但大盒開一場應該唔洗預有得睇

網上行夢想系MOOV LIVE《Music On The Road》
12月7日 8:15PM
會展 HALL 5BC
演出單位: Anson Lo盧瀚霆、 ...
Solomon 發表於 2021-9-20 16:02

生生好搶眼

Moov Rubberband Tonick 演唱會
Viu有得播
但係咪冇live 飛?

JOOX Live Special 2021
盡情渴Music On音樂會
2021年11月13日 (星期六)
赤柱廣場天幕廣場
演出單位: 周國賢、陳蕾、One Promise

Source: 港鐵廣告

Kay Moov live, 有東亞卡就可以喺bea mall apps 用3000分加$370換飛一張

第三屆 KKBOX 香港風雲榜:Still A Live
2021年11月6-7日 (星期六至日)
8:15pm
西九文化區藝術公園自由 ...
阻住 發表於 2021-9-28 21:19

似乎已經秒殺咗

似乎已經秒殺咗
powerful 發表於 2021-10-12 10:12

搭正10點㩒都話無霏,之後有嘢做都唔得閒再F5執死雞
希望有安拉菲

kkbox fb出咗post, 由2020/10/1到依家都係kkbox會員既話有得網上免費睇唒兩場

【現場直播】Alfred x Cloud Music Live!
.
聽日(10月29日) 9pm,許廷鏗 Alfred Hui 同 Cloud Wan 雲浩影 將會現身American Eagle 中環店舉行Music Live,同台唱出〈隨樂同遊〉兼Jam歌,Alfred 更會第一次獻唱佢嘅新歌〈佛系人生〉添!去唔到嘅Fans 都唔洗擔心,JOOX 將會全程直播,大家記得Mark 低時間,齊齊睇吓佢地會擦出咩火花喇!
.
收聽〈隨樂同遊〉:https://open.joox.com/s/rd?k=ZHQgx
.
再將我相信的如煙火般綻放

唱留下來的人全面TKO

琴晚Jude 同 小背心 合唱零分,小背心 全面TKO 原唱

KKBOX風雲榜 20211107 歌單

20:20開場
1. 精神餵飼 - 小巧
2. 長期浪漫 - Serrini
3. Full Moon Party - Jay
4. Levitating (Dua Lipa cover) - Jay, Serrini & 小巧
Small Talk by 小巧
5. 強弱 - 小巧
6. 與人同行 - 小巧
7. 小島 - 小巧
8. 尋找白金漢之You're My Buckingham  - Jay & 小巧
Small Talk by Jay
9. 一步一悔過 - Jay
10. 山旮旯 - Jay
11. 地球來的人 - Jay
12. 思念即地獄 - Jay & Serrini
13. ~旋轉with me* - Jay & Serrini
Small Talk by Jay & Serrini
14. I'm fine, thx. - Serrini
15. I'd like a drink - Serrini
16. 我在流浮山滴眼水.jpg - Serrini
17. 兩溝 - Serrini & 小巧
Small Talk by Jay, Serrini & 小巧
18. 要做更壞的事 - 小巧
19. 繼續玩 - Serrini
20. 因愛之罪名 - Jay
Small Talk by Jay, Serrini & 小巧 (介紹Band + 鳴謝名單)
21. 留下來的人 - Jay, Serrini & 小巧
21:56完場

希望思念即地獄會上架, 條女開頭Solo果part好癲

琴晚Jude 同 小背心 合唱零分,小背心 全面TKO 原唱
pooh1460 發表於 2021-11-7 22:03

琴晚睇過D片,覺得佢LIVE好似好左少少,佢話開show之前失聲/感冒,要睇醫生開藥
唔通食左D藥搞到佢D鼻音無咁勁,不過佢把聲相比起Angela同其他女歌手真係差天共地
I talk a lot of BS.

回復 84# 阻住

shxt i missed it 請問係咪無辦法重溫 :(

因愛之罪名live 真係好正。呢啲歌寫出黎就係要唱live

而家見到留下來的人都有陰影
【This is MC】澳門見

Kay個騷有得買飛啦
陳蕾食咗喉糖未?

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

買左謝安琪 易買到

12月7日 Rundown

1. 黑之呼吸 - Anson Kong
2. 離開地球表面 - Anson Kong  
3. Coming Home - Anson Kong + Keung To
4. 大雄 - Ian
5. MAP - Edan
6. 不可愛教主 - Anson Lo
7. Shallow - Jer + Ian
8. 字花 - Ian
9. everything i wanted - Ian
10. Lonely - Ian + Keung To
11. 孤獨病 / 一號種子 - Keung To
12. 反對無效 - Jer
13. E先生 連環不幸事件 / 小諧星 - Edan + Jer
14. So Bad - Edan + Anson Lo
15. 大藝術家 + 我呸 - Anson Lo
16. 聽風 - Jer
17. 勿念 - Jer
18. 砂之器 - Jer
19. 三個字- Anson Kong
20. Children Song - Anson Kong
21. 鏡中鏡 - Keung To
22. 一表人才 - Edan
23. 虎道門 - Anson Kong + Lokman
24. Megahit - Anson Lo
25. Medley (浪子心聲 / 分分鐘需要你 / 等 / 追 / 夕陽之歌) - Keung To
26. 人類群星閃耀時 - Jer
27. Ciao - MIRROR
28. 我的快樂時代 - MIRROR

今晚第一次睇Mirror 現場
姜B 個人真心humble,抵佢多人鍾意
AK 唱歌比想像中好,有進步
Edan 係未夠好,但overall 唔係難聽
Ian 唱得好少,不過聲底靚,今晚d 音準好左好似
教主跳唱Jolin Medley 幾勁,不過慢歌始終係致命傷,但跳唱又好帶到氣氛
反而Jer 係有d 失望 ... 冇預期中咁好同埋某d 歌都幾唔穩
睇完現場其實都對佢地幾有期望,特別係聽完姜濤講要帶返起廣東歌同向前輩致敬個part,好feel 到佢地真係想帶返起香港樂壇
成個show 都唱唔少人地歌,唔計cover 得好唔好,但至少令班剩係聽Mirror 既人可以認識多首廣東歌,呢個舉動真心欣賞。
同埋有d 估唔到,佢地依經可以去到唔唱d 更hit 既歌既地步,say DMF, 蒙著嘴同鯨落都冇唱
睇完之後,覺得真心好難唔做鏡粉

話晒MOOV都自己公司
做咩po段咁難聽嘅一表人才出嚟玩9自己啲仔
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Ian 一首自己歌都無唱?

#ianson首晚未有合唱。

【首公開唱第九胎 姜濤緊張騷後荒失失】
完騷後六子接受訪問,問及首次唱第九胎已經是live騷,會否有點緊張?長期loading mode的姜濤似乎十分緊張,口裏仍說不緊張:「我唔緊張,都唱完喇。我唱嘅時候唔緊張唔緊張…」想了一想,姜濤再說:「緊張呀緊張呀…」Edan問他:「咁你緊張定唔緊張呀?」姜濤又係啱啱load完,說:「啊sorry,唱嗰時緊張,唱嗰時緊張。」Edan再問:「跳嘅時候唔緊張?」姜濤垂頭又入結界,續說:「跳嗰陣時都緊張…」Edan大笑。

至於致敬環節,姜濤稱:「其實好耐之前就想做,因為入行第三年,慢慢覺得了解多咗廣東歌嘅歷史,所以其實一直都想做呢一part。」他稱電影《梅艷芳》啟發了他:「身為artist,其實唔單只係作品,身為artists嘅責任其實應該更加大。」

【姜濤回應退休大計 AK幫口反中回力鑣】
對於之前接受美國華人電台訪問稱計劃29歲要退休,問他有何計劃?姜濤啟動天然呆mode:「Planning?我買咗樓就同大家講,而家仲未買到樓,等買完樓再同大家講,有冇呢個能力退休先。」

AK一如以往,馬上幫口拆解:「但係啲嘢通常都好快變嘅,我細個都話唔同女仔玩㗎,細個咁講咋嘛,」記者問他言下之意是否而家好鍾意同女仔玩?身為隊中 #腦袋擔當 ,最淵博就係AK,但呢個回力鑣,佢自己都接唔到:「…而家都係㗎,而家俾女仔玩囉!」然後選擇「放棄自己」,放低咪投降,一臉無奈。成功獲救的姜濤再次發出魔音,笑到彈開,好不容易冷靜:「多謝你!!」Edan補刀:「而家俾大家玩!」

【食咗誠實豆沙包的Jer嘅金Jer…】
Jer大方表示有邀請女友到場,又指目前專注音樂會,未處理感情問題。說時他一直搲頭,非常可愛。問佢「情況都樂觀嘅?」 AK笑到停唔到,Edan問:「好似醫生咁樣…」眾兄弟七嘴八舌問他「樂唔樂觀呀?」「危殆定係點呀?」食咗誠實豆沙包的Jer答:「要完show先知。」

問他有冇歌係特別唱俾女朋友聽?Jer諗都唔諗就說:「冇㗎!」聽到Anson Lo都忍唔住「喂呀」、「唔係話冇囉」。最後Jer補充指今次rundown跟住音樂會主題去唱,但佢之後再講乜嘢都冇人聽到,因為大家都笑到失控。

完騷後六子接受訪問,問及首次唱第九胎已 ...
on07111 發表於 2021-12-8 06:34

姜:嗰啲歌我係完全唔中意
因為覺得好老土

https://www.am730.com.hk/news/%E5%A8%9B%E6%A8%82/mirror%E5%85%AD%E5%AD%90%E9%96%8B%E9%A8%B7-%E5%A7%9C%E6%BF%A4%E7%8D%BB%E5%94%B1%E3%80%8A%E5%A4%95%E9%99%BD%E4%B9%8B%E6%AD%8C%E3%80%8B%E5%90%91%E6%A8%82%E5%A3%87%E5%89%8D%E8%BC%A9%E8%87%B4%E6%95%AC-296235?fbclid=IwAR0AnkB1AKYjQ4VBbfvjBGTkuhTSq7xLQmcKxELr4BQrnnwNMpi2f7c1X0Y

姜濤:要向前輩學習
去到音樂會尾段,姜濤獻唱了《浪子心聲》、《分分鐘需要你》、《等》及《追》串連而成的Medley,姜濤表示,這些歌是向香港的經典歌手致敬︰「如果無佢哋就無呢個樂壇,最近呢3年嚟,坦白講,嗰啲歌我係完全唔鍾意,因為覺得好老土,但入咗行之後,我覺得有份責任將廣東歌帶出香港。我想藉住呢幾首歌同年輕人講,我哋永遠要向前輩學習,將佢哋精神傳承落去!」之後他表示最近看了一部電影,很想用《夕陽之歌》向這位前輩致敬,他所指的固然就是梅艷芳。

Ian 一首自己歌都無唱?
kent 發表於 2021-12-8 06:04

係 有d 估唔到一首都唔唱

完騷後六子接受訪問,問及首次唱第九胎已 ...
on07111 發表於 2021-12-8 06:34

搞笑AK

對於之前接受美國華人電台訪問稱計劃29歲要退休,問他有何計劃?姜濤啟動天然呆mode:「Planning?我買咗樓就同大家講,而家仲未買到樓,等買完樓再同大家講,有冇呢個能力退休先。」

AK一如以往,馬上幫口拆解:「但係啲嘢通常都好快變嘅,我細個都話唔同女仔玩㗎,細個咁講咋嘛,」記者問他言下之意是否而家好鍾意同女仔玩?身為隊中 #腦袋擔當 ,最淵博就係AK,但呢個回力鑣,佢自己都接唔到:「…而家都係㗎,而家俾女仔玩囉!」然後選擇「放棄自己」,放低咪投降,一臉無奈。

發現 Serrini IG story 淨係冇 tag AK
反AK confirmed